Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ-ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ αυτό διαδίδουν τα παπαγαλάκια του ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ!

ImageΤελικά, οι Αμερικανοί ήταν ή όχι πάντα φίλοι του Πάνου Καμμένου;
Σε σχετική ανάρτηση της 16/5/2015 διαβάζαμε:
"Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική στην αντιμετώπιση του ISIS. Η επιχείρηση Ειδικών Δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ηγετικού στελέχους της ISIS Αμπού Σαγιάφ, δείχνει ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να “πατήσει” στην περιοχή δράσης του ISIS με χερσαίες δυνάμεις. Είναι ενδεικτικό ότι στο Πεντάγωνο επικρατεί αναβρασμός που επηρέασε μέχρι και το ραντεβού του αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο . Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας έχει ακυρώσει όλα του τα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα ,αλλά η συνάντηση με τον Καμμένο φαίνεται ότι θα γίνει κανονικά".
Και μετά ήρθε το άδειασμα από τις ΗΠΑ:

"Ούτε με τον υπουργό Άστον Κάρτερ, ούτε με τον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γουόρκ θα έχει συνάντηση στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος. Ο ΥΕΘΑ δεν θα πάει στο Πεντάγωνο, αλλά το Στέητ Ντιπάρτμεντ, όπου θα συναντηθεί με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ,την οποία πρόσφατα είχε δει στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Πάνου Καμμένου ο ίδιος αρνήθηκε να έχει συνάντηση με τον αμερικανό υφυπουργό Άμυνας.
Χωρίς καμία αμφιβολία η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου καλή ούτε για την κυβέρνηση, αλλά ούτε και για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Όποια κι αν είναι η αιτιολογία που θα επικαλεστούν οι αμερικανοί, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ακύρωση του ραντεβού με τον “Δρ Τρόμο” όπως είναι το παρατσούκλι του Κάρτερ, αποτελεί πρωτοφανή έκφραση δυσαρέσκειας. Η οποία όμως προκλήθηκε από τι;"
Τελικά, νεώτερη ανάρτηση ξεκαθαρίζει "Με την υφυπουργό ΄Αμυνας των ΗΠΑ θα συναντηθεί τελικά στο Πεντάγωνο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ η ακύρωση της συνάντηση με τον αμερικανό ΥΠΑΜ Άστον Κάρτερ αποδίδεται σε “έκτακτο κώλυμα”. Το οποίο από αμερικανικής πλευράς “διανθίζεται” από “δικαιολογίες” που θέλουν τον κ.Κάρτερ να ασχολείται αποκλειστικά με τις “επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών”.
Και να φανταστεί κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τα έχουν δώσει όλα στους Αμερικανούς:
  • Το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ.
  • 500 εκατ. δολ. για άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη.
  • Πρόταση μοιρασίας των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου με τις αμερικανικές εταιρείες. 
  • Πολεμικές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
  • Νέα Βάση για το ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά UAV σε Κάρπαθο ή Ικαρία.
  • Να μπει ο ελληνικός στρατός μπροστάρης στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δηλώνοντας συμμετοχή στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Κυρώσεις κατά της Ρωσίας, περίθαλψη των Ουκρανών φασιστών και προετοιμασία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ για επίθεση εναντίον της.

Αυτή είναι η πολυεπίπεδη και ειρηνική εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στη πιο φιλοπόλεμη και ταυτισμένη με τα ιμπεριαλιστικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ξεπερνώντας ακόμη και τους προηγούμενους διαχειριστές της αστικής πολιτικής.
Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα, μπλοκάροντας τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ανατρέποντας αυτή την χυδαία αντεργατική και φιλοπόλεμη εκδοχή αστικής διαχείρισης.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου