Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αντώνης Σαμαράς: ο Άνθρωπος των τοκογλύφων και της Μέρκελ-Κοινή γραμμή για το Δημοψήφισμα

Σαμαράς: Το δημοψήφισμα είναι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Σαμαράς: Το δημοψήφισμα είναι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα "ναι ή όχι στις προτάσεις των δανειστών.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έφερε "τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα "μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο" που απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. 

"Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας", καταλήγει ο κ. Σαμαράς. 



Ντρίπλα ευρωπαίων σε Τσίπρα: Ετοιμάζονται να αποσύρουν την πρότασή τους



Ντρίπλα στην κίνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των δανειστών, ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι ηγέτες, με στόχο να απομονώσουν τον έλληνα πρωθυπουργό.
Μετά από πυρατώδεις διαβουλεύσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Ανγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, ετοιμάζονται να αποσύρουν την κοινή πρότασή τους προς την Αθήνα, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχει καμία θεσμική υπόσταση, αφού δεν έχει περάσει από κανένα όργανο της ευρωζώνης, έτσι ώστε να μην έχει ουσιαστικά κανένα αντικείμενο το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Στόχος είναι ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει τελικά σε δημοψήφισμα να τεθεί ως ερώτημα το «ναι» ή «όχι» στο ευρώ.

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα συνεδριάσει στις 3 το απόγευμα το Eurogroup στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα τεθεί πιθανότατα αίτημα της Ελλάδας για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος. Ωστόσο ένας ορισμένος αριθμός υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ετοιμάζεται να βάλει στη συζήτηση το Plan B για την Ελλάδα.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι «το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα «σχέδιο Β», κάτι που φέρεται να επιθυμεί «ένας ορισμένος αριθμός χωρών», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.http://www.hitandrun.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου