Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Γεωργίας στην "αυλή" της Ρωσίας! ΦΩΤΟ

ImageΟι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και οι γεωργιανές δυνάμεις άρχισαν χθες στρατιωτικές ασκήσεις που θα κρατήσουν δύο εβδομάδες στην Νότια περιοχή του Καυκάσου, μια κίνηση που πολύ πιθανό να μην αρέσει στην Ρωσία. 
Περίπου 600 στρατιώτες των ΗΠΑ και της Γεωργίας πήραν μέρος στην άσκηση.  Αξίζει να πούμε οτι ειναι η πρώτη φορά που ο στρατός των ΗΠΑ μετάφερε σε άσκηση μια ολόκληρη μηχανοκίνητη Μονάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, μέσω της Μαύρης Θάλασσας από τη Βουλγαρία.













"Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην κατάρτιση μας και ένα μεγάλο βήμα προς τη διαλειτουργικότητα μας," δήλωσε ο Στρατηγός Mark Loeben, διοικητής ασκήσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διοίκησης των ΗΠΑ. 

Η Γεωργία έχει την στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθειά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο η Ρωσία, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την Γεωργία στον πολεμο των πέντε ημερών το 2008 και στηρίζει τους ρωσοφωνους αυτονομιστές στις δυο αποσχισθείσες περιοχές, την Αμπχαζία και την Νότια Οσετία, ειναι σθεναρά αντίθετη στην κίνηση αυτη. 


























Οι ασκήσεις διεξάγωνται στην στρατιωτική βάση Vaziani κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα. H Vaziani ήταν ρωσική αεροπορική βάση μέχρι που, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη μείωση των εξοπλισμών, οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας.

Η υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Tina Khidasheli δήλωσε οτι η Γεωργία "δεν προετοιμάζεται για πόλεμο με κανέναν”.
“H άσκήση αυτη δεν είναι εναντίον κανενός. Προετοιμαζόμαστε για την ειρήνη", είπε στους δημοσιογράφους. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να έχουμε ένα γεωργιανό στρατό που είναι ισχυρός, ικανός, και είμαστε υπερήφανοι για την υπεράσπιση και την προστασία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της χώρας αυτής."

Πηγή - Reuters/Business Insider/Wikipedia
Απόδοση/Μετάφραση - Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου