Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στενά Χορμούζ: Αμερικάνικα πολεμικά πλοια συνοδεύουν βρετανικά εμπορικά

Image
Αμερικανικά πλοία του πολεμικού ναυτικού ξεκίνησαν να συνοδεύουν εμπορικά πλοία με σημαία Μεγάλης Βρετανίας στα στενά του Χορμούζ, μετά τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα από το Ιράν του εμπορικού πλοίου Maersk Tigris υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν δήλωσε πως το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό συνόδευσε ένα βρετανικό πλοίο κατά τον διάπλου από τα στενά του Χορμούζ, έπειτα από συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον του Λονδίνου που θα συνεχιστούν.
Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ συνοδεύει πλοία υπό αμερικανική σημαία για αρκετές μέρες σε απάντηση της κράτησης του Maersk Tigris την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk με σημαία των νήσων Μάρσαλ κατελήφθη στο ύψος των Στενών του Χορμούζ την Τρίτη, 28/04, από το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό μετά από πυροβολισμούς στην πλώρη του.
Η εταιρεία Maersk είχε ναυλώσει το πλοίο, το οποίο σύμφωνα με την διαχειρίστρια ναυτιλιακή εταιρεία Rickmer Shipmanagement ανήκει σε ιδιωτικούς επενδυτές, τους οποίους δεν αποκάλυψε.

Φωτογραφία - Reuters: Στην φωτογραφία το αντιτορπιλικό USS Farragut σε συνθήκες θαλασσοταραχής στον Ατλαντικό Ωκεανό. 'Οπως αναφέρει το Reuters oι Ιρανικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν σε ενα φορτηγό πλοίο με σημαία των νησων Μάρσαλ , την Τρίτη 28/04 αφου περιπολικά σκάφη έριξαν προειδοποιητικές βολές διατάσσοντας το σε ιρανικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Το πιο κοντινό πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ήταν περισσότερο από 60 μίλια μακριά, και ο αμερικανικός στρατός ανέθεσε στο αντιτορπιλικό USS Farragut να κατευθυνθεί προς το φορτηγό πλοίο, το οποίο την συγκεκριμένη στιγμή περνουσε από τα στενά του Χορμούζ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου