Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Δυο λόγια για τις φοιτητικές εκλογές. Αγαπητέ luben , φίλε Νίκο... - του Θάνου Ν.Νασόπουλου

Του Θάνου Ν.Νασόπουλου

Διάβασα το άρθρο σου για το τι σημαίνει να είσαι ΔΑΠίτης και θα μου επιτρέψεις να σου κάνω τις εξής παρατηρήσεις.
Άκου λοιπόν φίλε luben. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο ζητήματα γύρω από την καταστροφική επιχειρισιακή και συνδικαλιστική δράση της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια , τα ΤΕΙ αλλά και την κοινωνία. Ζητήματα σοβαρά .
Η δράση της ΔΑΠ ,νομιμοποιήθηκε δυστυχώς από τους χιλιάδες των φοιτητών που την ψηφίζουν (δυστυχώς και πάλι) κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές και την αναδεικνύουν πρώτη δύναμη πανελλαδικά.

Η δράση αυτή νομιμοποιήθηκε από χιλιάδες απολιτίκ πιτσιρίκια ,που εισερχόμενα στο πανεπιστήμιο κινούνται μεταξύ απόλυτης πολιτικής άγνοιας και κοινωνικής αφασίας.

Είναι λοιπόν αυτά τα πιτσιρίκια ,που με την καθοδήγηση των παλιών , κατέστρεψαν τόσα χρόνια την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και με τον όρο παλιοί εννοώ τους 25αρηδες πλέον ΔΑΠιτες ,που μετά την χρόνια φοιτητική δράση τους έγιναν τα κλασικά σιχαμένα νεοφιλελεύθερα αρπακτικά/στελέχη που θα βγουν στην κοινωνία και θα στελεχώσουν την δημόσια διοίκηση και φυσικά το ελληνικό κοινοβούλιο . Αυτοί οι παλιοί ,δεν είναι απολιτίκ , αυτοί καθοδηγούν και διδάσκουν τον αφελή απολιτίκ πως θα γίνει σαν τα μούτρα τους.

Άκου φίλε luben όμως γιατί σιχαινόμαστε την ΔΑΠ.

Σιχαινόμαστε την ΔΑΠ για την συστηματική της προσπάθεια τόσα χρόνια να μετατρέψει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από θεμελιώδες δικαίωμα των πολλών σε αποκλειστικό προνόμιο των λίγων. Σιχαινόμαστε την ΔΑΠ γιατί προσπαθεί τόσα χρόνια να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο ,προσπαθεί εν ολίγοις να επιβάλει στην φοιτητική κοινότητα λιγότερη δημοκρατία. Σιχαινόμαστε την ΔΑΠ γιατί συνδικαλίζεται με όρους Μυκόνου και Αράχωβας και καταστρέφει συνειδητά κάθε έννοια υγιούς φοιτητικού συνδικαλισμού .

Την σιχαινόμαστε πολιτικά, για αυτό φίλε luben μίλα πολιτικά. Άσε στην άκρη τον λάτε μακιάτο που πίνουν στα τραπεζάκια τους ,τον χλιμίτζουρα υπεύθυνο τσοπάνη με ροζ πόλο ,τα φυτά που δεν σε άφηναν να αντιγράψεις και τους κλαρινογαμπρούς . Μίλα απλά πολιτικά ,διαφορετικά δεν απέχεις πολύ από την απολιτίκ σιχαμένη λογική τους.

Φίλε Νίκο ,διάβασα με πολύ προσοχή και την δική σου απάντηση και νομίζω πως και εγώ κάπου σε ξέρω .

Είσαι αυτός που την ώρα που εγώ διεκδικούσα δημόσια και δωρεάν παιδεία κανόνιζες τις χειμερινές σου εξορμήσεις στην Αράχωβα . Φυσικά στο άρθρο σου μας είπες πως τελείωσες την σχολή σου στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα γιατί δεν είχες χρήματα να είσαι αιώνιος. Ιδιωτικά πανεπιστήμια όμως ονειρεύεσαι.

Είσαι αυτός που στις γενικές συνελεύσεις στα αμφιθέατρα έστηνες πέντε έξι μπράβους τσιράκια των μαφιόζων που συνεργάζεσαι τα βράδια διοργανώνοντας φοιτητικά πάρτι και προωθώντας τα μέσα από χυδαίες και σεξιστικές αφίσες.

Είσαι αυτός που θεωρεί ολοκληρωτικές ιδέες , τις αξίες και τα όνειρα της Αριστεράς για την παιδεία , εσύ ο απόγονος των δολοφόνων της ΟΝΝΕΔ . Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονάει νεοφιλελεύθερο τέκνο του Αβέρωφ ,των Κενταύρων ,των Rangers και του Καλαμπόκα. Αλήθεια αυτά τα γνωρίζουν τα πρόβατα που ψηφίζουν το φιλελεύθερο πλαίσιο της ΔΑΠ ;

Σε ξέρω καλά φίλε Νίκο. Εσύ που με εγκαλείς πως σέρνομαι στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για βόλεμα στο Δημόσιο. Σε παρακαλώ θυμήσου ποιος είσαι και που ανήκεις . Σταμάτα να αυτογελιοποιείσαι. Μιλάς εσύ για κομματοκρατία και βόλεμα ... Να σου θυμίσω τις γαλάζιες συνεντεύξεις ή τις ΜΚΟ του συναγωνιστή σου Παπαμιμίκου; Ρώτα καλύτερα τον έτερο συναγωνιστή σου,αν τον βρεις, και πρώην πρόεδρο της ΔΑΠ Γιώργο Βουλγαράκη .Θα στα πει σίγουρα καλύτερα από εμένα.

Εσύ φίλε Νίκο που στην αρχή του άρθρου σου επαίρεσαι ότι με νίκησες ,ότι με νικάς κάθε χρόνο .Αυτή είναι η αντίληψη σου για το πανεπιστήμιο και τις ανάγκες των φοιτητών. Αυτή είναι και η αντίληψη σου για τις φοιτητικές εκλογές...

Και μην επικαλείσαι τον αριθμό των φοιτητών που σε ψηφίζουν κάθε χρόνο για να υποστηρίξεις την ορθότητα των ιδεών σου. Όπως έλεγε και ο Τολστόι το λάθος δεν παύει να είναι λάθος απλά επειδή το ασπάζεται η πλειοψηφία. Καρκίνωμα του φοιτητικού συνδικαλισμού και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένεις όσα πρόβατα παραπάνω και αν καταφέρεις να βάλεις στο μαντρί σου .

Δεν έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα ξαναγιορτάσεις τα πρωτεία σου με ανεκδιήγητα συνθήματα και χυδαίους πανηγυρισμούς οπαδικού χαρακτήρα. Το ξέρω , και α και ου(γκ) και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα το ακούσουμε και φέτος...

Έχω όμως πάντα την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή εσύ και η παράταξη/μόρφωμα που υπηρετείς θα ακολουθήσουν ,δια της εξαφάνισης τους ,την ανάγκη της κοινωνίας ,του κινήματος και των φοιτητών για ριζική αλλαγή στην παιδεία. Το νέο γεννιέται ,το παλιό δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί για πολύ ακόμα, κάποια στιγμή δεν μπορεί θα φύγουμε και από την εποχή των τεράτων...
http://www.postin.gr/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B5%CF%82/vi_veri/item/13025-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%AD-luben-,-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου