Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για νέο Μνημόνιο, η εθνικιστική προπαγάνδα και η απαίτηση για αγορές όπλων

zigmar gabriel_8
Ένα απίστευτο μακιαβελικό παιχνίδι έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιμνημονιακής ρητορείας και της ουσιαστικής μνημονιακής συμμόρφωσης, αναζητά εκ νέου τρόπους να παρουσιάσει τη διαχείριση της αστικής πολιτικής και του οδυνηρού για τον κόσμο της εργασίας μονόδρομου της Ε.Ε.-ΕΥΡΩ που διανύει, ως «εθνικό ζήτημα»!

Τα ακραία μέτρα που συμφώνησε με τους δανειστές στρέφονται κατά των πλέον χτυπημένων από την κρίση και τα Μνημόνια κοινωνικά στρώματα, που την στήριξαν εκλογικά και νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν.

 Η κυβέρνηση λοιπόν επιχειρεί να παίξει εκ νέου το χαρτί του εθνικισμού και να νομιμοποιήσει τις πιο ακραίες πολιτικές της επιλογές που συνδέονται με την αγορά πολεμικού υλικού ή την συντήρηση άχρηστων στην κοινωνία οπλικών συστημάτων, απαραίτητα όμως στην αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της αστικής τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο.
 Εκμεταλλευόμενη επομένως τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την εξασφάλιση αυτών των παραγγελιών  οπλικών συστημάτων –κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας- όπως διατυπώθηκε και με την συνέντευξή του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση, ανέφερε ότι «Η Γερμανία δέχεται την επιλογή της Ελλάδας να μην περικόψει τις χαμηλές συντάξεις, αρκεί όμως, αντί αυτού να ακυρώσει τις δαπάνες στα εξοπλιστικά»!

Έρχεται να φορέσει την στολή του υπέρμαχου των «εθνικών συμφερόντων» και να απαιτήσει την συναίνεση του κόσμου της εργασίας για την πραγματοποίηση αυτών των πολεμικών παραγγελιών. Έχοντας επομένως την συνδρομή μιλιταριστικών και ακραίων εθνικιστικών μέσων που διαπλέκονται με την κυβέρνηση, τις πολεμικές βιομηχανίες και την ναζιστική ακροδεξιά  θέτει το δίλημμα:

«Να περάσει η απαίτηση Αφοπλισμού των Δανειστών ή να προχωρήσει εθνικά υπερήφανη στην πραγμάτωση της προμήθειας του πολεμικού εξοπλισμού, εις βάρος των τεράστιων κοινωνικών αναγκών!»

Καλλιεργώντας κλίμα «εθνικών κινδύνων», κάνοντας λόγο «για κίνδυνο ακρωτηριασμού του Αιγαίου» (που φυσικά αντιμετωπίζεται ως ελληνική λίμνη), καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα:  

«Η ίδια πίεση για μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ ετησίως των δαπανών των ΕΔ προέρχεται τώρα πάλι από τις συγκεκριμένες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως την Airbus, η οποία «καίγεται» να μην περάσουν ορισμένα κρίσιμα «αμερικανικά» προγράμματα ενίσχυσης των ελληνικών ΕΔ όπως η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion, το πιο κρίσιμο πρόγραμμα για τις ΕΔ αυτή την στιγμή, η προμήθεια των μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων UH-90L Sikorsky τα οποία θα χτυπήσουν στην «καρδιά» τα NH=90 της Airbus που είναι ακινητοποιημένα λόγω συνεχών βλαβών, το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 κλπ».

Ø  Να θυμίσουμε ότι «η προμήθεια των μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων UH-90L Sikorsky», των 10 δηλαδή μεταχειρισμένων αμερικανικών μέσων, θα κοστίσει 50 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στους επιθετικούς σχεδιασμούς του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου.

Ø  Το πρόγραμμα «αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 κλπ» θα κοστίσει εκατοντάδες εκατ. δολάρια.

Ø  Η «αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion», που θα κοστίσει 500 εκατ. δολάρια για να παραδοθούν αρκετά χρόνια αργότερα και ενώ βρίσκονταν με κυβερνητική απόφαση εκτός λειτουργίας για (6) χρόνια, δεν εξυπηρετεί τις λεγόμενες «αμυντικές ανάγκες», αλλά κυρίως τους ελληνικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο!

Εμείς γυρνάμε την πλάτη στους εμπόρους-βιομήχανους όπλων, Ευρωπαίους-Αμερικανούς-Κινέζους-Ρώσους, στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό των Τσίπρα-Καμμένου και απαιτούμε το Μπλοκάρισμα όλων των πολεμικών εξοπλισμών.

Δεν είναι δυνατόν στο όνομα του Χρέους που προκάλεσαν οι τράπεζες και η αστική τάξη να διαπραγματεύονται μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, να απογειώνουν τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και να καταργούν κάθε δικαίωμα της νεολαίας και των εργαζόμενων, προχωρώντας ταυτόχρονα τις ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη μεριά να αγοράζουν όπλα για να στηρίξουν το Μεγαλοϊδεατισμό του αστικού κατεστημένου.

Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς-Να καλυφθούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου