Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΝΑΤΟ: Στη Ρουμανία η Διοίκηση των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων

ImageΤο ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο, προσωρινά θα μεταφέρει τη Διοίκηση των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων από τη Νάπολη της Ιταλίας στην κωμόπολη Τσίνκου της κεντρικής Ρουμανίας, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος διοικητής της Διακλαδικής Συμμαχικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (NATO Allied Joint Force Command), ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον.
Η Διοίκηση θα μεταφερθεί στη Ρουμανία για 12 μέρες τον Ιούνιο, με στόχο να παράσχει βοήθεια στις συμμαχικές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Στις ασκήσεις, στο πεδίο βολής του Τσίνκου θα λάβουν μέρος 1.000 στρατιωτικοί από 21 χώρες - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Στο Τσίνκου, 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, εδρεύει το μεγαλύτερο στρατιωτικό πολύγωνο στη Ρουμανία. "Είναι η πρώτη φορά που η έδρα της Διοίκησης των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων θα βρίσκεται στη Ρουμανία" δήλωσε ο Ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον.
Με την κίνηση αυτή θα δοκιμαστεί η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού της Διοίκησης της Νάπολης, καθώς θα μεταβιβαστεί ο έλεγχος από τη Νάπολη στις δυνάμεις στο Τσίνκου, εξήγησε.

Το ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα, θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής και στη Βαλτική Θάλασσα.




Ο ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι, έπειτα από πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ρουμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νικολάε Τσιούκα (φωτο πάνω) συναντήθηκε, σήμερα, με το Ρουμάνο υπουργό Άμυνας, Μιρτσέα Ντούσα.



Η στρατιωτική αντιπυραυλική βάση στο Ντεβέσελου θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Συμμαχικής Διοίκησης Μεικτών Δυνάμεων της Νάπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Μιρτσέα Ντούσα.



Ο Μιρτσέα Ντούσα τόνισε ότι συζήτησε με τον Αμερικανό ναύαρχο για τις συνθήκες ασφάλειας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

"Υπογραμμίσαμε και πάλι την αλληλεγγύη της Συμμαχίας όσον αφορά την εγγύηση της ασφάλειας στον τομέα αυτό. Υπογραμμίσαμε τη σημασία των μέτρων που έχουν εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Υπογραμμίσαμε ότι η Ρουμανία είναι μια όαση σταθερότητας στην περιοχή και αναφερθήκαμε στους βασικούς πυλώνες της ασφάλειας της Ρουμανίας" είπε ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας.

ΦΩΤΟ: mapn.ro
Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου