Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Σαββάτο 13/6 στις 7.00 Μ.Μ.


Τελικά, «του Παραλόγου η θητεία» έχει και λογική και σχέδιο.

Βουτηγμένα στην εκμετάλλευση και την καταπίεση της νεολαίας.

Πως θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού;

Πως θα προπαγανδίσει ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και θα καλυφθούν δωρεάν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Μα φυσικά, με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που καμουφλάρει το δικαιότερο σύστημα μεταθέσεων, που υποκρύπτει όμως νέες διακρίσεις και ανισότητες! 
 Διατηρώντας  ακόμη και το Πρόστιμο Ανυποταξίας των 6000 ευρώ, που συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως απειλή για να αυξήσουν τους στρατευμένους ως το 2016!

Φαντάρους που γέμισαν προεκλογικά με υποσχέσεις αλλά καμιά δεν τήρησαν!

Χαρακτηριστικό είναι το τι συμβαίνει σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς! Εκεί, αντί για προσλήψεις ιατρών, στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς.

Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού!  

Με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που ο νυν Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης είχε δεσμευτεί προεκλογικά να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτουν θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και μετανάστευση. 

Πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα.

Ενδεικτικό της ταξικότητας της επίθεσης είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας θα δίνει πιστοποιητικό προϋπηρεσίας μόνο σε επιστήμονες (γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, δικηγόρους, αποφοίτους Η/Υ, αρχιτέκτονες) και όχι σε όλους τους φαντάρους που προσφέρουν τη δωρεάν εργασία τους π.χ. σε οικοδόμους-τεχνίτες-ηλεκτρολόγους και τόσες άλλες ειδικότητες.

Αμοιβή μόνο σε γιατρούς που θα κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους και όχι στους δικηγόρους που έκαναν πρακτική άσκηση.

Για να μην αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνει το ΥΠΕΘΑ φέρνει για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική του Ιουνίου, ενώ είναι σχέδια που επεξεργάζονται χρόνια το στρατιωτικό κατεστημένο και δεν ψήφισαν, λόγω του πολιτικού κόστους, ούτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! 

Παράλληλα, πρόσφατα υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση ανακατάταξης 1000 νέων Μισθοφόρων ΟΒΑ, για βραχεία περίοδο δυο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Ουσιαστικά ο Στρατός, που και τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησε να εισάγει το Θεσμό των φθηνότερων ΟΒΑ έναντι των πιο ακριβών μισθοφόρων στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ., υπό την ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει τους νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους στις Ένοπλες Δυνάμεις και να επεκτείνει τα μισθοφορικά του χαρακτηριστικά.

Δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων που καθαρίζουν τις ακτές και κάνουν τους υπηρέτες στα ΚΑΑΥ, παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ!

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους, ακόμη και νέους επιστήμονες. Κυρίως όμως απευθύνεται στην κοινωνία, την οποία επιχειρεί να πείσει για τις προκλητικά ακραίες ταξικές της επιλογές απαιτώντας «εθνική ενότητα».

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.  Είναι η Χειρότερη Επιλογή:  Σε φέρνει κόντρα με εργαζόμενους και νεολαία που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα. Σε θέλει Ματατζή, Απεργοσπάστη, με το γκλομπ και το G3 απέναντι σε απεργούς. Πραιτοριανό των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας. Να αποτελέσεις την σιδερένια φτέρνα του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού! Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα. Συμμέτοχο στον πόλεμο κατά των μεταναστών της Ευρώπης Φρούριο. Μπράβο των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών. Σε θέλει Αναλώσιμο!

Ο νέος νόμος για τη θητεία εντάσσεται στα σχέδια πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ανάγκες συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, στην ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας για τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην στρατιωτικοποίηση της Βόρειας Ελλάδας-πέρασμα νέων αγωγών, με συμμάχους το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και Αιγύπτιους πραξικοπηματίες στρατηγούς.   

Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  

Εμείς, Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.

Καλημέρα σε όλους και καλούς αγώνες.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
diktiospartakos.blogspot.com  
diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. "Εμείς, Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους."
    Κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας δεν απαιτείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση και το μισθοφορικό στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή