Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κέρι και Λαβρόφ συνεχίζουν το αστειάκι τους και δωρίζουν πατάτες

keri-kai-labrof-sunexizoun-to-asteiaki-tous-kai-dwrizoun-patatesΜε… πατάτες και ντομάτες (από την περιοχή του Κρασνοντάρ), αλλά και ένα επετειακό μπλουζάκι για τα 70 χρόνια από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, υποδέχτηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο Σότσι της Μαύρης θάλασσας.
Ο Κέρι είχε επίσης προσφέρει πατάτες από το Άινταχο στον Λαβρόφ (είχε δηλώσει ότι τις λάτρευε όσο έμενε στις ΗΠΑ ως εκπρόσωπος της χώρας του στον ΟΗΕ), κατά την επίσκεψη του τελευταίου στις ΗΠΑ, το 2014.

Στην ουσία των επαφών, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Συρία, αλλά και σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ανοικτούς καθώς υπάρχουν κρίσιμα, προς επίλυση, παγκόσμια προβλήματα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης.
Αν και οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν διαταραχθεί επικίνδυνα λόγω της ουκρανικής κρίσης, οι δύο χώρες συνεχίζουν τις επαφές, ειδικά επί κρίσιμων ζητημάτων, με αυτή την τελευταία να δίνει την εντύπωση ότι οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι οργιώδεις, με στόχο την αποκατάσταση αποδεκτού επιπέδου στις διμερείς σχέσεις που θα εκτονώσει την επικίνδυνη ένταση σε όλα τα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου