Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Δολοφονική προβοκάτσια με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Ντιγιαρμπακίρ

Του Σεϊτ Αλντογκάν
Μόλις χτες γράφαμε για το εντεινόμενο κλίμα τρομοκράτησης, από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του Τουρκικού καθεστώτος με κύριο στόχο τους ψηφοφόρους του  αριστερού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών που γίνονται σε δυο 24ωρα.
Σήμερα πάλι, λίγα λεπτά πριν της 6 το απόγευμα σημειώθηκε άλλη μια δολοφονική ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες απ’ τους οποίους αρκετοί χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία. 
 Συγκεκριμένα στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας σημειώθηκαν δυο εκρήξεις σπέρνοντας τον θάνατο και την αιματοχυσία στους συγκεντρωμένους. 
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του HDP, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, από τα γραφεία του κόμματος   Ντιγιαρμπακίρ στόχος κάποιων μηχανισμών είναι να δημιουργήσουν προβοκάτσιες που θα αποφέρουν πανικό και χάος. Ζήτησε από τους οπαδούς του κόμματος του να είναι προσεκτικοί ώστε να μην δημιουργηθεί ανεξέλεγκτη ένταση κάτι που μόνο τους σχεδιαστές της προβοκάτσιας θα εξυπηρετούσε.

Η εγκληματική αυτή ενέργεια –κάτι που παραδέχτηκε έμμεσα και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο οι εκρήξεις να οφείλονται σε πρόβλημα μετασχηματιστή υψηλής τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης, όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει- έχει ξεσηκώσει τεράστιο κύμα διαμαρτυριών στο  Ντιγιαρμπακίρ.
Οι δρόμοι πλημμύρισαν με διαδηλωτές οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με χημικά από την αστυνομία, στα μπαλκόνια των σπιτιών βγήκαν οι κάτοικοι τους χτυπώντας ρυθμικά οικιακά σκεύη και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του κράτους, στους δρόμους της πόλης σχηματίστηκαν τεράστια κομβόι αυτοκινήτων που με κορναρίσματα διαδήλωσαν την αποστροφή τους γ’ αυτή την εγκληματική προβοκατόρικη ενέργεια.
Το Τουρκικό καθεστώς χρησιμοποιεί όλους τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του ώστε στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών να μην συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 10%, αποκτώντας έτσι ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, καταφέρνοντας σφοδρό πλήγμα στα σχέδια του Ερντογκάν. 
Με αυτό το δεδομένο μόνο σαν υποκριτική μπορεί να θεωρήσει κάποιος την έκκληση για ψυχραιμία που απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υποσχόμενος ότι θα γίνει έρευνα για την υπόθεση. ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου