Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τέξας: Μακελειό σε διαγωνισμό με σκίτσα του Μωάμεθ – Δυο νεκροί

Τέξας: Μακελειό σε διαγωνισμό με σκίτσα του Μωάμεθ – Δυο νεκροί Ποιος ο ρόλος της Ακροδεξιάς στην πρόκληση των Μουσουλμάνων και την καλλιέργεια Ισλαμοφοβίας;  
Λουτρό αίματος αντίστοιχο με εκείνο του Charlie Hebdo φαίνεται πως ετοίμαζαν δυο άνδρες που έπεσαν νεκροί έξω από έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ στο Ντάλας του Τέξας.
Όταν ξεκίνησαν όταν οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν στο πόδι έναν φρουρό ασφαλείας έξω από το Curtis Culwell στο Γκάρλαντ του Τέξας, όπου φιλοξενούνταν έκθεση με καρικατούρες του προφήτη Μωάμεθ. 
Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, οι δυο ύποπτοι μπήκαν με αυτοκίνητο στο χώρο όπου γινόταν η έκθεση και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Αστυνομικοί που βρίσκονται επί τόπου ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τους δυο δράστες. 



Υπό το φόβο το αυτοκίνητο το δραστών να ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η γύρω περιοχή εκκενώθηκε και έφτασαν στο σημείο πυροτεχνουργοί. 

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς σήμανε συναγερμός και επί τόπου έφτασαν ομάδες των ειδικών δυνάμεων, που κράτησαν τους περίπου 100 πολίτες που βρίσκονταν στην έκθεση, κλειδωμένους μέσα στην αίθουσα, καθώς εκτός ακούγονταν καταιγισμός πυρών. 





Παρόλο που η έκθεση και ο διαγωνισμός είχαν κατηγορηθεί ως επίθεση στο Ισλάμ, οι διοργανωτές επέμειναν πως απλώς ήταν ελευθερία του λόγου.


Παρών στην έκθεση και ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βίλτερς
Στο πλαίσιο της έκθεσης γινόταν και διαγωνισμός για το καλύτερο σκίτσο του Μωάμεθ, με τον νικητή να παίρνει βραβείο 10.000 δολαρίων... 
Πηγή: Fox News, Daily Mail
Φωτογραφίες: Reutershttp://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου