Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο Τούρκος αστυνομικός που είχε ψεκάσει με δακρυγόνο τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα τιμωρήθηκε να φυτέψει 600 δέντρα

Ο Τούρκος αστυνομικός που είχε ψεκάσει με δακρυγόνο τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν από το πάρκο Γκεζί και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα, κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά και του επιβλήθηκε μια ασυνήθιστη ποινή: Να φυτέψει 600 δέντρα και να προσέχει για έξι μήνες την ανάπτυξή τους.

 
Υπενθυμίζεται πως η εξέγερση του πάρκου Γκεζί είχε ξεκινήσει όταν η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε την καταστροφή του πάρκου για την κατασκευή εμπορικού κέντρου.
Η φωτογραφία με τη «γυναίκα με τα κόκκινα», την Τσεϊντά Σουνγκούρ, την ώρα που την ψεκάζει αστυνομικό με δακρυγόνο, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έγινε σύμβολο της εξέγερσης και της άγριας καταστολής της τουρκικής κυβέρνησης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό Φατίχ Ζενγκίν για «πρόκληση εκ προθέσεως σωματικών βλαβών» και «ανάρμοστη συμπεριφορά». Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή «λόγω καλής διαγωγής», μια ποινή που ο Ζενκίν θα εκτίσει μόνο εάν επαναλάβει το ίδιο αδίκημα τα επόμενα 5 χρόνια. Επιπλέον του επέβαλε να φυτέψει τα 600 δέντρα και να προσέχει για ένα διάστημα έξι μηνών την ανάπτυξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου