Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ UCK

Image

Συγκρούσεις στο Κουμάνοβο - 12 τραυματίες
Τεράστιες ευθύνες της εθνικιστικής κυβέρνησης της ΠΓΔΜ
Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων των Σκοπίων έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για νεκρούς, στην τεράστια επιχείρηση κατά «ένοπλης ομάδας» στην περιοχή του Κουμάνοβο, .
H επιχείρηση της αστυνομίας έγινε με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα στην αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβου για την εξουδετέρωση "ένοπλης ομάδας", η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθε στην πόλη από το Κόσοβο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα κατά της οποίας επιχειρεί η αστυνομία συνδέεται με την εισβολή ενόπλων Αλβανών σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε της ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο πριν από 20 ημέρες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι 12 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων μερικοί σοβαροί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Σκοπίων, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς.
ImageΟ πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ διέκοψε την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Ρωσία και επιστρέφει εσπευσμένα στα Σκόπια, όπου θα καλέσει το συμβούλιο ασφαλείας της ΠΓΔΜ,μετά τις ένοπλες συρράξεις που διεξάγονται από το πρωϊ στην πόλη Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μεγάλης ομάδας ενόπλων Αλβανών, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, Ν. Φραγκόπουλος.
Ο κ.Ιβάνοφ ο οποίος παρέστη το πρωϊ στη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για την 70ή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας, ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο είχε σύντομη συνάντηση, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας (www.mignatiou.com), οι αμερικανικές υπηρεσίες ανησυχούν σφόδρα για την κατάσταση στα Σκόπια και μόλις τις αρχές της εβδομάδας έστειλαν προειδοποίηση στον Νικολά Γκρουέφσκι να τερματίσει την εθνικιστική πολιτική που ακολουθεί.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου