Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Νέα τεράστια αεροναυτική άσκηση ανάμεσα σε Ελλάδας και κράτη δολοφόνοι των λαών Ισραήλ- ΗΠΑ

ΦΩΤΟ: Πρόκειται για τη μονάδα των Ισραηλινών κομμάντος που δολοφονούσαν άοπλους αγωνιστές σε πλοίο του "Στόλου για τη Γάζα"! Εκπαίδευση με Έλληνες και Αμερικανούς σε αντίσοιχες επιχειρήσεις πάνω σε πλοία...
  Αμέσως μετά τη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου), που μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ, στο πλαίσιο επί της ουσίας ενός εικονικού πολέμου, διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη, το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και σημαντικές δυνάμεις του στρατού ξηράς, των ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού, επιχειρώντας στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Στον κόλπο της Σούδας ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο και επίσημα τα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για την ναυτική άσκηση «Noble Diana» που λαμβάνει χώρα από το 1998 ως ετήσια διμερή άσκηση μεταξύ του Ισραηλινού Ναυτικού και του Ναυτικού των ΗΠΑ. Από το 2009 η Ελλάδα αποτελεί το τρίτο μέρος σε αυτή την άσκηση!
Αντικείμενα της Άσκησης  «Noble Dina» είναι πρακτικές του παραδοσιακού ναυτικού πολέμου και φέτος στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων βρίσκεται ο ανθυποβρυχιακός αγώνας, πρακτικές αεράμυνας, ηλεκτρονικός πόλεμος, διοικητικής μέριμνας αλλά  και επιχειρήσεις «ναυτικής αποτροπής». Η άσκηση Noble Dina -που θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2015- θα εκτελεστεί σε τρεις φάσεις:
-A’ Φάση (29 Απριλίου – 3 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (ΚΕΝΑΠ)  στην Σούδα  Κρήτης. 
-Β΄ Φάση (4 – 11 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ. 
-Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών «η άσκηση θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα και φέτος μια προσομοίωση ενός «ιρανικού σεναρίου», την εξάσκηση των δυνάμεων στην υπεράσπιση ισραηλινών λιμανιών από μια επίθεση. Στο «ιρανικό σενάριο» πέρυσι, μια ελληνική φρεγάτα φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων κατηγορίας «κατά πλοίων», στα χέρια της πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ» ή της ισραηλινής αεράμυνας.
Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων (φρεγάτες, κορβέτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνομένων βλημάτων, πετρελαιοφόρα, υποβρύχια, ελικόπτερα  και αεροσκάφη διαφόρων τύπων). Το Ναυτικό των ΗΠΑ δηλώνει στις συμμετοχές το αντιτορπιλικό USS Laboon (DDG-58) και το πετρελαιοφόρο John Lenthall USNS Lenthall (T-AO 189), αλλά και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion. Ελλάδα και Ισραήλ δεν δίνουν σχεδόν καμία πληροφορία σχετικά με τις μονάδες που συμμετέχουν στην άσκηση. Αναφορικά με την ισραηλινή συμμετοχή, στον κόλπο της Σούδας εθεάθη μια ισραηλινή κορβέτα κλάσης Sa’ar 5.
Ουσιαστικά η άσκηση φέρνει ξανά στο προσκήνιο «τον πόλεμο της τρομοκρατίας» στην περιοχή της Μεσογείου, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών» (μετανάστευση, πειρατεία, τρομοκρατία κλπ), από τα σύγχρονα δόγματα άμυνας/ασφάλειας, με τη διεθνή συνεργασία στρατιωτικών δυνάμεων. Μάλιστα μόλις χθες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, από το βήμα του 3ου ετήσιου συνέδριου Άμυνας και Ασφάλειας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τόνισε: «Η τρομοκρατία παραμένει η σημαντικότερη απειλή της διεθνούς κοινότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς μετεξελίσσεται. […] Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αξίζει όμως να δούμε ποιοι είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στον «αντιτρομοκρατικό αγώνα». Ποιοι είναι οι σύμμαχοι και της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ποιους δίπλα παρατάσσει τον Ελληνικό Στρατό Καμμένος και Ήσυχος.
Ενώ δεν έχουν κοπάσει οι δίκαιες αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας για τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα και τους βασανισμούς παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, από τους αλήτες μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων, στο πλαίσιο της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης που καθοδηγούσε το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο από την Λάρισα, με την συμμετοχή και Ελλήνων στρατιωτικών-φαντάρων. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα (2014) που εμπνεύστηκαν πολεμικές τακτικές από τα δόγματα μηδενικής ανοχής και συλλογικής ευθύνης των Γερμανών ΝΑΖΙ.
Όπως αναφέρει η Washington Post, Ισραηλινοί στρατιώτες “μετέτρεπαν ολόκληρες γειτονιές σε άμμο ενώ βομβάρδιζαν τυχαία σπίτια ως αντίποινα για κάθε απώλεια του ισραηλινού στρατού” και δολοφονούσαν Παλαιστίνιους για να αντιμετωπίσουν την πλήξη τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα. Οι μαρτυρίες περιλαμβάνονται σε έκθεση με τίτλο «“This is How We Fought in Gaza 2014” – Έτσι πολεμούσαμε στη Γάζα το 2014». Από τις μαρτυρίες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εγκλήματα πολέμου, που περιγράφονται, γίνονταν εν γνώση εάν όχι με την παρότρυνση ανώτατων αξιωματούχων, οι οποίοι είχαν δώσει σαφείς εντολές να αντιμετωπίζεται ο άμαχος πληθυσμός με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για ενόπλους.
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν υποστηρίξει παλαιότερα ότι το διεθνές δίκαιο δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει τόσο ειδεχθή εγκλήματα, όπως ο βομβαρδισμός της αποκλεισμένης Γάζας καθώς δεν έχουν προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με διεθνές εμπορικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ σε πολλές περιοχές του πλανήτη – με εξαίρεση την Ελλάδα όπου χαρακτηρίζεται στρατηγικός σύμμαχος από την εποχή της πρωθυπουργίας Παπανδρέου μέχρι και σήμερα, επισημαίνεται στο info-war.gr. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, ολόκληρο το αστικό πολιτικό προσωπικό, με επικεφαλής τους Δραγασάκη, Κατρούγκαλο, Καμμένο, Μητσοτάκη, το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήθος επιχειρηματιών και φίλων δημοσιογράφων γιόρτασαν μαζί με την πρέσβη του Ισραήλ την εθνική επέτειο του Κράτους Τρομοκράτη, που διαιωνίζει την Κατοχή της Παλαιστίνης.
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Τα σενάρια των ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ-Noble Dina» αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα. Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και εργασιακής περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθούν οι ασκήσεις, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να ανατραπούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση.  Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.
Θυμίζουμε τις εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων φαντάρων από 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Εμείς συνεχίζουμε την καθημερινή πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, την πάλη ενάντια στον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό, με Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου