Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ο ΜΠΕΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ- Volos Air Sea Show O ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πάντα στις εποχές κρίσης και ολοκληρωτισμού, η τακτική του άρτος και θέαμα αποτελούσε την ενδεδειγμένη πολιτική των κυρίαρχων για να αποπροσανατολίζουν τους κυριαρχούμενους και να επιβάλλουν «εθνική ενότητα».
Βεβαίως σήμερα, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν προσφέρουν «άρτο», αλλά επενδύουν στο μιλιταριστικό θέαμα. Πρόκειται για μια σαφή πολιτική απόφαση εργαλειοποίηση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού που την ζήσαμε πρόσφατα με τις απεχθείς και εξίσου πολυδάπανες φιέστες των Καμένου-Ήσυχου-Δούρου στις Στρατιωτικές Παρελάσεις την 25Η Μαρτίου.
Την σκυτάλη όμως αρπάζουν οι δήμαρχοι, πάντα σε συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προβάλλοντας λόγους τουριστικής ανάπτυξης και εξυπηρέτησης τοπικών οικονομικών συμφερόντων.
Επίδειξη ρίψης αλεξιπτωτιστών στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις διοργανώνει την Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, στις 10.30 το πρωί, επίδειξη ρίψης αλεξιπτωτιστών στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Η  εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, θα είναι όμως ανοικτή και για όσους πολίτες θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα. Η επίδειξη θα γίνει από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, εντός του χώρου του αερολιμένα, με συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση σενάριο».  
Αυτοί λοιπόν που βύθισαν και βυθίζουν τον κόσμο της εργασίας στη φτώχεια, την ανεργία, στις δουλικές εργασιακές σχέσεις και στην νέα μετανάστευση, έρχονται τώρα να αρπάξουν τα ίδια τα παιδιά του. Και να τα στρατολογήσουν ως Μισθοφόρους και Πραιτοριανούς της Νέας  Τάξης Πραγμάτων, ως ένοπλους φρουρούς της εκτίναξης των κερδών του κόσμου του πλούτου που βασίζεται στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, ως πολεμικές μηχανές που θα υλοποιήσουν τα Μεγαλοϊδεατικά σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο και θα εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος από την ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα για τους Έλληνες καπιταλιστές.   Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δαπανά 500 εκατομμύρια δολάρια για άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη, προσλαμβάνει 1000 νέους Μισθοφόρους-ΟΒΑ, εντείνει την συμμετοχή της στις πολεμικές ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και στον πόλεμο κατά των μεταναστών. 
Ακολουθεί ο γνωστός Δήμαρχος Βόλου, που παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση του νερού και τους τραμπουκισμούς εναντίον των πολιτικών που αντιστέκονται στους αντιλαϊκούς του σχεδιασμούς, προχωρά σε διοργάνωση μιλιταριστικών εκδηλώσεων. Οργανώσεις που απαιτούν την κινητοποίηση ενός τεράστιου μηχανισμού και προϋποθέτουν την ανάληψη ενός σημαντικού κόστους από το Δήμο. Πρόκειται για   Αεροπορικές επιδείξεις που προγραμματίζονται στο Βόλο, πάνω από το λιμάνι, στις 17 και 18 Ιουλίου (από το κορδόνι έως τον Άγιο Κωνσταντίνο). Ο Δήμος Βόλου, αναλαμβάνει τη διοργάνωση του Volos Air Sea Show, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση που υποβλήθηκε από την Αεροπορία Στρατού. Στις αεροπορικές επιδείξεις θα συμμετέχουν κατά κύριο λόγο οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ιδιωτικά αεροσκάφη: επιδείξεις αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος.
Εμείς καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν μακριά τους μαθητές από τον Πόλεμο, τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό.
Καλούμε τα τοπικά κινήματα να αντισταθούν στην καλλιέργεια των πιο ταπεινών και επικίνδυνων αισθημάτων, του πολέμου, του μιλιταρισμού και της μισαλλοδοξίας, να πουν όχι στην επιχειρηματικοποίηση των στρατιωτικών επιδείξεων και τα κέρδη που συνδέονται με αυτές.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

2 σχόλια:

  1. Πω πω, πάλι καλά δε λέτε και για το Athens Flying Week που γίνεται το Σεπτέμβριο. Για όνομα! Μία αεροπορική επίδειξη είναι! Δεν είναι μιλιταριστικό θέαμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μια επίδειξη όλων των εναέριων στρατιωτικών μέσων, υπό την καθοδήγηση του στρατού, τι είναι; Κυνήγι πεταλούδας;

      Διαγραφή