Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αποκαλυπτικές ιστορίες "αντισταθμιστικής παράνοιας" στους εξοπλισμούς από τον Κώστα Φράγκο

Στον κήπο της Εδέμ
Image(Το όργιο λεηλασίας των Αντισταθμιστικών Ωφελών)

Άπληστον γαρ το διά παντός κέρδος
Περίανδρος
Του Κων. Φράγκου
Θ' ασχοληθώ σε άλλο σημείωμα μου με την κωμωδία που παίζει η Κυβέρνηση με το ν' αναζητά σήμερα τους υπεύθυνους της κρίσης και της καταλήστευσης του Ελληνικού Λαού από το 2009 και μετά, εξαιρώντας τις ολέθριες Κυβερνήσεις Σημίτη-Καραμανλή. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος στο σημερινό κείμενο μου, για ν' αρχίσω από κάπου, ν' αναφερθώ στα θύματα, εμάς τους πολίτες, ομήρους φαυλεπιφαύλων, εξουσιολάγνων, πωρωμένων, κυπταυχένων, ακόρεστων και άπληστων πολιτικών που οδήγησαν την Πολιτεία στον εξωφρενικό δανεισμό για να συντηρήσουν το πελατειακό τους Κράτος και να βάλλουν, νοικοκυραίοι άνθρωποι, και λίγα χρήματα στην άκρη (σε ξένες Τράπεζες και OFF-SHORE Εταιρείες) "για τα παιδιά και τα γεράματα τους". Παράλληλα μας εξόντωναν δολοφονούντες το μέλλον μας και σκυλεύοντας τα όνειρα των νέων.

Οι δανειστές από την άλλη μεριά, γνώριζαν καλά ότι δάνειζαν μια "κλεπτομανή συντεχνία πολιτικών", κατά τον φίλο μου κ. Γιώργο Βότση και "απερίγραπτα συμπεριφερόμενους πολιτικούς με χυδαία απληστία" κατά τον κ. Σ. Κασιμάτη (Καθημερινή 26/04/15).

Γιατί δάνειζαν; Για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις καταλήστευσης του θησαυρού της Χώρας και της καταπάτησης της εθνικής κυριαρχίας της. Και το κατάφεραν. 

Οι δανεισμοί αυτοί άρχισαν αρκετά πριν από το 1996 αλλά εκάλπασαν επί διακυβέρνησης της Χώρας από τον σοφό Οικονομολόγο Καθηγητή κ. Κων. Σημίτη. 
Τα παραπάνω, εν μέρει φιλολογικά, έχουν χιλιοειπωθεί και χιλιογραφεί και όποιος τα επαναλαμβάνει, όπως εγώ, χλευάζεται. Γιατί τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα βρίσκονται ατιμώρητα, θριαμβολογούντα θρασύτατα, και απολαμβάνοντα τα προϊόντα κλοπής σε πρώτο πλάνο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής ενώ η άμυνα έχει υποβαθμιστεί. 

Τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ)

Υπάρχουν κυκλώματα στο ΥΕΘΑ που ελέγχουν τους εξοπλισμούς. Γύρω από τα ΑΩ έχει στηθεί πανηγύρι χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Π. Μπεγλίτης-Τ.ΥΕΘΑ

Ενώ το φαγοπότι στο κύριο υλικό φρέναρε περί το 2006, η κραιπάλη στην λεηλασία των ΑΩσυνεχίσθηκε μέχρι πρόσφατα με πλήρη ασυδοσία. Για ν' αναφερθώ στις κομπίνες των ΑΩ θα χρειαζόμουν 100 πυκνογραμμένες σελίδες Α4. Όλα με πλήρη συγκάλυψη και συνεργασία των δραστών από την εξουσία.

Από την στήλη μου στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» έχω καταγγείλει τα τελευταία 5 χρόνια δεκάδες περιπτώσεων «ληστειών μετά φόνου». Ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς απάντησε, ουδείς διέψευσε από το Υπουργείο, τη ΓΔΑΕΕ, τα Επιτελεία.

Παράλληλα, ερωτήσεις βουλευτών στο θέμα έμειναν αναπάντητες από το αρμόδιο Υπουργείο.Τα αντισταθμιστικά που έπρεπε να οδεύουν στην πενόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία και την ανάπτυξη διοχετεύονταν στα θυλάκια αετονύχηδων, με την αγαστή συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων!

Τα τελευταία δε χρόνια, από εποχής ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλου η ΓΔΑΕΕ τέλεσε υπό ιδιαίτερο καθεστώς, ήταν ντομίνιο εκτός «Επικρατείας» του Υπουργείου Αμύνης, το οποίο ουδείς Υπουργός τολμούσε να ελέγξει. 

Δεν θα έκανα, λοιπόν, την απερισκεψία να επανέλθω, κινδυνεύοντας να γίνω φαιδρός, αν καποιος φίλος του ON ALERT, στέλεχος της ΓΔΑΕΕ, δεν μου διοχέτευε μερικά συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν από πρώτη έρευνα που έκανε ο πολλά υποσχόμενος και συνοδευόμενος από ένα νεφέλωμα εντιμότητας νέος Γεν. Διευθυντής της Υπηρεσίας πτέραρχος κ Κοσμάς Βούρης.

Πριν τα παραθέσω θα επαναλάβω μερικές θέσεις και διαπιστώσεις. 
• Η αφετηρία της μεγάλης αρπαγής των ΑΩ ας αναζητηθεί στο μακρυνό 1984, με την, λεγόμενη, αγορά του αιώνα.
• Δεν είμαι ούτε ντεντέκτιβ, ούτε ανακριτής. Επομένως δεν απαγγέλω κατηγορίες, απλά παραθέτω στοιχεία.
• Θεωρώ ότι οι προμηθευτές θα ήσαν προσεκτικότεροι, ίσως άψογοι, αν δεν είχαν απέναντι τις διεφθαρμένους, ακόρεστους και γλοιόδερμους κρατικούς Αξιωματούχους.



Οι Καταγγελίες

Στου κωφού την πόρτα…

Πέραν των όσων προανέφερα για τα σχόλια του Τύπου αναφέρω και τα παρακάτω:
• Στις 10/10/14 ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Γ. Νταβρής καταθέτει ερώτηση για τα ΑΩ που αφορούν τα Ε/Π ΝΗ-90 (παροχή τηλεφώνων εκστρατείας) χωρίς να λάβει απάντηση. 
• Στις 27.11.12 ο βουλευτής κ. Β. Οικονόμου υποβάλλει ερώτηση (4.401) η οποία αναφέρεται, γενικά, για την αμαρτωλή πορεία των ΑΩ. Ουδεμία απάντηση. 
• Στις 27.03.13 ο βουλευτής κ. Μαρκόπουλος επανέρχεται, δριμύτατα, στο θέμα, μιλάει για απώλειες πολλών δις από το καλάθι του ΥΕΘΑ αλλά η απάντηση είναι «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Οι (ολίγες) καυτές υποθέσεις, όπως μου δόθηκαν
1. ΑΩ Ε/Π ΝΗ-90 (Σύμβαση 21/03)
Η αγορά των ΝΗ-90 υπήρξε η πλέον σκανδαλώδης προμήθεια στην ιστορία των Ελληνικών Εξοπλισμών. Αυτουργοί, οι κ. Σημίτης και Γιάννος Παπαντωνίου. Αγοράσαμε είκοσι (20) ελικόπτερα άγνωστα (γουρούνι στο σακί), με ελληνική βιομηχανική συμμετοχή 1,17% (αυτό κι αν δεν είναι ντροπή) και δώσαμε προκαταβολή (προερχόμενη από δάνεια) 400 εκ. € στην ΝΗ INDUSTRIES (δηλ. χρηματοδοτήσαμε την παραγωγή ξένης εταιρείας). Η τιμή αγοράς ήταν σφόδρα υπερκοστολογημένη, σε σύγκριση μ’ αυτή που τ’ αγόρασε η Φινλανδία. Χρόνος παράδοσης το 2007. Σήμερα, 2015, έχουν παραδοθεί 12, ίπτανται τα δύο (2) και ο κ. Σημίτης δίνει συνεντεύξεις, ο δε κ. Γιάννος Παπαντωνίου διδάσκει οικονομία σε Πανεπιστήμιο του Ισλαμαμπάντ*. 
Τα ΑΩ απεδείχθησαν μία τεράστια κομπίνα και σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις οφέλησαν το δημόσιο. Στην πράξη φαγώθηκαν σε ΚΑΓΙΕΝ και χλιδάτη ζωή για λίγους επιχειρηματίες και τους προστάτες τους του Δημοσίου. 
Αλ. Παπαχελάς / (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 04-09 φ.53). 


Τα ΑΩ συμπεριλαμβάνουν διάφορα οικοδομικά, τα οποία ανέλαβε γνωστή Εταιρεία, και μερικά περίεργα, τεχνικά. Ανάδοχος ΑΩ η εταιρεία SONAC, θυγατρική της ΑΧΧΟΝ. 
Ο αρχικός πίνακας των ΑΩ δεν συμπεριελάμβανε παροχή τηλεφώνων εκστρατείας. Καθ’ οδόν, όμως, έγινε μια τροποποίησή του από τον τότε ΓΔ Εξοπλισμών κ. Ε. Βασιλάκο η οποία συμπεριέλαβε στις υποχρεώσεις σε ΑΩ της εταιρείας 3280 τηλέφωνα με πιστωτική αξία 64.943.600 € και ονομαστική 5.411.967. Τούτο σημαίνει ότι έκαστο τηλέφωνο κοστολογείται με 1.650 €, (αν δεν κάνουν λάθος οι της ΓΔΕΕ, είναι αυτοί που δίνουν αυτό το νούμερο). Τα είχε ανάγκη ο Στρατός; Μάλλον, γιατί, υποθέτω ότι ρωτήθηκε. 

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, οι ερευνώντες, φθάνουν στο 2001, όπου το ΓΕΣ ζητάει την προμήθεια 12.000 τηλεφώνων εκστρατείας. Συμμετέχουν στον διαγωνισμό πέντε (5) εταιρείες μεταξύ των οποίων και μία Ελληνική, που προσφέρει το τηλέφωνο MTL – FTL – 25 στην τιμή των 245.758 δρχ., περίπου 723 €. Το τηλέφωνο αυτό δεν έγινε αποδεκτό γιατί δεν πληρούσε μερικούς απαράβατους όρους των προδιαγραφών. (Έκθεση 9μελούς επιτροπής/ΓΔΑΕΕ, 21.02.01 Πρόεδρος Ταξίαρχος Δ. Κρυστάλλης). 
Γυρίζουμε στις 15/04/13 οπότε η ΓΔΑΕΕ, με το Φ095/5083/Σ1297 έγγραφο, υπογραφόμενο από τον Γ.Δ. κ. Δ. Γεωργόπουλο, κάνει οριστικά αποδεκτό ως ΑΩ, 3280 τηλέφωνα με το κοστολόγιο που αναφέρεται πιο πάνω:
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:
Το τηλέφωνο που κρίθηκε ακατάλληλο από την ΓΔΑΕΕ το 2001, πως είναι κατάλληλο μετά από 12 χρόνια; 

Όταν παρεδόθη στο Στρατό (2013) δεν ήταν πλέον παλαιάς τεχνολογίας; Και η διαφορά στην τιμή; (1650-723=927 €). Εκτός αν μιλάμε για ένα άλλο, με το ίδιο νούμερο κατασκευής, σύγχρονο τηλέφωνο. 

Δεν ξέρω αν είναι έτσι το πράγμα, είπαμε ανακριτής δεν είμαι, αλλά εδώ προκύπτει μια διαφορά υπερβαίνουσα τα 3 εκ. €. Έχει γίνει λάθος; Που πήγαν τα λεφτά του ΓΕΣ όταν ο Στρατός δεν διέθετε ούτε ένα ευρώ για αγορά ανταλλακτικών; ΝΗ-90;

1. Εκσυγχρονισμός Ε/Π CHINOOK (10/98)
Ανάδοχος εταιρεία ΑΩ SONAK. Σταχυολογώ τα πλέον εντυπωσιακά από τον πίνακα.
• Δίδονται 5 εκ. $ ως ΑΩ για αγορά μετοχών της Γενικής Τράπεζας (!!!). Τότε η ΓΤΕ διοικείτο από τον κ. Δ. Δασκαλάκη στενό συνεργάτη του ΥΕΘΑ κ. Τσοχατζόπουλου. Γιατί δόθηκαν αυτά τα χρήματα; Ποιος τα εκμεταλλεύτηκε; Τι έγιναν; Υπάρχουν σήμερα; Τα χρησιμοποιεί ο στρατός; 
• 5 εκ. $ στην SONAK (αυτή καθ’ αυτή, με την βασική αρχή: Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει) για ανάπτυξη παρεμβολέων επικοινωνιών. Τα ζήτησε κανείς; Έγιναν; 
• 2.755.000 $ στη SONAK, πάλι, για συσκευές εδάφους CHINOOK.
• 7.200.000 $ SONAK κατασκευή μέσων ελέγχου Η/Π. Τι έγιναν τα προγράμματα αυτά; Ελέγχθησαν, παραδόθηκαν και κοστολογήθηκαν; Υπάρχουν κεφάλαια αδιάθετα; 

1. Προμήθεια 12 Ε/Π APACHE (22/03)
Ανάδοχοι AXON DEVEL/SONAK. 
Η πιστωτική υποχρέωση ανέρχεται σε 835 εκ. $ περιλαμβάνονται οικοδομικά έργα και άλλα. Εδώ η SONAK ξαναχρηματοδοτεί τον εαυτόν της με 4 εκ. $ με τίτλο «Άμεση επένδυση σε Ελληνική Εταιρεία Ηλεκτρονικών». Ποια ήταν αυτή; Άλλη δεν υπήρχε; Ο πίνακας είναι μακρύς και συμπεριλαμβάνει ψηφιοποίηση πυροβολικού μάχης με 40 εκ. $ (!!), χωρίς να επιχειρείται από την ΓΔΑΕΕ έλεγχος τιμών κ.λπ. Παρατηρούν μόνο ότι μόλις πρόσφατα (2014) η ΓΔΑΕΕ δίνει, με αρχοντιά, παράταση μέχρι το 2017 σε μη πραγματοποιηθέντα ΑΩ. Σκεφθείτε μόνο ότι η σύμβαση αυτή υπογράφηκε το 2003! 

• Στα ΑΩ περιλαμβάνεται πρόγραμμα με τίτλο:
Αξιοποίηση πυροβολικού μάχης, ονομ. αξίας 40.010.000 $ πιστωτικής 480.120.000 $. Δηλαδή 40 εκ., κοντά, εκ $ έτοιμα για τον καλό… πελάτη. Ανάδοχος εταιρεία η SONAK. 

Τι αξιοποίηση έγινε δεν γνωρίζω. Αυτά τα ξέρουν οι πυροβολητές του ΓΕΣ, αν έγιναν και πώς έγιναν. Ένα απ’ αυτά κόστους 979.876 $ (ονομαστική αξία) συμπεριέλαβε (το 2003) 220 Η/Υ γραφείου, 85 φορητούς Η/Υ και λοιπό περιφερειακό υλικό. Το υλικό αυτό, που δεν γνωρίζουμε αν ήταν αναγκαίο, κατά προτεραιότητα, στο ΓΕΣ το 2013, προωθήθηκε από την ΓΔΑΕΕ του κ. Γεωργιόπουλου στον Στρατό και χρεώθηκε, όπως προανέφερα. 979.879. Η σημερινή ΓΔΑΕΕ σημειώνει ότι το κόστος ενός Η/Υ γραφείου δεν υπερβαίνει τα 500 $ (για 220 το κόστος περίπου 100.000 $) και των φορητών τα 600 (85 Χ 600 = 50.000$). Πώς φθάνουμε τα 979.876; Η SONAK κατασκευάζει Η/Υ; Άλλο ερώτημα…

Σύμβαση 22/03: (Ελικόπτερα APACHE)
• Αντικείμενο: Παιδική σταθμός Στρατοπέδου Παπάγου: Πιστωτική αξία 5.508.169,6 $ , πραγματική αξία 550.816,96 $. 
Εκτελεστής ΑΧΟΝ/ΜΥΣΤΡΑΣ (Εταιρεία Επιχειρηματικών Επενδύσεων και Συμμετοχών). Τον έλεγξε το ΓΕΣ; 
Σταματάω εδώ. Έχω πλούσιο υλικό για να σας το προσφέρω προσεχώς. 

Η νέα Διοίκηση της ΓΔΑΕΕ απαλλαγμένη από κηδεμονίες και σκοπιμότητες πρέπει να κάνει εκκαθάριση της κόπρου του Αυγείου. Όσο μπορέσει. Να πάρει και βούρδουλα αν χρειασθεί. Ο έλεγχος δεν είναι εύκολος γιατί τα «Μπεγλίτεια» κυκλώματα υφίστανται και λειτουργούν ακόμη και σήμερα. 
Επαναλαμβάνω: Αυτά τα ΑΩ είχαν αποστολή την ενίσχυση των μικροκατασκευαστών που πληρώνουν προσωπικό και φόρους. Απ’ αυτούς, τ’ άρπαξε το σύστημα. Σ’ αυτούς πρέπει να δοθούν τώρα για εξυπηρέτηση αναγκών των ΕΔ. Λέγεται, κι αυτό είναι δουλειά του κ. Βούρη να το βρει, ότι υπάρχουν πολλά χρήματα παγωμένα από τα ΑΩ. Χρειάζεται ταχεία εκκαθάριση. Το σύστημα επί Μεϊμαράκη, Βενιζέλου και τελευταία επί Σαμαροβενιζέλων για άλλα ενδιαφερόταν, ήταν πλήρως διαβρωμένο. 

Σημ.: 
1. Ορθώς ο κ. Καμμένος ωρύεται και κραυγάζει για το τρισάθλιο σκάνδαλο των ΝΗ-90 αλλά δεν λέει κουβέντα για τους δύο πρωταγωνιστές του, κ. Σημίτη και Παπαντωνίου. Ποιεί την νήσσαν με άλλα λόγια. Είναι το «συνδικάτο» βλέπεις που απαγορεύει να θίγεται συνάδελφος… 
2. Στις 12.12.12 με ένα εκτεταμένο και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ το ON ALERT κατήγγειλε ότι η SONAK δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα άδειο κτίριο στα Μεσόγεια. Ουδείς ενοχλήθηκε από το ΥΕΘΑ. Αντίθετα, μετά από ένα μήνα, ο κ. Γεωργιόπουλος ανεκοίνωσε θριαμβευτικά ότι η SONAK επαναξιολογήθηκε από την ΓΔΑΕΕ και βρέθηκε πλήρης και δυναμική. http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου