Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Άοπλοι Φαντάροι Ι4 κάνουν σκοπιές ακόμη και στα γραφεία!

ImageΌπως είναι γνωστό σε όλους οι συνάδελφοι φαντάροι με χαρακτηρισμό της Σωματικής τους Ικανότητας Ι4, δε δίνουν ένοπλες υπηρεσίες, δηλαδή δεν κάνουν σκοπιά. Αυτό όμως συστηματικά παραβιάζεται και μάλιστα σε έναν χώρο ταυτισμένο με τη φροντίδα των ασθενών, όπως είναι το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Η αυθαιρεσία μάλιστα καινοτομεί καθώς φαντάρος Ι4 υποχρεώνεται να εκτελεί υπηρεσία φρούρησης εντός του Νοσοκομείου, κάτι που βεβαίως παραβιάζει πληθώρα διαταγών. Αλήθεια, η διοίκηση του 401 Σ.Ν. που έχει καταχωνιάσει τον νόμο, τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τον όρκο του Ιπποκράτη;

Παράλληλα, όχι μόνο αποκαλύπτεται για μια ακόμη η πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης, η εξασφάλιση δηλαδή δωρεάν εργατικής δύναμης στρατευμένων, αλλά και η επικινδυνότητα της απόφασης του ΥΠΕΘΑ, το οποίο αν και γνωρίζει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Υγειονομικό, επιχειρεί να τραβήξει τους έφεδρους γιατρούς από τις μονάδες για να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού στα απομακρυσμένα χωριά του Έβρου και στα νησιά.  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΙΟΥ
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 401 Σ.Κ.
Άοπλοι φαντάροι Ι4, οι οποίοι προφανώς για να είναι Ι4 σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έχουν υποστεί αύξηση υπηρεσιών με εντολή του υποδιευθυντή, ο οποίος αν περάσεις έξω από το γραφείο του έχει αναγκάσει έναν φαντάρο να στέκεται όρθιος με όπλο και να τον φυλάει ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ)!
Χωρίς κανένα απολύτως λόγο και καμιά χρησιμότητα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η κατάσταση της υγείας τους, δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν άτομα να τις καλύψουν  και διότι οι φαντάροι πρέπει όχι μόνο να εκτελέσουν την υπηρεσία τους, αλλά επίσης να καλύψουν σημαντικές θέσεις σε πόστα του νοσοκομείου, τα οποία όχι μόνο φέρουν ευθύνες, αλλά και πολύ δουλειά, την οποία τους επιβάλλουν χωρίς διαλείμματα, ούτε καν για να πάνε τουαλέτα ή για να φάνε, το πολιτικό προσωπικό και αρμόδιοι υπαξιωματικοί.
Το χειρότερο όμως είναι η αδιαφορία που επικρατεί σχετικά με την υγεία των παιδιών τα οποία βρίσκονται στο νοσοκομείο, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν τους επιτρέπεται να εξεταστούν από τους γιατρούς και να ελέγχουν τα προβλήματα υγείας τους λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας.
Σε γενικές γραμμές, η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται στους άοπλους φαντάρους, στα παιδιά με προβλήματα, εκείνοι παίρνουν κανονικά τις άδειες και τα διαλείμματα τους.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προστέθηκαν άσκοπες υπηρεσίες για να τους αποτελειώσουν.
Μιλάμε για 14 άοπλες υπηρεσίες(!).
Αλλά είναι τόσο άμυαλοι που ούτε καν τους περνάει από το μυαλό ότι αν αφαιρέσουν τις επιπρόσθετες υπηρεσίες που επέβαλλαν και έχουν γίνει περίγελος του νοσοκομείου, οι φαντάροι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν και να αποδώσουν στα πόστα, καλύπτοντας καλύτερα τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Σας ευχαριστώ πολύ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Σωστό είναι αυτό που λέει το κείμενο.
    Πάντως τα ι4 κάνουν σκοπιά μετά απο συζήτηση φαντάρου
    και στρατιώτη.
    Εγώ δεν έκανα στο στρατόπεδο αλλά έκανα στο φυλάκιο ΑΟΠΛΗ σκοπιά
    μιάς και ήμαστε 2 σκοποί.
    Είχα σφαίρες κυάλια .
    Αυτά.
    Το παραπάνω πάντως είναι βασανιστήριο και πρέπει να καταγγελθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπή τους να ταλαιπωρούν έτσι τα παιδιά που έχουν τόσα προβλήματα υγείας, Δεν γνωρίζουν 'αραγε τι σημαίνει Ι4, ή είναι ανάλγητοι τόσο πολύ που αδιαφορούν για το αν θα πάρουμε πίσω τα παιδιά μας με περσισότερα προβλήματα από αυτά που είχαν όταν κατατάχθηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπηρέτησα στο 401 από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τις 10 Αυγούστου..οι συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από χαλαρές. Είναι γεγονός πως υπάρχει μπόλικη πρωϊνή δουλειά στα "πόστα" για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά δεν υπάρχει κανένα ίχνος στρατιωτικής εκπαίδευσης..χαλαρές υπηρεσίες, καφεδάκι στο κυλικείο και σε γενικές γραμμές καλή διοίκηση. Οι άοπλες υπηρεσίες αυξήθηκαν αλλά αυτό δεν αναιρεί το πόσο χαλαρές και απλές είναι..στρατιώτης υπάρχει έξω από το γραφείο του διευθυντή επί πολλές ώρες αλλά χωρίς όπλο. Αυτό είναι ψέμα κατηγορηματικά.Ωστόσο δεν αναιρεί και το πόσο αδικαιολόγητο είναι να έχει ο Α' υπο/δντης έναν τσολιά απ' έξω για 7-8 ώρες καθημερινά. Τα άδικα της υπόθεσης..μετά από γερμανικά νούμερα πόστο με τόσο πολύ σε νευραλγικές θέσεις του νοσοκομείου?Παρακινδυνευμένο..Οι οπλίτες γιατροί ως επί το πλείστον(με εξαίρεση τους οδοντιάτρους) δεν αξιοποιούνται από το νοσοκομείο, το ίδιο και οι φυσικοθεραπευτές και κυρίως οι φαρμακοποιοί. Το φαρμακείο του νοσοκομείου θα μπορούσε να εφημερεύει πολλές παραπάνω ώρες και δεν συμβαίνει γιατί δεν απορροφά καν όλους τους στρατιώτες.
    Εξίσου αναληθές είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης οπλιτών από γιατρούς..ο λόχος διοικήσεως είναι πολύ ευαισθητοποιημένος με τέτοια θέματα. Τέλος οι άοπλες υπηρεσίες είναι όντως πολλές και έγιναν τόσες για να είναι κοντά η αντιστοιχία υπηρεσιών ενόπλων-άοπλων αλλά με μια καλύτερη ρύθμιση του συστήματος και μετατροπή κάποιων πόστων σε υπηρεσιακά όπως και κόψιμο κάποιων νούμερων της άσκοπης σκοπιάς στην πύλη που ξεκινά ανούσια απ τις 3 το μεσημέρι (ενώ υπάρχουν μέχρι τις 8 ΑΜ και 2 αξιωματικοί 24 ώρες το 24ωρο στην πύλη). Με τις παραπάνω απλές αλλαγές άοπλοι και ένοπλοι θα ήταν στην ίδια αντιστοιχία με πιο ουσιώδης υπηρεσίες, λιγότερη κούραση για όλους και πολύ καλύτερα δουλειά στα πόστα, πράγμα το οποίο προέχει γιατί πρόκειται για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή