Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ;

Σχέδιο φύλαξης από τον Στρατό  600 σούπερ μάρκετ και 480 υποκαταστήματα τραπεζών!
Ενώ καταρρέουν και τα τελευταία προσχήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να υπογράψει ένα ακόμη επαίσχυντο Μνημόνιο που προβλέπει μεταξύ άλλων τη νέα μείωση των μισθών, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση, είτε έχουν μισθό 700 ευρώ, είτε 1.000, είτε 1.500 ευρώ το μήνα. Η μείωση στους μισθούς θα υπάρχει μέσα στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και θα γίνει για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Η μείωση στον μηνιαίο μισθό έρχεται μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. 
Οι κρατήσεις υπέρ των Ταμείων θα αυξηθούν κατά 1% και έτσι αντίστοιχη θα είναι η μείωση στον μισθό κάθε εργαζόμενου. Έτσι για έναν μισθωτό με μισθό 700 ευρώ η μείωση θα είναι περί τα 80 ευρώ το χρόνο, κοντά στα 120 ευρώ η μείωση στις ετήσιες αποδοχές ενός μισθωτού με μισθό στα 1.000 ευρώ και περίπου 180 ευρώ το χρόνο η μείωση που θα υποστεί ένας μισθωτός των 1.500 ευρώ.
Ενώ οι «θεσμοί», δηλαδή η Τρόϊκα, έλαβε τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, όπως ανέφερε, περί τις 01:45 τα ξημερώματα μέσω Twitter, ο Μάρτιν Σελμάγερ, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 

· “Ξαφνικό θάνατο” στις πρόωρες συντάξεις, είτε από 1/1/2016 είτε άμεσα

· Μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων

· Αύξηση των Ασφαλιστικών Εισφορών που είχαν μειωθεί τα δύο τελευταία χρόνια

· Αύξηση προϊόντων που σήμερα είναι στο 13% του ΦΠΑ στο 23%, μεταξύ αυτών και η εστίαση

· Κατάργηση των εκπτώσεων του ΦΠΑ στα νησιά 

· Μεγαλύτερες μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες, όχι στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ και στις ασκήσεις, αλλά στην συντήρηση-ανταλλακτικά-αποδοχές κλπ δημιουργώντας επικίνδυνες συνέπειες για το σύνολο του προσωπικού. 

Ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ με σημαία το «Μένουμε Ευρώπη» απαιτούν την άμεση επιβολή των πιο άγριων ταξικών επιλογών υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων, αλλά και τα συνολικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης.

Την ίδια στιγμή και για όλους αυτούς τους λόγους στρέφονται κατά του εργαζόμενου λαού, τον οποίο απροκάλυπτα αντιμετωπίζουν ως ”εσωτερικό εχθρό»!

Σύμφωνα με την αρθρογραφία 

«Απόρρητη διαταγή που σημαίνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. εστάλη προς νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες την περασμένη Τετάρτη για τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε στόχους που έχουν χαρτογραφηθεί από αρμόδιους αξιωματικούς ως «κόκκινοι». Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν ότι λόγω των έκτακτων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους θα πρέπει να βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση υπό το φόβο κοινωνικών ταραχών. Η διαταγή που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2015 προβλέπει την 24ωρη επιτήρηση των παρακάτω «κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων»: Βουλή των Ελλήνων, Μέγαρο Μαξίμου, υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γραφεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδος – IMF, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, Γραφεία Πολιτικών Κομμάτων, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, γνωστά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, όπως και πρεσβείες χωρών Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ιταλίας. Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν από 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν, ωστόσο, ότι η διαφορά του εμπιστευτικού εγγράφου της περασμένης Τετάρτης είναι ότι δεν αφορά -όπως συμβαίνει συνήθως- στη λήψη μέτρων για τρομοκρατία, αλλά στη γενικότερη επαγρύπνηση που σχετίζεται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτίριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα. Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου ακόμα κι αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση, να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους».

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Πανούσης στράφηκε εναντίον της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέροντας σε συνέντευξη του: «Πρέπει να απαλλαγούμε ως χώρα από τους α(σ)κόπως αριστερούς που κάνουν ο,τιδήποτε για ν’ αποτύχει η Κυβερνώσα Αριστερά ώστε να μπορούν και πάλι να παίζουν τα διπλά – τριπλά σκοτεινά (και συχνά «βρώμικα») παιχνίδια τους. Έλεος! Δεν είναι αυτοί οι εκφραστές της Ελλάδας μετά την κρίση. Δεν θέλει ο ελληνικός λαός τέτοιους ανθρώπους να ορίζουν το μέλλον του. Ώρα για να ξεδοντιαστούν όλα τα φίδια που απειλούν την κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία».

Η κρατική τρομοκρατία αναβαθμίζεται και το αστυνομικό κράτος έχει το λόγο: τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι, εκτός από την επιτήρηση, να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα, είτε αυτά είναι πεζή είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία). «Οφείλουμε να λάβουμε υπ’ όψιν τις κοινωνικές συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι για εκδήλωση επιθέσεων».

Μάλιστα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναλαμβάνουν να προβάλλουν τις πραγματικές επιδιώξεις του αστικού κατεστημένου, όταν γράφουν: 

«Ευθύνη του κατασταλτικού μηχανισμού είναι αν γίνει το απευκταίο, τότε να μη μετατραπεί η χώρα σε Αργεντινή. Φυσικά και οι πιθανότητες εξέγερσης είναι ελάχιστες, αλλά το κράτος πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να αντιδράσει ο λαός αν ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε ένα πιστωτικό γεγονός», λέει αστυνομική πηγή».

Μάλιστα, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς συμμετοχής του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής, όπως προβλέπεται από τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών, δηλαδή των κοινωνικών κινημάτων του κόσμου της εργασίας.

«Συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, αναφέρουν ότι ο υπουργός συγκεντρώνει κάθε μήνα ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για να ενημερωθεί για τυχόν ύπαρξη τέτοιας φύσεως πληροφοριών. Προσθέτουν, όμως, ότι τα ειδικά σχέδια αντιμετώπισης κοινωνικών εξεγέρσεων είναι δουλειά του Στρατού και ότι της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας η δύναμη ούτως ή άλλως είναι σίγουρο ότι δεν επαρκεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι στα «Δεκεμβριανά» που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μέσα σε τρεις εβδομάδες στα όριά τους, με αποτέλεσμα να γίνει σύσκεψη για το κατά πόσον πρέπει να επέμβει ο Στρατός. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος -τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης- αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε την κατάσταση»

Τα μέτρα που λαμβάνουν αποκαλύπτουν το πραγματικό κοινωνικό –πολιτικό υπόβαθρο των νέων «εθνικών κινδύνων: 

«Οι στρατηγοί έχουν στα χέρια τους μελέτες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στις οποίες έχει γίνει λεπτομερής χαρτογράφηση των οικονομικών στόχων ανά αστυνομική διεύθυνση στην Αττική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «χάρτη» υπάρχουν περίπου 600 σούπερ μάρκετ και 480 υποκαταστήματα τραπεζών, τα οποία θεωρούνται περισσότερο πιθανοί στόχοι οργανωμένων συμμοριών και μεμονωμένων ληστών. Η χαρτογράφηση αυτή θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που το κράτος θα ήθελε να εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης κοινωνικών ταραχών. Και αυτό γιατί τα σημεία αυτά θεωρούνται «ευάλωτα» σε περίπτωση αιφνίδιας εξέγερσης, που φυσικά κανείς δεν εύχεται να γίνει. Ένα έκτακτο σχέδιο θα απαιτούσε την 24ωρη επιτήρησή τους από άνδρες με πολιτικά ή το Στρατό».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τα σχετικά τρομοκρατικά σενάρια που επαναλαμβάνονται όλα αυτά τα χρόνια από το 2008, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι συνοδεύουν μια καπιταλιστική κρίση που επιδεινώνεται και τα Μνημόνια που ανεξάρτητα ποιος τα εφαρμόζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύονται ολοένα πιο αδίστακτα για τον εργαζόμενο λαό μας.

Η απειλή χρήσης του Στρατού κατά των διαδηλώσεων μπλοκαρίστηκα από τις αντιδράσεις Μέσα και Έξω από τον Στρατό στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Ήρθε στο προσκήνιο σε κάθε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων ετών, έγινε απειλή καθόδου της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας το βράδυ των σοβαρότατων κοινωνικών συγκρούσεων της 12ης Φεβρουαρίου 2012, έγινε πράξη στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης επίσης το 2012, ενώ θυμίζουμε τα σενάρια αντιμετώπισης της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης μπροστά στο φάσμα της Χρεωκοπίας (2012), όταν ο τότε ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμένου ετοίμαζε τον στρατό να αντιμετωπίσει «τις συμμορίες με τα καλάνσικοφ»!

Δηλαδή, η χρήση του Στρατού εναντίον τον λαού είναι μια απειλή συνδεδεμένη με την ανησυχία του αστικού συστήματος εξουσίας για το φόβο κοινωνικής αντίδρασης μπροστά στο ενδεχόμενο Χρεωκοπίας και αμφισβήτησης των ολέθριων ταξικών επιλογών που στρέφονται εναντίον του κόσμου της εργασίας.

Είναι μια κατασταλτική απειλή και απόπειρα τρομοκράτησης του λαού μας, που όμως για να εφαρμοστεί απαιτεί την συμμετοχή συνενοχή των στρατευμένων. Απαιτεί δηλαδή, η νεολαία, το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης και της αστικής πολιτικής και ιδιαίτερα η στρατευμένη νεολαία, την οποία αντιμετώπισαν όλες οι κυβερνήσεις ως άμισθο δούλο, να στρέψει τα όπλα κατά του αγωνιζόμενου λαού.

Απαιτείται η αριστερή κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για όλες αυτές τις εχθρικές στην κοινωνία επιλογές και κατασταλτικούς σχεδιασμούς.

Κυρίως όμως απαιτείται η αποφασιστική παρέμβαση του κόσμου της εργασίας για την Ανατροπή της βάρβαρης ταξικής αστικής πολιτικής και το Μπλοκάρισμα των πρωτόγνωρων κατασταλτικών μεθοδεύσεων, με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου