Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Όργια βαναυσότητας από τη διοίκηση της 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας εις βάρος των φαντάρων

Η αρρώστια και ο τραυματισμός φαντάρου θεωρείται Αδίκημα!
Όπως είναι σε όλους γνωστός το Υγειονομικό και κυρίως οι έφεδροι γιατροί που καλύπτουν κυρίως τις καθημερινές ανάγκες των μονάδων, δεν αρκούν σε καμιά περίπτωση για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες τους.
Πως επομένως θα εξασφαλίσουν οι ΥΕΘΑ Καμμένος-Ήσυχος τους έφεδρους γιατρούς που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν στη παραμεθόριο (Έβρο και νησιά Αιγαίου) για να πουλήσουν κοινωνικό έργο και να καλύψουν με τις δωρεάν ή φθηνές υπηρεσίες τους, τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες;
Τη λύση φαίνεται την έχει βρει ο διοικητής της 173 ΜΕΑ/ΑΠ που ποινικοποίησε την αρρώστια και τον τραυματισμό των φαντάρων που διοικεί!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
«Όργια από το διοικητή της 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας. Ο αντισυνταγματάρχης Γαλ. προσπαθεί να στερήσει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τους στρατιώτες γιατί έτσι γουστάρει.
Καλλιεργεί τον τρόμο στις τάξεις των φαντάρων της 173 ΜΕΑ/ΑΠ εξαπολύοντας φοβέρες και απειλές για όποιον τολμήσει να αρρωστήσει ή να τραυματιστεί. Κι όλα αυτά επειδή δυσαρεστήθηκε όταν μετά από κάποια περιστατικά, ορισμένα με ευθύνη της μονάδας και κάποια τυχαία, ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ή νόσησαν και αναγκάστηκαν να επισκεφτούν ιατρό, να νοσηλευθούν και να τεθούν ελεύθεροι υπηρεσιών ή υπό αναρρωτική άδεια.
Έδωσε εντολή αν κάποιος στρατιώτης αιτηθεί ιατρική φροντίδα να περνάει από «ιερά εξέταση» και να απολογείται υπό τον χλευασμό των "ανωτέρων" του. Στις αναφορές ειρωνεύεται και εξευτελίζει αυτούς που χρειάστηκε να νοσηλευθούν ή να πάρουν αναρρωτική άδεια. Λέει πως κινούνται στα σκοτάδια και απειλεί πως θα ρίχνει καμπάνες και θα κόβει μέρες κανονικής άδειας σε όποιον τολμήσει να επισκεφτεί γιατρό ή νοσοκομείο, εφόσον βρίσκεται εκτός στρατοπέδου, αφού κατά την παρανοϊκή λογική του απαγορεύεται κάποιος να έχει πρόβλημα με την υγεία του ενώ είναι αδειούχος.
Έχει ως σκοπό εν ολίγης να κάνει δύσκολη τη ζωή όσων φαντάρων αντιμετώπισαν πρόβλημα με την υγεία τους.
Έφτασε μάλιστα στο αισχρό σημείο πριν λίγο καιρό, να εξαπολύσει φραστική επίθεση εμετικού περιεχομένου σε στρατιώτη που τύγχανε ελεύθερος υπηρεσίας λόγω σοβαρού ορθοπεδικού προβλήματος, βρίζοντας τον υπό το σαστισμένο βλέμμα στρατιωτών και στελεχών.
Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν μόνο για τους απλούς στρατιώτες που σαπίζουν καθημερινά στις σκοπιές της μονάδας και των σιχαμερών φυλακίων. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί με τους γνωστούς γνωστών, με τα τηλέφωνα, με τους γονείς στρατιωτικούς ή απόστρατους, οι οποίοι χαίρουν άκρας εκτίμησης από τον ακριβοδίκαιο διοικητή!!!
Οι οποίοι περνούν ζωή χαρισάμενη, σερνόμενοι σαν γυμνοσάλιαγκες στα γραφεία και στο διοικητήριο, μαγειρεύουν άδειες και υπηρεσίες ή λουφάρουν με τις ευλογίες και τα εύσημα του διοικητή.
Είναι καιρός οι υπεύθυνοι και το Υπουργείο Άμυνας να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και να επέμβουν ώστε να λυθούν τέτοια σοβαρά θέματα για να προλάβουμε τα χειρότερα. Έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας και σωματικής ακεραιότητας.
Οι ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές τέτοιων ακατάλληλων ατόμων στον ελληνικό στρατό πρέπει να εντοπίζονται και να εξαλείφονται, πριν δημιουργήσουν σοβαρότατα και μη αναστρέψιμα προβλήματα, πριν θρηνήσουμε κι άλλον στρατιώτη».
Αυτά γράφουν οι συνάδελφοι στρατιώτες.
Όμως από τα παραπάνω τίθενται σειρά κρίσιμων ερωτημάτων:
Πως είναι δυνατόν να έρχονται συνέχεια στη δημοσιότητα καταγγελίες από την 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας, μια μονάδα που μπήκε στο στόχαστρο Ταξιαρχίας-Μεραρχίας και του ΓΕΣ;
Ή λοιπόν η παρέμβαση των παραπάνω ήταν για το θεαθήναι, είτε οι υποδείξεις τους δεν λαμβάνονται υπόψη.
Και μιλάμε για τον Στρατό!!!
Εμείς πιστεύουμε ότι οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος και ο ΑΓΕΣ Τελλίδης πρέπει να πάρουν ξεκάθαρα θέση.
Κύριοι, είσαστε Υποχρεωμένοι να επιστρέψετε το στρατευμένο παιδί, στη μάνα και τον πατέρα, στην κατάσταση υγείας, σωματικής και πνευματικής που ήταν όταν το αρπάξατε για να υπηρετήσει την υποχρεωτική σας στράτευση, από την οποία λουφάρατε ή την εξαγοράσατε, οι περισσότεροι αστοί πολιτικοί!  
Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Αξίζει και Δικαιούται Σεβασμού!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου