Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Όλμοι του PKK κατά τουρκικής βάσης στη ΝΑ Τουρκία…

Πυρά όλμων εξαπέλυσαν μέλη του ΡΚΚ κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην επαρχία του Χακαρί στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου. Τα πυρά εξαπολύθηκαν κατά στρατοπέδου του 7ου Συντάγματος Συνοριοφυλακής.
Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν στα πυρά. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές. Οι τουρκικές δυνάμεις, πάντως, ερεύνησαν χωρίς αποτέλεσμα την περιοχή, χωρίς δηλαδή να ανακαλύψουν αυτούς που έβαλλαν εναντίον τους. Τη Δευτέρα παρόμοια επίθεση εκτελέστηκε κατά στρατοπέδου στην περιοχή της Νταγκλιτσά.

Τα περιστατικά αυτά, ενόψει μάλιστα των τουρκικών εκλογών, καταδεικνύει πως η κατάσταση στην νοτιοανατολική Τουρκία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της τουρκικής ηγεσίας. Οι Κούρδοι πιέζουν, προεκλογικά, αλλά και απαντούν στις επιθέσεις Τούρκων κατά των εκλογικών κέντρων και γραφείων του κουρδικού κόμματος HDP που συμμετέχει με αξιώσεις στην εκλογική διαδικασία και καλές πιθανότητες να υπερβεί το όριο του 10%.
Έτσι, θα κατoρθώσει να εισέλθει στη Βουλή, τορπιλίζοντας τα όνειρα του Ερντογάν για εύκολη αναθεώρηση του Συντάγματος που θα οριστικοποιήσει την προσωπική πολιτική του ηγεμονία.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου