Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΗΣΥΧΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ

Δημοσίευση στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 17/05/2015 
ImageΥπεγράφησαν και δρομολογούνται ταχέως από την κυβέρνηση οι διαδικασίες για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων χιλίων συνολικά οπλιτών για βραχεία περίοδο δύο ετών με την δυνατότητα επέκτασης για ακόμα ένα έτος. Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα σε οπλίτες που υπηρετούν αμέσως με την εκπλήρωση της θητείας τους να συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες τους από τις οποίες και θα απολύονται ύστερα από δύο ή τρία χρόνια. Στις αρχές των 00s στα πλαίσια μιας πλατιάς ανασυγκρότησης του στρατού εισήχθη ο θεσμός των ΕΠ.ΟΠ, στην ουσία επρόκειτο για ένα αναλώσιμο μισθοφορικό σώμα απαραίτητο για αποστολές εκτός συνόρων. Σήμερα όμως απαιτούνται ακόμα φθηνότεροι πολεμιστές και για αυτό εισάγεται ο συγκεκριμένος θεσμός ο οποίος επιβάλλει νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους που επεκτείνουν τα μισθοφορικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων δυνάμεων.
Δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ, οι οποίοι δεν προσλαμβάνονται μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του πιο πολεμικού και κατασταλτικού τμήματος του Στρατού, αυτού των Ειδικών Δυνάμεων (προφασιζόμενη η κυβέρνηση λόγους γήρανσης του προσωπικού), αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία-Πολεμικό Ναυτικό, καλύπτοντας τεχνικές ειδικότητες. Η κυβέρνηση επενδύει στην εκτίναξη της ανεργίας και στην διαρκή υποτίμηση των ζωών μας ελπίζοντας να κατορθώσει να αλιεύσει μισθοφόρους από τα πληβειακά στρώματα. Ταυτόγχρονα απευθύνεται και στην κοινωνία, οι προκλητικά ακραίες ταξικές της επιλογές είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία πρέπει να εντρυφήσουν οι εργαζόμενοι. Η κατάργηση κάθες έννοιας συλλογικού εργασιακού δικαιώματος, σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας, η καθιέρωση των αλά καρτ απασχολήσεων παντού δένεται με την απαίτηση για ''εθνική ενότητα'' μπροστά στο ''γενικότερο συμφέρον''. Το 2001 οι προσλήψεις των τότε μισθοφόρων ΕΠ.ΟΠ δικαιολογήθηκαν ως αντίτιμο της μείωσης της θητείας και της υποστελέχωσης των μονάδων, τώρα προβάλλεται το ζήτημα από την ''αριστερή'' κυβέρνηση της ενίσχυσης έναντι των ''εθνικών κινδύνων'' αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας για την νεολαία.
Αιτιάσεις που μόνο πρόκληση αποτελούν δεδομένων των συνθηκών που έχουν καθιερωθεί στον στρατό, στον οποίο οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης για τους φαντάρους είναι διαρκής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονος ότι στο ΚΕΤΘ Αυλώνας την προηγούμενη εβδομάδα δώθηκαν στους φαντάρους ληγμένα και αλλιωμένα βούτυρα για κατανάλωση. Η κυβέρνηση στο δίλλημα ''βούτυρα ή κανόνια'' απάντησε εξαιρετικά κυνικά, κανόνια (βλ. 500εκ. Ευρώ για παμπάλαια αεροσκάφη) ακόμα και εις βάρος του βουτύρου των στρατιωτών.
Σε αυτό το τρίμηνο της κυβερνητικής τους δράσης μας έχουν δείξει σαφή δείγματα καλλιέργειας εθνικισμού και μιλιταρισμού και δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην ένταση των πανάκριβων-επικίνδυνων πολεμικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ.
Είναι μια ακραία ταξική πολιτική επιλογή που εντάσσεται στα σχέδια πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ανάγκες συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, στην ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας για τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, που επιχειρείται να αντισταθμιστεί με την ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου, τις συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες στρατηγούς της Αιγύπτου.
Σε αυτή επομένως την χρονική στιγμή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται το ελληνικό κατεστημένο δείχνει να ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις αυξάνοντας τους εξοπλισμούς, προσλαμβάνοντας Μισθοφόρους Στρατιώτες, καλλιεργώντας τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό που στοχεύουν την πρόσδεση της νεολαίας στα πολεμικά τους σχέδια. Τόσο στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τόσο και σε χώρες σε κρίσιμες περιοχές (Ανατολικής Ευρώπης-Βαλτικής κλπ.), με πρόσχημα την ρωσική απειλή ενδυναμώνεται το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, ενισχύονται οι στρατιωτικοί μηχανισμοί εφεδρείας (από τη Βρετανία μέχρι την Ουκρανία με τις ναζιστικές πολιτοφυλακές), επιβάλλεται η στράτευση των γυναικών και η πιο ενεργή συμμετοχή τους στο πεδίο της μάχης, απαιτείται η στράτευση των νέων στα 18 και επιστρέφει η υποχρεωτική στράτευση!
Στη χώρα μας τα σενάρια μετατροπής της σε Ισραήλ των Βαλκανίων πάνε και έρχονται, η Παλαϊκή Άμυνα έχει ψηφιστεί και εν μέρει προχωρήσει,  οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων αναβαθμίζονται από τους Υπουργούς Άμυνας Καμμένο-Ήσυχο και τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο, προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών «τρέχουν» και η απαίτηση των Επιτελείων για Στράτευση= ανδρών-γυναικών στα 18 είναι πάντα εδώ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και τον Στρατό ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία είναι η Χειρότερη Επιλογή:  Σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς, Πραιτοριανό των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας, να αποτελέσει την σιδερένια φτέρνα του κράτους στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. Σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα, στον πόλεμο κατά των μεταναστών της Ευρώπης Φρούριο. Μπράβο των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών, σε θέλει Αναλώσιμο! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου