Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ

Ανακούφιση και αίσθημα αισιοδοξίας διακατέχει από χθες τους φαντάρους που υπηρετούν εκτός Ελληνικής επικράτειας και πιο συγκεκριμένα στην ΕΛΔΥΚ.
Μετά τις καταγγελίες αγανακτισμένων στρατιωτών και γονιών την Τετάρτη 29/4/2015, που ανέφεραν ότι το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε τελευταία φορά τους φαντάρους στις 23 Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να τα βγάζουν πέρα με δανεικά και κανείς διοικητής ή αρμόδιος αξιωματικός να μην δίνει καμιά απάντηση για τη μη καταβολή των χρημάτων που δικαιούνταν.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δημοσίευσαν σχετική ανακοίνωση «O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος «ξέχασε» να πληρώσει τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ!!!» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/04/o_29.html και προχωρήσαμε σε υπεύθυνη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Την επόμενη μέρα 30/4/2015, πρωί πρωί, μεταξύ άλλων, οι στρατιώτες που υπηρετούν στην 35η Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο, καλέστηκαν να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονταν.
Τόσο οι φαντάροι, όσο και οι γονείς τους πήραν μια βαθιά ανάσα αφού είναι γνωστό ότι η επιλογή της ΕΛΔΥΚ είναι μια λύση ανάγκης για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην τεράστια έμμεση φορολόγηση της υποχρεωτικής στράτευσης.
Εξαιτίας της «αργοπορίας» του ΓΕΣ, είχε καλλιεργηθεί φόβος μη καταβολής των χρημάτων και είχαν καταγραφεί εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα, όπως ο δανεισμός των φτωχότερων οικογενειών για να στείλουν λεφτά στα παιδιά τους που υπηρετούν εκτός συνόρων. Ή ακόμη και δανεισμός μεταξύ των στρατιωτών.
Οι φαντάροι και οι γονείς όχι μόνο εξέφρασαν τα θερμότερα αισθήματα τους στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και μέσω αυτού, σε όσους έντιμους δημοσιογράφους ανέδειξαν το γεγονός και πίεσαν το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να ικανοποιήσει τις δίκαιες απαιτήσεις τους.
Κυρίως όμως συνειδητοποίησαν ότι στον Στρατό η νεολαία μπορεί να καταγράψει νίκες.
Οι στρατευμένοι όταν διεκδικούν και βγαίνουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι, όταν δημοσιοποιούν με επιστολές καταγγελίας τους τις αυθαιρεσίες και τις επικίνδυνες καταστάσεις που απειλούν την σωματικής τους ακεραιότητα, την υγεία και την Αξιοπρέπεια τους.   
Τότε και μόνο τότε μπορούν να υπερασπίζουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και να έχουν Νίκες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: το ΓΕΣ, το οποίο μάλλον θεώρησε ότι θίχτηκε η πολιτική ηγεσία και το Γόητρο του Στρατού, έβγαλε αναλυτική ανακοίνωση, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τα όσα καταγγέλλονταν «Απάντηση σε Δημοσιεύματα Αναφορικά με τη μη Καταβολή των Μηνιαίων Αποδοχών Οπλιτών της ΕΛΔΥΚ http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=90417&cat_id=13. Τόνισε την κανονικότητα της διαδικασίας καταβολής των χρημάτων των στρατευμένων και δεσμεύτηκε για την εξόφληση των φαντάρων.
Εμείς αφήνουμε την ανακοίνωση του ΓΕΣ στην κρίση των στρατευμένων και της κοινωνίας.
Είναι όμως σίγουρο ότι η ανακοίνωση του ΓΕΣ επιβεβαιώνει ότι αν κάνεις ένα λάθος, είναι πολύ προτιμότερο να το παραδεχτείς, παρά να επιχειρείς να το καλύψεις, καταλήγοντας να κάνεις ακόμη περισσότερα λάθη.   
Ας θέσουμε επομένως τέσσερα απλά ερωτήματα στο ΓΕΣ και στον συγγραφέα των ανακοινώσεων του:
1.       Γιατί οι διοικητές των μονάδων της ΕΛΔΥΚ και οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν ενημέρωναν για την κανονικότητα της διαδικασίας που επικαλείται το ΓΕΣ;
2.       Γιατί οι αξιωματικοί στο ΓΕΣ, όταν τους καλούσαν οι γονείς αναζητώντας απαντήσεις, αντί να επαναλάβουν τα όσα υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΓΕΣ, αντίθετα δήλωναν ότι δεν ήξεραν τίποτε για το θέμα και πρόσβαλλαν τους γονείς;   
3.       Γιατί το πρόβλημα εντοπίστηκε στους φαντάρους και όχι στο σύνολο του προσωπικού; Γιατί το ΓΕΣ συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους φαντάρους με άνισο τρόπο και προτάσσει πάντα τα συμφέροντα του μόνιμου προσωπικού;
4.       Αλήθεια,  πόση είναι η δύναμη της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο; Γιατί όταν, τουλάχιστον όλοι οι στρατευμένοι της 35ης Μοίρας Καταδρομών είναι απλήρωτοι –όχι μόνο αυτοί- και το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι έχουν πληρωθεί το 82,8% των στρατευσίμων οπλιτών, θέτονται ερωτήματα που υπερβαίνουν τη δικαιολόγηση μιας καθυστερημένης καταβολής χρημάτων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι πολύ προσεκτικό με συγκεκριμένα ζητήματα και αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι!
Το δικό μας καθήκον προς την στρατευμένη κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας είναι η μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας, με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.
Τέλος, να κρατήσουμε ότι και πάλι το ΓΕΣ συγκάλυψε την παραβατική συμπεριφορά των στελεχών που αυτή τη φορά πρόσβαλαν τους γονείς που ανησυχούν για τα παιδία τους, τα οποία υποχρεωτικά υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στην μακροσκελή ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν υπάρχει καμιά αναφορά, μια έστω λεκτική καταδίκη αυτών των απαράδεκτων συμπεριφορών.
Τα συμπεράσματα δικά σας.   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου