Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τα καινούργια οπλικά συστήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων

H χθεσινή στρατιωτική παρέλαση της Μόσχας αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή προκειμένου να αξιολογηθούν τα νέας τεχνολογίας Ρωσικά οπλικά συστήματα μερικά εξ αυτών έχουν και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον! 
Το νέο άρμα μάχης Armata, το νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ Kurganets-25, το νέο εξοπλισμένο τροχοφόρο ΤΟΜΠ Bumerang, το νέο Α/Κ πυροβόλο 2S35 Koalitsija-SV πραγματοποίησαν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους. Το Armata είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 2A82 των 125 χλστ., το 2S35 με πυροβόλο των 152 χλστ., το ΤΟΜΑ Kurganets με πυροβόλο των 2A42 των 30 χλστ. και συζυγές PKT των 7,62 χλστ. ενώ θα μεταφέρει και ένα τετραπλό εκτοξευτή Α/Τα πυραύλων Kornet. 

Σε ό,τι αφορά το Bumerang ο οπλισμός του θα είναι εξίσου εντυπωσιακός για τροχοφόρο ΤΟΜΠ καθώς θα φέρει και αυτό το πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ. Να σημειωθεί πως το 2S35 διαθέτει διπλό σύστημα αυτόματης επαναγέμισης με ικανότητα βολής 16 βλημάτων το λεπτό, την ώρα που το πλέον σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του- το PzH-2000- μπορεί να βάλει 11 με 12 βλήματα το λεπτό. Συνολικά 21 τύποι αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται εν υπηρεσία συμμετείχαν: στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev-160, Tupolev 95MS και Tupolev22M3, καταδιωκτικά MiG-31, βομβαρδιστικά Sukhoi-24M και Sukhoi-34, μαχητικά-βομβαρδιστικά Sukhoi-25 SM , εκπαιδευτικά και τζετ Yakovlev-130, και διάφοροι τύποι ελικοπτέρων, όπως Kamov-52, Mi-28N και Mi-35, Mi-26 και Mi-8 AMTSH, Ansat-UΣτην παρέλαση συμμετείχαν 16.500 ένστολοι. 

Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική «ασπίδα» Pantsir-S1

Μέχρι το 2017, το αντιαεροπορικό συγκρότημα θα αποκτήσει ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο. Ήδη, διεξάγονται δοκιμές επίδειξης του «τροποποιημένου» συστήματος στο πολύγωνο στρατιωτικών δοκιμών «Ασουλούκ», στην περιφέρεια Αστραχάν. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθυντής της εταιρείας «Vysokotochnye Kompleksy» Αλεξάντρ Ντενίσοφ. (η εταιρεία εξειδικεύεται σε συστήματα υψηλής ακριβείας και τακτικό εξοπλισμό).Η πιο «ριζοσπαστική» τροποποίηση του συστήματος, φέρει σήμερα την προσωρινή ονομασία «Pantsir-SM». Η νέα έκδοση, θα διαθέτει πυραυλικά βλήματα με βελτιωμένα πτητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ η εμβέλεια δράσης του συστήματος θα αυξηθεί σημαντικά. Οι ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν υπερηχητικούς πυραύλους για δεκαετίες. Σχεδόν όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα χρησιμοποιούν υπερηχητικά πυραυλικά βλήματα με μέγιστη ταχύτητα της τάξης των τριών ή τεσσάρων Mach (ταχύτητα ήχου).

Τώρα, οι σχεδιαστικές εργασίες των μηχανικών κινούνται στην κατεύθυνση της αύξησης της ταχύτητας των πυραύλων μέχρι τις πέντε – επτά ταχύτητες ήχου.Πωλήσεις διεθνώςΟ νέος πύραυλος θα διευρύνει τον κατάλογο των στόχων που θα μπορεί να χτυπήσει το συγκρότημα «Pantsir-S1». Ο νέος πύραυλος θα αυξήσει τη ζώνη δράσης του ρωσικού SAM από τα σημερινά 20 στα 35 km, είπε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του σχεδιαστικού γραφείου όπλων υψηλής ακρίβειας «KBP» Γιούρι Σάβενκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα όπλα είναι συμβατά με τις προηγούμενες εκδόσεις και θα μπορούν να τοποθετηθούν στα ήδη υπάρχοντα συγκροτήματα, όπως και στις νέες εκδόσεις που θα προορίζονται για εξαγωγή.Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Pantsir-S» έχουν αγοραστεί ή έχουν κλειστεί συμβάσεις για την παράδοση τους, από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Συρία, Ιράκ) και της Αφρικής (Αλγερία, Μαρόκο). Τα «Πάντσιρ», αποτελούν σχεδόν το 50% των εξαγωγών της εταιρείας «KBP» και, σύμφωνα με το Ντενίσοφ, η γεωγραφία των εξαγωγικών προορισμών των ευέλικτων ρωσικών πυραύλων εδάφους – αέρος μικρού βεληνεκούς θα διευρυνθεί. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014, η ρωσική αμυντική επιχείρηση αναμένεται να υπογράψει σχετικό συμβόλαιο για την αγορά «Pantsir» με τη Βραζιλία. Προστασία σε ακραίες συνθήκεςΤο συγκρότημα αντιαεροπορικών πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς «Pantsir-S1», αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας, καίτοι έχει ενταχθεί σχετικά πρόσφατα στις ΕΔ, το 2008. Η «μονάδα μάχης» του συγκροτήματος αποτελείται από έναν πύργο 12 τόνων τοποθετημένο σε τροχοφόρο ή ερπυστριοφόρο όχημα, ραντάρ ανίχνευσης και εντοπισμού στόχου, καθώς το μπλοκ με τα υπερηχητικά κατευθυνόμενα βλήματα 57E6-E (12 πυραυλικά βλήματα) και ένα δίδυμο αυτόματο αντιαεροπορικό πυροβόλο διαμετρήματος 30 mm.

Αποστολή των κινητών μονάδων SAM, είναι η προστασία μικρών εγκαταστάσεων, άλλων οπλικών συστημάτων, και στόχων, από αεροπορικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συγκροτημάτων S-300 και S-400. Αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μακράς εμβέλειας, που είναι εξοπλισμένα με δύο μπλοκ εκτοξευτήρων με τέσσερις πυραύλους, είναι εντελώς εκτεθειμένα σε αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ κατά τη διάρκεια της αλλαγής θέσης ή της ανάπτυξης τους για να εκτελέσουν βολή. Έτσι, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της μάχης ή της εκτέλεσης μιας συγκεκριμένης αποστολής, τα «Πάντσερ» κινούνται μαζί με τις μοίρες των S-300 ή S-400, έτσι ώστε σε περίπτωση απειλής τόσο από τον αέρα όσο και από το έδαφος, οι πύραυλοι SAM να παρέχουν προστασία στα συγκροτήματα της βασικής αντιπυραυλικής ασπίδας – των S-300/S-400.Το σύστημα «Pantsir» έχει σχεδιαστεί για χρήση υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου και σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Σαν επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού «παντός καιρού» και της υψηλής αξιοπιστίας των «Pantsir», ο διευθυντής της εταιρείας συστημάτων υψηλής ακριβείας «Vysokotochnye Kompleksy» ανακοίνωσε ότι «μάχιμες μονάδες κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων «Pantsir-S» ήδη βρίσκονται στις ακραίες συνθήκες του Βορρά και περνάνε από μια σειρά δοκιμών σε πραγματικά extreme καταστάσεις μιας στρατιωτικής επιχείρησης». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρησιακές ομάδες των συστημάτων αεράμυνας θα αυξάνονται, καθώς θα σχηματίζονται και θα αναπτύσσονται οι στρατιωτικές υποδομές των εγκαταστάσεων στον παγωμένο βορρά. Υπενθυμίζεται ότι ο ανταγωνισμός για την Αρκτική τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και στρατιωτικο-πολιτικό χαρακτήρα.

Αν και τα «Πάντσιρ» είναι σχετικά νέα όπλα, ο εκσυγχρονισμός τους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Εκτός από τον υπερηχητικό πύραυλο, το σύστημα «Pantsir-SM» σε σχέση με το «Pantsir-S1», θα μπορεί να καταστρέφει αεροπορικούς στόχους που πετούν με ταχύτητες χιλιάδων μέτρων το δευτερόλεπτο. Το όριο σήμερα έχει καθοριστεί στα 1.000 m/s. «Η πιο σημαντική διαφορά από το υφιστάμενο πυραυλικό σύστημα, είναι η ικανότητα του νέου βλήματος να καταστρέφει βαλλιστικούς στόχους», δήλωσε ο Ντενίσοφ. Ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε ότι ο «νέος πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, όταν θα δημιουργηθεί το καινούργιο ραντάρ, ο σταθμός ανίχνευσης στόχου και κάποια άλλα συστήματα, τα χαρακτηριστικά των οποίων θα ξεπεράσουν τα υπάρχοντα». Μετά από την ολοκλήρωση των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων, το πυραυλικό συγκρότημα θα λειτουργεί, όπως συνηθίζεται να λέγεται, στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του», υπογράμμισε.Το «Pantsir-SM» υπάρχει σήμερα μόνο εικονικά, σε 3D μοντέλο, αλλά οι προγραμματιστές κάνουν αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης του πρωτοτύπου σε φυσική μορφή στο ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με τη δήλωση του Ντενίσοφ, που την έκανε στη διεθνή έκθεση όπλων «Eurosatory 2014», οι ΕΔ της Ρωσίας θα έχουν το νέο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα το αργότερο μέχρι την αρχή του 2017.

Άρμα μάχης «ARMATA»

Το άρμα μάχης T-14, αποτελεί μια οπλική πλατφόρμα, μεγάλης ισχύος βασιζόμενη σε μια εντελώς νέα φιλοσοφία όσον αφορά τα τεθωρακισμένα που γνωρίζαμε έως τώρα. Πολλά από τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά καλύπτονται από πυκνό νέφος. Επίσημα δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί τίποτα , ρίχνοντας ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου στις πραγματικές δυνατότητες αυτού του νέου ρωσικού «θηρίου» . Αλλά ακόμη και τα γνωστά στοιχεία δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελούν μια εντελώς νέα επαναστατική άποψη για τα άρματα στο πεδίο της μάχης.Το κύριο χαρακτηριστικό του Τ-14 είναι ο μη επανδρωμένος πύργος του, ο οποίος θα «ελέγχεται» από το πλήρωμα το οποίο θα βρίσκεται μέσα σε μια «κάψουλα» μέσα στο κύριο κορμό του άρματος. Σκοπός είναι η επιβιωσιμότητα του πληρώματος σε οποιεσδήποτε συνθήκες ακόμη και σε πυρηνικό πόλεμο. Η εξουδετέρωση ενός τέτοιου άρματος σύμφωνα με τους Ρώσους τεχνικούς ιθύνοντες, είναι πάρα πολύ «δύσκολη».Το ARMATA θα είναι κυριολεκτικά «φορτωμένο», με ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Διαθέτει σταθμό ραντάρ!!! που μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα μέχρι και 40 χερσαίους και 25 εναέριους στόχους σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Επίσης διαθέτει επίσης ενεργό σύστημα προστασίας το οποίο θα καταστρέφει μέσα σε δευτερόλεπτα όλους τους αντιαρματικούς και εναέριους πυραύλους που εκτοξεύονται εναντίον του άρματος, απο ασφαλή απόσταση.

Με την ευκαιρία, αναφέρει το δημοσίευμα, αυτός ο εξοπλισμός έχει ήδη δοκιμαστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία σε ειδικό άκρως απόρρητο πεδίο βολής με εκπληκτικά αποτελέσματα.Επιπλέον, η θωράκιση του Τ-14, δημιουργήθηκε με τη χρήση των νέων τύπων χάλυβα, με στρώσεις κεραμικού υλικού και σύνθετων υλικών, κάτι που το καθιστά σχεδόν ανίκητο . Αυτός ο συνδυασμός στρώσεων ειδικού υλικού είναι σε θέση να «αντέξει», υφιστάμενα και μελλοντικά αντιαρματικά συστήματα. Το υλικό αυτό ( που αποτελεί ρωσική καινοτομία) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πιο απαιτητικό περιβάλλον.Το στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο του νέου άρματος Τ-14 είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από ό, τι του κύριου άρματος μάχης του ρωσικού στρατού, που είναι σήμερα το Τ-72Β. Η τακτική απόδοση του είναι κατά 25-30 τοις εκατό ανώτερη από τα δυτικά ομόλογα του όπως είναι το( Leopard 2A2, M1A2 Abrams, Leclerc) . Όλες οι πληροφορίες μάχης για το πλήρωμα ελέγχονται από οθόνες, διαθέτει Laser, τηλεόραση και θερμικούς αισθητήρες απεικόνισης, με πανοραμική θέα, που επιτρέπουν στον διοικητή του άρματος να εποπτεύει το πεδίο μάχης με ολόπλευρη παρατήρηση σε γωνία 360 μοιρών.Επιπλέον, η νέα ρωσική χερσαία πλατφόρμα εξελιγμένων οπλικών συστημάτων, είναι σε θέση να επικοινωνεί με άλλα άρματα μάχης ( πληροφοριακή διασύνδεση) μεταφέροντας κρίσιμες πληροφορίες .

Όλες αυτές οι δυνατότητες προσδίδουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο τομέα «ταχύτητα της πληροφορίας» , ο οποίος μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την αναζήτηση και καταστροφή στόχων, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πεδίο μάχης. Φήμες φέρουν το νέο άρμα να διαθέτει σύστημα επικοινωνίας με επιθετικά ελικόπτερα, και πιθανόν με πολεμικά αεροσκάφη. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργεί και ως σταθμός επίγειας διοίκησης μάχης!!, κατευθύνοντας «πολλούς και πολλά» προς τον « στόχο» μέσα σε πολύ μικρό χρόνο.Ο κύριος οπλισμός του Τ-14 , αποτελείται από ένα πυροβόλο λείας κάννης 125-χιλιοστών 2A82 με πυρομαχικά διαφόρων τύπων και αποστολών, διαθέτοντας την ικανότητα εκτόξευσης και πυραύλων. Για επιπλέον χρήση υπάρχει και το εκσυγχρονισμένο πολυβόλο των 7.62 mm , αλλά και το βαρύ πολυβόλο «Kord» το οποίο είναι τηλεχειριζόμενο.Προβλέπεται ότι στις 9, Μαΐου του 2015 θα παρελάσει μια Ίλη αρμάτων αυτού του τύπου, η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί για τις τελικές δοκιμές. Η μαζική παραγωγή του Τ-14 έχει προγραμματιστεί για το 2016-2017.

toma
BMP «Boomerang»

Η πρώτη έκδοση της επετείου της νίκης στην Μόσχα αναμένει και το νέο τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα 8×8, «Boomerang», το οποίο θα αντικαταστήσει το γνωστό «σοβιετικό» BTR, με την τελευταία έκδοση του το ΤΟΜΑ BTR-90. Αυτό το νέο τροχοφόρο ΤΟΜΑ θα είναι το κύριο όχημα της κατηγορίας αυτής στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το Σασί του 8×8, «Boomerang», έχει προγραμματιστεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη οικογένεια οχημάτων μάχης, τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων ΤΟΜΑ , συμπεριλαμβανομένων και τροχοφόρων αρμάτων μάχης .Η νέα αυτή τροχοφόρα οπλική πλατφόρμα διαθέτει καλά χαρακτηριστικά απόκρυψης , αλλά και ευκινησίας στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το όχημα αυτό θα είναι εξοπλισμένο με ειδική θωράκιση η οποία του παρέχει προστασία έναντι φορητών όπλων, αλλά και βλημάτων πυροβολικού μικρού διαμετρήματος, αλλά και χειροβομβίδων και αντιαρματικών βλημάτων. Η κύρια δομική διαφορά του «Boomerang», σύμφωνα με διάφορους ειδικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, θα είναι η θέση της θύρας αποβίβασης, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, όχι στα πλευρά όπως ήταν σε παλαιότερα μοντέλα . Επίσης το ΤΟΜΑ θα είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο, έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων και ένα αντιαρματικό σύστημα Fagot ATGM.
tomp
BMP «Kurganets»

Ένα άλλο ενδιαφέρων παράδειγμα νέου ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Πεζικού είναι το «Kurganets». Αυτό είναι το πρώτο ρωσικό ΤΟΜΑ, στο οποίο υπάρχει διαχωρισμός του πληρώματος, από τα βλήματα και την δεξαμενή καυσίμων . Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ΤΟΜΑ θα εκτελεί τα καθήκοντά του τουλάχιστον για τα επόμενα 25 χρόνια.Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές ΤΟΜΑ , το «Kurganets» θα είναι εξοπλισμένο με «αρθρωτή» θωράκιση, η οποία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την αποστολή . Η θωράκιση του συμπληρώνεται απο μια νέα σειρά θωράκισης ενεργητικής άμυνας, η οποία είναι σε θέση να αντέξει ακόμη και διατρητικά βλήματα από άρματα . Προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία των μεταφερόμενων στρατιωτών του πεζικού και του πληρώματος , οι Ρώσοι τους τοποθέτησαν σε μια ειδική θωρακισμένη κάψουλα.Ο οπλισμός του ΤΟΜΑ «Kurgan», αποτελείται από ένα μη επανδρωμένο πύργο ο οποίος είναι τηλεχειριζόμενος , και περιλαμβάνει ένα αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών 2A24, ένα πολυβόλο 7,62-χιλιοστών, και δυο δίδυμους εκτοξευτές πυραύλων PKTM «Kornet-ΕΜ».Ο πύργος-ρομπότ ελέγχεται από τον διοικητή του ΤΟΜΑ, με συστήματα που επιτρέπουν την αυτόματη αναζήτηση στόχων, «μεταμφιεσμένων» όμως σε διαφορετικές φασματικές περιοχές, για να γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τους χειριστές . Το σύστημα παρέχει ταυτόχρονη πυροδότηση δύο οπλικών συστημάτων, και για επίγειους αλλά και για εναέριους στόχους συμπεριλαμβανομένων και πολεμικών αεροσκαφών!Βασιζόμενοι οι Ρώσοι τεχνικοί, στην πλατφόρμα του «Kurganets» εκτός από την κατασκευή χιλιάδων ΤΟΜΑ , σχεδιάζουν την κατασκευή οχημάτων διοίκησης, ασθενοφόρων, αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού, αλλά κά.

bastion
Παράκτιο σύστημα πυραύλων «Bal-Ε»

Αυτά τα παράκτια συστήματα πυραύλων επιφανείας βρίσκονται για αρκετά χρόνια σε υπηρεσία στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά στην Κόκκινη Πλατεία θα εμφανιστούν για πρώτη φορά. Το «Bal-Ε» είναι ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που παρέχει αποτελεσματική προστασία των ακτών από τις διάφορες κατηγορίες πολεμικών πλοίων, όλο το εικοσιτετράωρο και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, και ηλεκτρονικά αντίμετρα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων, συστήματα ελέγχου και επικοινωνιών, και μεταφορών. Απαιτείται περίπου μισή ώρα για να επαναφορτίσουν πλήρως οι εκτοξευτές του συστήματος, πριν την εκτόξευση ομοβροντίας πυραύλων. Το σύστημα παράκτιας άμυνας «Bal-Ε» μπορεί να «απελευθερώσει» 32 πυραύλους σε διάστημα τριών δευτερολέπτων.Το συγκρότημα είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα 60 km / h σε αμαξωτό δρόμο και διαθέτει ακτίνα δράσης, χωρίς ανεφοδιασμό 850 χιλιόμετρα . Οι θέσεις τοποθέτησης του επιλέγονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή, και μια τυπική ανάπτυξη απαιτεί μόνο 10 λεπτά.Διαθέτει ραντάρ με δυνατότητα απόκτησης έγκαιρης ενημέρωσης από άλλες θέσεις, επιτρέποντας την χρήση του «Bal-Ε» ως ανεξάρτητη μονάδα μάχης, και ως μέρος ενός κεντρικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος.

bastionn
Παράκτιο σύστημα πυραύλων «Bastion»
Το πυραυλικό σύστημα «Bastion» (PBRK) θα «παρελάσει» στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας επίσης για πρώτη φορά. Αυτό είναι ένα τρομερό όπλο στην υπηρεσία των διαφόρων ναυτικών μονάδων.Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία της ακτής που εκτείνεται πάνω από 600 χιλιόμετρα. Η κύρια δύναμη κρούσης του «Bastion» είναι το υπερηχητικό βλήμα «Onyx», το οποίο δύναται να καταστρέψει πολεμικά πλοία όλων των κατηγοριών και τύπων, που κινούνται είτε ανεξάρτητα είτε σε ομάδες πλοίων. ( Εικάζεται ότι η Κριμαία διαθέτει αρκετά τέτοια συστήματα).Στο «πρότυπο» της πυροβολαρχίας μάχης συντάσσεται με τέσσερις αυτοκινούμενους εκτοξευτές, και ένα ή δύο οχήματα διαχείρισης μάχης. Επιπλέον, το «Bastion» είναι εφοδιασμένο με ένα κινητό σύστημα ραντάρ τύπου «Monolith-Β» ή με ένα αερομεταφερόμενο ραντάρ.Το σύστημα αυτό τοποθετείται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τις ακτές σε ειδικές καμουφλαρισμένες θέσεις. Ο χρόνος ανάπτυξης του έως την πυροδότηση των πυραύλων του, είναι λιγότερο από πέντε λεπτά, και το διάστημα μεταξύ της εκτόξευσης του κάθε πυραύλου είναι δύο έως πέντε δευτερόλεπτα.

artilery
САУ koalitsia-СВ
Το αυτοκινούμενο πυροβόλο САУ koalitsia-СВ, αποτελεί την επιτομή του ρωσικού πυροβολικού, και το οποίο αποκαλείται και «God of War», φέρνοντας την Ρωσία στην πρώτη θέση σε αυτόν τον τύπο των οπλικών αυτοκινούμενων συστημάτων, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα . Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτό, όπως και για το άρμα μάχης ΑRMATA , αλλά και το «Kurgan» είναι ελάχιστες, η δύναμη πυρός του συστήματος αυτού είναι τουλάχιστον « εξουθενωτική».Το САУ koalitsia-СВ εκπληρώνει όλα τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Καταστρέφει οποιονδήποτε επίγειο στόχο σε απόσταση 70 χιλιομέτρων, όπως συγκεντρώσεις εχθρικών στρατευμάτων, εγκαταστάσεις, κά αλλάζοντας θέση μέσα σε ένα λεπτό.

radyska

BTR-MD Rakushka
Άλλο ένα θωρακισμένο όχημα τύπου πολλαπλών χρήσεων το οποίο διαθέτει πλήρωμα (2-3 άτομα) και είναι εφοδιασμένο με ένα πολυβόλο . Το BTR-MD Rakushka είναι ένα ερπυστριοφόρο πολλαπλών χρήσεων θωρακισμένο όχημα σχεδιασμένο για τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα, και κατασκευάζεται από την εταιρεία Volgograd . Το όχημα έχει βάρος 13,2 τόνων, και είναι εξοπλισμένο με δύο πολυβόλα. Ο οπλισμός του επαιτεί την ύπαρξη δύο χειριστών, ενώ συνολικά 13 άνθρωποι δύναται να μεταφέρονται από αυτό .Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη επιλογή στόχων, συσκευές στίγματος και πλοήγησης, καθώς επίσης διαθέτει και ένα ενιαίο σύστημα πληροφοριών και εντολών. Ειδικοί αισθητήρες παρέχουν συνεχώς δεδομένα για την γενική κατάσταση του κινητήρα και των τύπων πυρομαχικών.Το θωρακισμένο όχημα θα είναι ο κύριος «βοηθός» των ρωσικών επίλεκτων αερομεταφερόμενων δυνάμεων, κατά τις επόμενες δεκαετίες, και έχει ήδη δοκιμαστεί σε διαφορετικές καταστάσεις. Η πρώτη δημόσια επίδειξη του θα πραγματοποιηθεί στην επέτειο της Νίκης στην Μόσχα .Διαθέτει θωράκιση από καινοτόμο ελαφρύ κράμα μετάλλων. Ο κύριος οπλισμός του είναι δύο πολυβόλα PKTM 7,62 χιλιοστών τα οποία κινούνται περιστροφικά σε ειδικές βάσεις. Εκτός από το προσωπικό των αερομεταφερόμενων δυνάμεων , είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει πυρομαχικά, ανταλλακτικά, κ.λπ. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του κινητήρα του επιτρέπει την χρήση μιας πλήρους σειράς διαφορετικών υλικών.

Έτσι, στο εγγύς μέλλον θα αναπτυχθεί μια ολόκληρη οικογένεια νέου στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτά τα οπλικά συστήματα αντανακλούν τη νέα φιλοσοφία του ρωσικού στρατού.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου