Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ!

Η τραγική απώλεια του συναδέλφου 22χρονου στρατιώτη Νικήτα, που χάθηκε στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, όταν μετά από 10ημερη αδιαφορία για την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του  φορτώθηκε σε ένα ΚΤΕΛ για να σταλεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, για να πεθάνει από πνευμονία (!), δεν προβλημάτισε κανέναν.
Ευτυχώς που υπήρξαν οι καταγγελίες των φαντάρων και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε συνδυασμό με την παρέμβαση φιλότιμων δημοσιογράφων, για να ανατραπεί η επιχείρηση συγκάλυψης του ΓΕΣ και να αναγκαστεί να παρέμβει η Στρατιωτική Δικαιοσύνη.
Θα περίμενε επομένως κανείς μετά το μπαράζ απωλειών φαντάρων το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ΓΕΣ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να παρέμβουν και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, διαφυλάττοντας την υγεία και την ζωή των στρατιωτών.
Αντιθέτως, τίποτε δεν συνέβη, με αποτέλεσμα καθημερινά τα πράγματα να γίνονται χειρότερα και πιο επικίνδυνα.
Μόνη έννοια της ηγεσίας να μην μαθευτούν τα δραματικά περιστατικά! 
Μετά από μια σειρά κρούσματα λοιπόν σε πολλά στρατόπεδα στη θητεία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα, σε στρατόπεδα στη Μυτιλήνη.
Η αμέλεια και η ολιγωρία σταματάει να γίνεται δικαιολογία, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις “σκοτώνουν” τους φαντάρους.
Έτσι λοιπόν έγινε και στη Μυτιλήνη, όταν φαντάρος παραπονιόταν συνεχώς για την κακή κατάσταση της υγείας του.
Ο διοικητής της μονάδας όμως, ποτέ δεν έδωσε σημασία αδιαφορώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Έπρεπε να φτάσει στο σημείο λιποθυμίας, για να τον πάνε στα ιατρεία, αλλά και πάλι χωρίς επί της ουσίας να τον προσέξουν.
Όταν άρχισε η υγεία του να επιδεινώνεται, μεταφέρθηκε στην Αθήνα.
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε προσβληθεί από το “σύνδρομο άνταμς”.
Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι αν είχε πάει έγκαιρα σε νοσοκομείο θα είχε γλιτώσει.
Αλήθεια τι έχει να πει ο Α/ΓΕΣ και ο Υπουργός Καμμένος;
Μήπως είναι και αυτό ένα μεμονωμένο περιστατικό;
Είναι χαρακτηριστικό και δείγμα της προσπάθειας συγκάλυψης του δραματικού περιστατικού, ότι ενώ σε κάθε περίπτωση μεταφοράς ασθενούς με στρατιωτικά μέσα το ΓΕΣ βγάζει ανακοίνωση για να αναδείξει το «κοινωνικό έργο στου στρατού», τώρα που μετέφεραν τον στρατιώτη που κινδύνευε, δεν το ανακοίνωσαν!  
Λες και τελικά η κοινή γνώμη και οι φαντάροι δε θα το πληροφορούμασταν!!!
Την ίδια στιγμή που η “αριστερή-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, συνεχίζει το δόγμα άμυνας-ασφάλειας και τον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών σε όλη τη Μεσόγειο, διευρύνει τις πολεμικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ αδιαφορώντας για το οικονομικό κόστος τους και τα συνεχή ατυχήματα κατά τη διάρκεια τους και δαπανά τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Από την άλλη χειροτερεύει της συνθήκες για τους φαντάρους, εντείνοντας ένα πλαίσιο αυταρχισμού στις μονάδες και αδιαφορίας για τις ζωές μας.
Καμία αυταπάτη λοιπόν για το έργο του ΥΠΕΘΑ!
Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Να αποδοθούν οι ευθύνες στο διοικητή της μονάδας, τον Α/ΓΕΣ και την πολιτική ηγεσία.
Το υπουργικό ενδιαφέρον εκφράζεται στη λήψη μέτρων και όχι στις δημόσιες σχέσεις και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες σε έναν συνάδελφο που παρ΄  ολίγο ο Στρατός να του αφαιρέσει την ζωή.
Συνάδελφοι, σηκώστε το κεφάλι. Πρέπει μαζί να αγωνιστούμε και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας.
Βγείτε στην Αναφορά, Παραπονούμενοι. Να ενισχύσουμε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Στείλτε τις επιστολές-καταγγελίας σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Συνάδελφοι, στον Στρατό έχουμε δικαιώματα αρκεί να τα διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά. Αφήστε το βύσμα και το ατομικό βόλεμα στην άκρη και αγωνιστείτε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή στο πλευρό των φαντάρων.
Η δημοσίευση των καταγγελιών είναι δύναμη των φαντάρων καθώς το ΓΕΣ σε ελάχιστο χρόνο ελέγχει την κατάσταση στις μονάδες! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Καταργήστε το ρημάδι την θητεία να τελειώνουμε με αυτό το θέατρο...ουπς ξέχασα "μετά ποιός θας μας σώσει από τους κακούς τούρκους, τζιχαντιστές, αλβανούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή