Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τι υπόσχεται το Υπουργείο Άμυνας στους στρατιωτικούς και γιατί εκμεταλλεύεται εργασιακά τους φαντάρους

ImageΗ πραγματικότητα για τον εργαζόμενο λαό μας, όπως την προκάλεσαν και την απαιτούν οι τοκογλύφοι μαζί με τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι ότι  οι ίδιοι μας καταχρέωσαν και επί πέντε χρόνια μας «σώνουν» με 30% ανεργία, 40% φτώχεια, 45% παραοικονομία και το δημόσιο χρέος στο 180% επί του μειωμένου κατά 25% ΑΕΠ.
Σε αυτή την πραγματικότητα ο εργαζόμενος λαός μας γύρισε την πλάτη και άκουσε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων, τους κατώτατους μισθούς, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών.
Αντί όμως να κάνει άμεσα πράξη αυτές τις δεσμεύσεις του –συμβολικά ονομάστηκαν πρόγραμμα Θεσσαλονίκης- βλέπουμε να διαπραγματεύεται νέο Μνημόνιο με Ε.Ε.-ΔΝΤ-Έλληνες και ξένους τοκογλύφους.
Βλέπουμε να δίνει σε αμερικανική πολεμική βιομηχανία 500 εκατ. δολ. για άχρηστα αεροσκάφη, να προσφέρει ένα ακόμη νησί ως πολεμική βάση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να ξεπουλά την τεράστια δημόσια περιουσία που ο Στρατός έχει αρπάξει από την κοινωνία, εφαρμόζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις που απαιτεί το νέο Μνημόνιο πριν ακόμη ψηφιστεί.
Γιατί γίνονται όλα αυτά;  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, κι αυτό μόνο μετράει. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την λεηλασία των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση. ΑΟΖ, κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δρόμοι ενέργειας και εμπορίου από τη μια μεριά, με την Ελλάδα να διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της, και από την άλλη μεριά ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας. Στο όνομα της απαιτείται υπακοή του κόσμου της εργασίας στην εθνική ενότητα, συμμαχία με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η μετατροπή της νεολαίας σε Μισθοφόρο και κρέας στα κανόνια τους. Η αστική Ελλάδα θέλει να παίξει ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Και θα κάνει ότι απαιτείται.
Έτσι λοιπόν οι Υπουργοί Άμυνας που «ξέχασαν» συστηματικά τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους φαντάρους –καταστάσεις επιβίβασης, κατάργηση ιδιωτικού ΚΨΜ, σημαντική αύξηση του μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ, κατάργηση του προστίμου ανυποταξίας των 6000 ευρώ,  συνδικαλισμό των φαντάρων, καμιά εμπλοκή των στρατιωτών σε εργασίες πέρα από την στρατιωτική εκπαίδευση-, συντηρούν την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατιωτών, προχωρώντας σε πρωτόγνωρη ένταση της με την ίδρυση της ΜΟΜΑ και το Αγροτικό αλά καρτ των έφεδρων γιατρών, που μεταξύ άλλων αυξάνει την ανεργία καλύπτοντας θέσεις εργασίας!
Παράλληλα, εκτός από την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου μόνο στους στρατιωτικούς, έστω και μόνο στα λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί τον κόσμο της εργασίας όταν διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του θέρους του 2012, όπως επανέλαβε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra News ο κ. Ήσυχος είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος “είμαστε κάθετοι στο ότι πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά θα ήταν λαϊκισμός να βγάζουμε ημερομηνίες από την τσέπη. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δούμε το δάσος και βεβαίως το δένδρο θα το δούμε στην κατάλληλη στιγμή...».
Εμείς αναρωτιόμαστε αν μπορεί και πρέπει να είναι αυτές οι προτεραιότητες μιας κυβέρνησης που θέλει να λέγεται αριστερή ή αν πρόκειται για την εξαγορά του στρατιωτικού κατεστημένου για την ένταξη του σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται βάση σχεδίου που εντάσσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στους σχεδιασμούς του νέου γύρου αστικής ανάπτυξης. Ένοπλες Δυνάμεις που θα εξασφαλίζουν δωρεάν εργασία χιλιάδων φαντάρων, θα ξεπουλούν τεράστιες εκτάσεις γης, θα υπερασπίσουν την ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα και θα φέρνουν συμβόλαια για τη πολεμική βιομηχανία.
Ένοπλες Δυνάμεις που εντείνουν πρώτα απ' όλα τον Κοινωνικό Πόλεμο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου