Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συντριβή MiG-25 των ισλαμιστών της «Αυγή της Λιβύης»

Συντριβή MiG-25  των ισλαμιστών της «Αυγή της Λιβύης»
Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη είναι σήμερα μια από τις σχετικά σπάνιες περιπτώσεις όπου και οι δύο κύριες αντιμαχόμενες πλευρές έχουν στην διάθεσή τους μαχητικά αεροσκάφη, τόσο η φιλο-αιγυπτιακή κυβέρνηση στο Τομπρούκ, όσο και η ισλαμική κυβέρνηση «Αυγή της Λιβύης» στην Τρίπολη, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.
Ο αριθμός των αρτιμελών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και από τις δύο πλευρές είναι πολύ μικρός, έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υπεροχή στον αέρα.
Τους τελευταίους μήνες η «Αυγή της Λιβύης» έχει δραστηριοποιηθεί στην αποκατάσταση τουλάχιστον τριών μαχητικών MiG-25 στην κύρια αεροπορική βάση της στην Μισράτα, με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Ουκρανία. 
Τώρα έρχονται από τη Λιβύη φωτογραφίες και βίντεο ως απόδειξη ότι ένα από τα ανακαινισμένα MiG-25 καταρρίφθηκε ή συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας αποστολής καταπολέμησης θέσεων τις των κυβερνητικών δυνάμεων στο Τομπρούκ, κοντά στη Ζιντάν. Ο πιλότος εκτινάχθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου