Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ERTOPEN.COM 28/5/15 ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: "θα καταρρίψουμε τον πιο ισχυρό Μύθο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Μύθο ότι στον Στρατό οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα"

Φίλοι ακροατές και συναγωνιστές, καλησπέρα σας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ακόμη ένα απόγευμα  φιλοξενείται στην ERTOPEN.COM
Στη παρέμβαση μας αυτή θα καταρρίψουμε έναν Μύθο.
Τον πιο ισχυρό Μύθο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον Μύθο που λέει ότι στον Στρατό οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα. Ότι στον Στρατό οι Λέξεις Αγώνας, Αντίσταση, Αμφισβήτηση είναι άγνωστες λέξεις…
Συνάδελφοι, αγωνιστείτε για τα Κοινά μας Δικαιώματα. Αμφισβητήστε την Αυθαιρεσία και την Εκμετάλλευση
Σας θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437, ενώ στο ίντερνετ μπορείτε να μας βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Diktiospartakos.blogspot.com
Τις υπέροχες μουσικές και απόψε επιλέγει ο Γιώργος Κωστόπουλος
1.       Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα.
Φίλοι ακροατές,
Λέγαμε στην πρώτη μας σύνδεση ότι απόψε θα καταρρίψουμε έναν Μύθο.
Τον πιο ισχυρό Μύθο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον Μύθο που λέει ότι στον Στρατό οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα. Ότι δε μπορούμε να αγωνιστούμε και να τους αμφισβητήσουμε.
Και τι μας προτείνουν..
Υποταγή, Πειθάρχηση, να βάλεις βύσμα, να αναζητήσεις ατομική λύση, βόλεμα ή τρελόχαρτο.
Σε καμιά περίπτωση,  σου λένε, μην εκτεθείς στους ανωτέρους, μην συγκρουστείς και μην τους μπεις στο μάτι…, μην λειτουργήσεις συλλογικά..
Για να καταλήξεις μπροστά στο εξής δίλημμα:
Ή θα αποδεχτείς τους κανόνες του στρατιωτικού παιχνιδιού και θα γίνεις και εσύ σαν τα μούτρα τους
ή θα κοιτάξεις να κρυφτείς, να περάσει ο καιρός και να βγεις αλώβητος από του Παραλόγου τη θητεία.
Όμως όλα αυτά είναι Δειλία. Είναι φιλοτομαρισμός. Είναι Αναξιοπρέπεια. Και κυρίως είναι μπούρδες.
Ναι, καλά το ακούσατε αγαπητοί συνάδελφοι φαντάροι και γονείς.
Είναι η αναπαραγωγή της αντίληψης του τσάτσου με τις ισχυρές πολιτικές προσβάσεις και τα λεφτά του μπαμπά.
Είναι η κυριαρχία της ρουφιανιάς.
Κυρίως είναι η αντίληψη που δικαιολογεί την καβάντζα των λίγων και το χώσιμο των πολλών.
Και επαναλαμβάνουμε είναι μπούρδες γιατί υπάρχει άλλος δρόμος.
Είναι ο δρόμος του αγώνα, της Αντίστασης, της μαχητικής και συλλογικής υπεράσπισης των κοινών δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Είναι ο δρόμος της δημοσιοποίησης των καταγγελιών, που απαιτεί την αλληλεγγύη της κοινωνίας και την παρέμβαση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.
Είναι ο δρόμος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
2. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα
Φίλοι ακροατές,
Απόψε θα σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα αγώνα και τη βελτίωση της χακί καθημερινότητας ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης των φαντάρων και της παρέμβασης του  ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ξεκινάμε λοιπόν την αποψινή πορεία μας από το 585 ΜΚ/ΤΠ στο Άργος Ορεστικό.
Σύμφωνα με την επιστολή-καταγγελία των φαντάρων,
ο διοικητής με στεντόρεια φωνή σε κάθε αναφορά τονίζει ότι η μονάδα του είναι πρότυπο.
Οι εγκαταστάσεις τέλειες και πεντακάθαρες.
Οι φαντάροι όμως αποκαλύπτουν ότι βασιλεύει η βρώμα.
Οι καθαριότητες είναι χάλια, είναι εικονικές: χωρίς απορρυπαντικά, χωρίς χλωρίνη. Με νεράκι…
Αποτέλεσμα να βρωμάνε από τα (10) μέτρα και να μην μπορείς να πλησιάσεις.
Όμως οι φαντάροι δεν έχουν ούτε νερό να πιουν. Δεν υπάρχει βρύση, ενώ στα αυτόματα μηχανήματα έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία εδώ και δύο μήνες, χωρίς φυσικά να ανανεωθεί!
Αφού λοιπόν κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει το ΚΨΜ, οι φαντάροι δεν έχουν από πού να πιουν νερό, αφού ούτε να αγοράσουν μπουκαλάκια μπορούν.
Ουρά κάνουν έξω από τα εστιατόρια παρακαλώντας για ένα ποτήρι νερό.
Όταν παραπονέθηκαν ξανά και ξανά στον Λοχαγό, αφού αυτός αρχικά αδιαφόρησε, μετά τους απάντησε: «έλα ρε κομάντα, πιείτε από τις τουαλέτες!».
Αλήθεια, ο Λοχαγός, από τις τουαλέτες πίνει νερό;
Η συντήρηση των εγκαταστάσεων εικονική. Στο Λόχο υπάρχουν 14 σπασμένες λάμπες, ενώ στις τουαλέτες 5 λάμπες είναι καμένες. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι κινούνται στα σκοτεινά και δε βλέπουν να κάνουν την ανάγκη τους…
Σοκ όμως προκαλεί η σίτιση των στρατιωτών. Το μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνει 6 κουταλιές φακή-4 ελιές-3 κομματάκια τουρσί, ενώ για βραδινό τρώνε ένα κομματάκι ομελέτα που σε μέγεθος αντιστοιχεί με ένα κινητό!
Στις διαμαρτυρίες τους για την ελάχιστη ποσότητα του φαγητού η απάντηση είναι «κάνετε υπομονή γιατί πρέπει να φτάσει για όλους»!
Επίσης, πόσοι νομίζετε ότι προλαβαίνουν να κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό; Μόνο τρεις (3) φαντάροι. Τόσο φτάνει. Οι υπόλοιποι παραφυλάνε να προλάβουν να κάνουν μπάνιο στις 4.00 π.μ. το πρωί που έχει ξανά ζεστό νερό.
Ή πληρώνουν από την τσέπη τους στην έξοδο, νοικιάζοντας ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να κάνουν μπάνιο!
Σε αυτό όμως το στρατόπεδο υπάρχουν ανθυπολοχαγοί που βρίζουν τους φαντάρους, ενώ η βδομάδα προσαρμογής διαρκεί μόλις ναι βδομάδα.
Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός. Αυτή είναι η υποχρεωτική 9μηνη θητεία που τα Επιτελεία και οι εθνικιστές απαιτούν να αυξηθεί!
Οι φαντάροι μπορεί να μην έχουν φαγητό, νερό, καθαριστικά, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους, αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κάνει εθνικιστικές φιέστες με κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ.
Από τη μεριά μας, καλούσαμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι όχι μόνο στο διοικητή, αλλά και σε όλη την ιεραρχία.
Δηλώναμε ότι είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε και τις νέες καταγγελίες τους, σίγουροι ότι καταγράφονται και θα υπάρξει άμεσα άνωθεν παρέμβαση.

3. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα
Φίλοι ακροατές,
Στην προηγούμενη σύνδεση μας περιγράφαμε πως βγάλαμε στην Αναφορά τη διοίκηση του
Ελάχιστη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας των συναδέλφων υπήρξε παρέμβαση του ΓΕΣ και της ιεραρχίας. Μάλιστα, κάποιοι μιλούν για άμεση ταξιαρχιακή επιθεώρηση της μονάδας.
Γεγονός που έθεσε σε συναγερμό τη διοίκηση και το στελεχικό δυναμικό.
Αμέσως ο διοικητής κάλεσε αναφορά, απευθύνθηκε στους φαντάρους σε πνεύμα χαλαρό, τους ζήτησε να εκφράσουν τα παράπονα τους και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι άμεσα θα δοθούν λύσεις.
Και λύσεις δόθηκαν.
Την είσοδο του στη μονάδα έκανε βυτίο καυσίμων, ώστε να εφοδιαστεί η μονάδα, εξασφαλίζοντας καλύτερη θέρμανση και επιτέλους ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο οι στρατευμένοι.
Ακολούθησε φορτηγό της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διάφορα μηχανήματα –με μπουκάλια νερό, αναψυκτικά κλπ-, εφοδιάζοντας τα. Θυμίζουμε ότι για μήνες δεν είχε υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μην έχουν ούτε νερό να πιουν.
Αμέσως άρχισε «ο πόλεμος της καθαριότητας»: καθαριστικά και χλωρίνες δόθηκαν σε αφθονία και επιτέλους οι χώροι καθαρίστηκαν αποτελεσματικά εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.
Παράλληλα, στελέχη της μονάδας αντικατέστησαν τις φθαρμένες λάμπες και επιτέλους εξασφαλίστηκε ο απαραίτητος φωτισμός των χώρων.    
Ιδιαίτερη φροντίδα έδειξε η διοίκηση της μονάδας στο ζήτημα της σίτισης των φαντάρων. Το μεσημέρι στα εστιατόρια το παρόν έδωσαν Αντισυνταγματάρχης-Ταγματάρχης-Λοχαγός ενώ οι συνάδελφοι απόλαυσαν ένα αξιοπρεπές και πλουσιοπάροχο γεύμα.
Επίσης, πιο φιλική και ανθρώπινη υπήρξε η συμπεριφορά των στελεχών. Ο διοικητής υποσχέθηκε ίντερνετ και συνολική βελτίωση στο ΚΨΜ.  
Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην αναγνωρίσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες όλων να αλλάξει η κατάσταση στο 585 ΜΚ/ΤΠ. Πολύ περισσότερο που αυτό είναι βίωμα των φαντάρων, που με ικανοποίηση και καλή διάθεση αντιμετωπίζουν πλέον την χακί καθημερινότητα.
Η θετική εμπειρία της παρέμβασης των φαντάρων και του ρόλου της δημοσιοποίησης των καταγγελιών πρέπει να αποτελέσει κεκτημένο όλων των φαντάρων και του προσωπικού.
Μόνο με την αμφισβήτηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.
Για να επιστρέψουμε πιο δυνατοί, πιο οραματικοί, στις  μικρές και μεγάλες μάχες του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Συνάδελφοι, η μάχη της ζωής σας μόλις ξεκίνησε. Ας τη δώσουμε συλλογικά, με πίστη και Αξιοπρέπεια.
4. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα
Φίλοι ακροατές,
Ας φύγουμε από το Άργος Ορεστικό και να πάμε στην Σάμο, στο 649 ΤΕ!
Μόλις μια βδομάδα μετά την συγκλονιστική και εξίσου σοκαριστική επιστολή καταγγελίας συναδέλφου φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο, που αποκάλυπτε την εμπλοκή φαντάρων στον πόλεμο κατά των μεταναστών και την εμετική ρατσιστική προπαγάνδα των στελεχών, έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ η παρακάτω καταγγελία.
Μια καταγγελία που αναφέρεται σε προκλητική και εξίσου αηδιαστική χουντική και ρατσιστική προπαγάνδα της διοίκησης της μονάδας.
Μας γράφει ο συνάδελφος:
Τι κάθεστε εκεί σαν Αλβανοί; Ρωτούσε τους φαντάρους ο διοικητής.
Δηλαδή οι Αλβανοί κάθονται με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους; Αυτή ήταν η απάντηση που σκέφτηκα να δώσω στον Αντισυνταγματάρχη διοικητή του 649 ΤΕ στη Σάμο, όμως δεν το έκανα. Ο λόγος είναι απλός:
·         « Δυστυχώς για εσάς  η Δημοκρατία  δεν υπάρχει μέσα στο στρατό».
·         «Οι Έλληνες δεν είμαστε για Δημοκρατία»
·         « Η Δημοκρατία χάλασε τον Έλληνα»
·         « Η θητεία είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό θα κάνετε ότι λέω εγώ»
·         « Μια Δημοκρατία έκαναν και μετά πήραν τα @@ μου» 
 Οι παραπάνω φράσεις είναι από την  ‘’ ηθική’’ κατήχηση που μας έκανε ο Ταγματάρχης υποδιοικητής του εν λόγω στρατοπέδου κατά τη διάρκεια των ΣΠΕΝ. Παριστάνοντας τον ψευτοπαλληκαρά και με την ασφάλεια που του παρέχει το αξίωμα του, έχυνε το χουντοδηλητήριο του σε νέους ανθρώπους που υπηρετούν την θητεία τους.
Είναι προφανές, ότι διοικητής και υποδιοικητής είναι νοσταλγοί της πιο μαύρης επταετίας που βίωσε ο λαός μας. Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα φασισμού μέσα στο στρατό και ο υπουργός οφείλει να παρέμβει.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέσαμε τα εξής ερωτήματα:
Μήπως οι Υπουργοί Καμμένος-Ήσυχος και ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν στις προκλήσεις και στη βάναυση παράνομη συμπεριφορά των εν λόγω στελεχών;
Ή θα απολαύσουν και αυτοί την Ανοχή και Συγκάλυψη των ακροδεξιών Ουκάδων, που έμειναν ατιμώρητοι για τα εμετικά συνθήματα που φώναζαν στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου;  
5. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα


Φίλοι ακροατές,
Είναι κοντά σας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Σας θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437, ενώ στο ίντερνετ μπορείτε να μας βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Diktiospartakos.blogspot.com
Στην προηγούμενη σύνδεση μας καταγράφαμε ένα Νέο κρούσμα χουντικής και ρατσιστικής προπαγάνδας στον Στρατό!

Σε νεώτερη ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ τους οι συνάδελφοι μας αποκαλύπτουν τι συνέβη μετά την καταγγελία:
«Η δημοσίευση έκανε θραύση και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό! 
Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι τη διάβασαν και την επικρότησαν όλοι οι στρατιώτες, ανέβασε το ηθικό μας και όλοι χάρηκαν! 
Ο φασισμός δε πέρασε και δε μας φοβίζει.
Τώρα οι διοικητές κάνουν σαν να μην έγινε τίποτα, αλλά δε τόλμησαν να ξανακάνουν την άθλια προπαγάνδα τους. Το σίγουρο είναι ότι τη διάβασαν και αυτοί, αυτό ξέφυγε από ένα Λοχαγό.
‘Εχουν νεύρα, αυτό είναι εμφανές , αλλά δε μπορούν να μας κάνουν τίποτα τώρα που τους βγάλαμε στη φόρα. Είδα ότι την επιστολή τη δημοσίευσε και η «ΑΥΓΗ», άρα λογικά θα τους έβαλαν χέρι και οι από πάνω.
Παιδιά σας ευχαριστούμε ακόμη μια φορά.
Συνεχίστε την καλή δουλειά και μη φοβάστε: έχετε την συμπαράσταση πολλών από εμάς!
Τώρα που έπεσαν οι μάσκες, εννοείται ότι αν ξαναγίνει το οτιδήποτε θα σας ενημερώσουμε απευθείας!
Να 'στε καλά και καλή δύναμη»!
Αυτό είναι συνάδελφοι. Με αντίσταση, με αμφισβήτηση της εθνικιστικής καφρίλας και αυθαιρεσίας των ανωτέρων, με τη δημοσίευση των καταγγελιών μας μπορούμε να κερδίσουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες.
Αυτό είναι το συμπέρασμα των συναδέλφων στο 649 ΤΠ στην Σάμο, όπου η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα. 
Συνάδελφοι, στον στρατό έχουμε δικαιώματα, αρκεί να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.
Αν προσέξει κανείς όλη την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα διαπιστώσει ότι αντίθετα με τους μύθους σχετικά με την θητεία, ο Στρατός είναι αντικείμενο καθημερινής συνδικαλιστικής δράσης και ένα περιβάλλον που η νεολαία, με πολύ αρνητικό συσχετισμό δύναμης, κατορθώνει να έχει νίκες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ΓΕΣ είναι συνδεδεμένο online με το diktiospartakos.blogspot.com και κάθε ανάρτηση-καταγγελία ακολουθεί την ενεργοποίηση όλου του στρατιωτικού μηχανισμού προς διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται.
5. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα



Φίλοι ακροατές. Φεύγουμε από την Σάμο και πάμε Ορεστιάδα.
Οι καταγγελίες των συναδέλφων περιγράφουν τερατώδεις και επικίνδυνες καταστάσεις. Κυρίως όμως αποκαλύπτουν μια κατάσταση την οποία ήδη θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει οι Επιθεωρήσεις του αρμόδιων στρατιωτικών αρχών.
Αλήθεια η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και ο Γενικός Επιθεωρητής τι κάνουν; Τα όσα καταγγέλλονται όχι απλώς πρέπει να κινητοποιήσουν το ΓΕΣ, αλλά να σημάνουν συναγερμό στις ελεγκτικές οικονομικές του υπηρεσίες.
Και αυτό γιατί για μια ακόμη φορά προκύπτει θέμα με την αμαρτωλή λειτουργία των ΚΨΜ, που από εστίες ανάπαυλας και ψυχαγωγίας των στρατιωτών, καταντούν εστίες εκμετάλλευσης τους και πηγές κερδοφορίας για τις διοικήσεις των μονάδων. Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους να μπουν ταμειακές μηχανές και να ελέγχονται τα παραστατικά;
Οι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ αναφέρουν:
«Απίθανα γελοία και κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί η κατάσταση στη μονάδα 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας. Ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης Π.Γ. έχει μετατρέψει το στρατόπεδο σε σουβλατζίδικο και ίντερνετ καφέ, ενώ άλλα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα κάνουν τη μονάδα να παραπαίει».
Αλήθεια, γιατί η διοίκηση της μονάδας δεν εξασφαλίζει το απαραίτητο σε ποσότητα και ποιότητα φαγητό ώστε οι φαντάροι να μην καταλήγουν να «αρμέγονται» καθημερινά, χρησιμοποιώντας το πενιχρό χαρτζιλίκι τους για να αγοράζουν τα σουβλάκια της 173 ΜΕΑ/ΑΠ;
Είναι ή δεν είναι δωρεάν το ίντερνετ στον ελληνικό στρατό, όπως έχουν υποσχεθεί όλοι οι Υπουργοί Άμυνας των τελευταίων ετών;
Γιατί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται ότι «νουθετούνται» να αγοράζουν σουβλάκια για να κοπάσουν την πείνα τους και «προσκαλούνται» να πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές με ίντερνετ, ενώ παράλληλα απασχολούν στρατιώτες για να " προσφέρουν" αυτές τις υπηρεσίες.
Δηλαδή, ΑΓΕΣ Τελλίδη έχει στηθεί ένα παραμάγαζο μέσα στη μονάδα; Με ποιανού την άδεια και την έγκριση, στο πλαίσιο ποιων διαταγών και υπουργικών αποφάσεων;
Ποιος διαχειρίζεται και ελέγχει τα έσοδα αυτών των οικονομικών δραστηριοτήτων που προέρχονται από την τσέπη των φαντάρων; Επίσης, με ποιους διαγωνισμούς, με ποια παραστατικά, από ποιους προμηθευτές στήθηκαν όλα αυτά; Δεν πρέπει η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και το ΓΕΣ να μας απαντήσουν, αν προβλέπονται ή αν ενέκριναν τις παρακάτω προμήθειες;
Μισοχαλασμένα πλυντήρια, αλεξικέραυνα, πανάκριβα μίξερ(!), ανοξείδωτους πάγκους και καμινάδες-απορροφητήρες που προορίζονταν για ταβέρνες-ψησταριές!
Ποιος έλεγξε την ποιότητα τους; Έχει σημασία ή όχι να ελεγχθεί ποιος είναι ο προμηθευτής; Δεν προκαλεί ερωτήματα σε κανέναν η συγγενική σχέση στελεχών και προμηθευτή; 
6. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα
ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ!
«Την ίδια ώρα, η διοίκηση της μονάδας αλλά και οι προϊστάμενες αρχές, μένουν εντελώς άπραγες μπροστά στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται το φυλάκιο της μονάδας, στο οποίο καθημερινά και ανελλιπώς βρίσκονται για υπηρεσία στρατιώτες και ΕΠ.ΟΠ.  Ένα παράνομα κακοκατασκευασμένο υπόγειο, χωρίς θεμέλια, μέσα στο βούρκο, σε μια ακατοίκητη περιοχή, στη μέση του πουθενά  χαρακτηρίζεται φυλάκιο. Εκεί στέλνουν καθημερινά «ελαφρά την καρδία» προσωπικό, για να εκτελέσει υπηρεσίες, για δυο και τρεις μέρες.
Μέσα σε μια βαλτώδη σχεδόν έκταση, που η λάσπη φτάνει πάνω από το άρβυλο, παλεύουμε να επιβιώσουμε από τα ποντίκια, τη βρωμιά, το κρύο και τις δεκάδες εστίες μόλυνσης. Χωρίς μπάνιο, χωρίς καθαριστικά, χωρίς νερό το χειμώνα, αφού οι βρύσες παγώνουν.
Χωρίς καμιά αξιοπρεπή εγκατάσταση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να βαράμε ανά 4 ώρες σκοπιά, να κοιμόμαστε σαν ζώα μέσα στη σκόνη και τη λάσπη. Να κρεμάμε κουβέρτες στις πόρτες για να προστατευθούμε από το αγιάζι που περνάει τις χαραμάδες. Και με τους αρουραίους να κάνουν παρέλαση κάτω από τα κρεβάτια και ανάμεσα από τα βρώμικα τάπερ, με το ελάχιστο φαγητό που μας πετάει η μονάδα κάθε μεσημέρι, για να φάμε σαν σκυλιά.
Το άθλιο και τριτοκοσμικό αυτό μέρος ο Αντισυνταγματάρχης Π.Γ. θεωρεί –όπως μας λέει δημόσια- πως τηρεί όλες τις προϋποθέσεις.
Πως είναι καθήκον μας να το επανδρώνουμε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, ενώ απολαμβάνει να τιμωρεί την παραμικρή ατασθαλία, στην οποία μπορεί να υποπέσουν, λόγω των συνθηκών, οι φαντάροι.
Συν τοις άλλοις, οι ποσότητες του φαγητού στη μονάδα σταδιακά μειώνονται όλο και περισσότερο φτάνοντας σε σημείο οι μερίδες να είναι επαρκείς για άτομα νηπιακής ηλικίας. Εξάλλου, όποιος πεινάει μπορεί να πληρώσει και να φάει σουβλάκι.
Παρά τα καθημερινά παράπονα των φαντάρων, ουδείς ενδιαφέρεται. Ακόμη προϊόντα και είδη που προβλέπεται να υπάρχουν στο καθημερινό πρόγραμμα φαγητού και προγευμάτων, έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου και πωλούνται στο ΚΨΜ!
Κατά τ’ άλλα, ο διοικητής αρέσκεται στο να περιαυτολογεί και να ναρκισσεύεται με βερμπαλιστικές ομιλίες σε κάθε Αναφορά, διατυμπανίζοντας το -κατά τον ίδιο- σωτήριο έργο του. Ένα έργο ανυπόστατο φυσικά, αφού ουδείς το έχει αντιληφθεί ή καρπωθεί τόσο καιρό.
Είναι πραγματικά λυπηρό και ανήθικο το 2015 να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις στον ελληνικό στρατό. Διοικητές που αντιμετωπίζουν τα στρατόπεδα σαν καφετέρια τους και αδυνατούν να δώσουν θεμελιώδεις λύσεις σε ουσιώδη προβλήματα, δυστυχώς φέρνουν ακόμα πιο πίσω τον απαρχαιωμένο στρατό σας. Να τους χαίρεστε..!
Αυτά γράφουν οι συνάδελφοι φαντάροι.
7. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα
Φίλοι ακροατές,
Όμως σαν βόμβα έσκασε η καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 «Με το που δημοσιεύτηκε η καταγγελία την Παρασκευή 22/5 προκλήθηκε πανικός στη μονάδα.
Ο διοικητής έτρεχε αλαφιασμένος και ιδρωμένος δεξιά κι αριστερά, ενώ είχαν σπάσει τα τηλέφωνα (λογικά από τη Μεραρχία και το ΓΕΣ). Μετά από καμιά ώρα έσκασε μύτη απροειδοποίητα ο Ταξίαρχος και έτρεξε στα μαγειρεία να δει τι παίζει.
Ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού γύρισε από άδεια νευριασμένος. Ενώ ο Υποδιοικητής κάλεσε τον υπεύθυνο ΚΨΜ και ΚΨΑ να γυρίσει από άδεια και να μπει στη μονάδα.
 Λίγες ώρες αργότερα ήρθε στη μονάδα κλιμάκιο «Κόκκινου Ελέγχου» (οικονομικός έλεγχος), οι οποίοι έκατσαν μέχρι τις 6 το απόγευμα στη μονάδα και ξεψάχνισαν τα πάντα. Το ΚΨΜ, τους υπολογιστές, το ΚΨΑ φύλλο και φτερό τα έκαναν. Έμειναν άναυδοι όταν μπαίνοντας στο ΚΨΑ, όπου γίνονται οι καφέδες αντίκρισαν ψησταριές, καμινάδες, εξοπλισμό και αποροφητήρα, φούρνο. Το σχόλιο τους "τι γίνεται εδώ; Ταβέρνα θα ανοίξετε;"
Ο διοικητής περιφερόταν μες τη μονάδα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και όποιον έβρισκε τον ρωτούσε "συμφωνείτε με την καταγγελία", " γιατί γράφτηκαν αυτά", "ποιος τα έγραψε".
Συνεχίζει να ψάχνει εναγωνίως να βρει από του ήρθε η βόμβα. Έφτασε μάλιστα να υποψιάζεται και στελέχη, κάτι που δείχνει την ενοχή του, αφού πιστεύει ότι μπορεί να του την έχει κάνει ο καθένας.
Σχεδόν το σύνολο των φαντάρων έχει ταχθεί υπέρ αυτής της κίνησης που έγινε με τη βοήθεια σας και ελπίζει σε αλλαγές».
Από την άλλη μεριά οι φαντάροι εκφράζουν την απογοήτευση τους που τόσο η Ταξιαρχία, όσο η Μεραρχία και το ΓΕΣ δεν έκαναν τίποτε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο φυλάκιο. Σημειώνουν λοιπόν:
«Το κακό είναι ότι κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον για το κομμάτι του φυλακίου που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μάλλον η Μεραρχία θέλει να το κουκουλώσει και να μείνει πάλι άπραγη όπως κάθε φορά που γίνονται παράπονα και να συνεχίσει για μας η ταλαιπωρία.
Δηλαδή γιατί δεν ξυπνάει το Υπουργείο Άμυνας να στείλει ένα κλιμάκιο πάνω να δει το φυλάκιο και να τους πέσουν τα μαλλιά από αυτό που θα αντικρίσουν;
Όμως οι συνάδελφοι φαντάροι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα τους:
«Για ότι νεώτερο θα σας κρατάμε ενήμερους. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Μακάρι αυτή να είναι η αρχή για ριζικές αλλαγές.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από όλους τους φαντάρους. Ευχαριστούμε για την στήριξη».
Ακούει και κυρίως αναγνωρίζει κανείς στο ΓΕΣ αυτή την τίμια και αξιοπρεπή στάση των φαντάρων;
Εμείς τους καλούμε να βγουν Παραπονούμενοι και να ζητήσουν Ακρόαση από την Ταξιαρχία και τη Μεραρχία.
Από τη μεριά μας, ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να γίνει σε όλους γνωστό το τι βιώνουν οι φαντάροι.
8. Ας πάρουμε όμως μια μουσική ανάσα
Φίλοι ακροατές, Τελικά παντού υπάρχει ένας Μύθος.
Στον Στρατό ο ισχυρότερος Μύθος που υπάρχει είναι ότι «οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα. Ότι δεν πρέπει και δε μπορεί να υπάρξουν αγώνες…»
Όμως οι Μύθοι υπάρχουν για να καταρρίπτονται…
Συνάδελφοι, αγωνιστείτε για τα Κοινά μας Δικαιώματα. Αμφισβητήστε την Αυθαιρεσία και την Εκμετάλλευση.
Καλή και αγωνιστική θητεία. Καλό σας βράδυ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου