Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τον πόλεμο κατά των μεταναστών διεξάγουν μαζί το Ελληνικό Λιμενικό και η Τουρκική Ακτοφυλακή

Image

Διπλό κλοιό Τουρκικού και Ελληνικού Λιμενικού ''έσπασαν''  μετανάστες

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση Ερντογάν να ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο τμήμα της ΑΟΖ, το σημαντικότερο μερίδιο των ενεργειακών κοιτασμάτων για την εθνική-αστική τάξη του, για το αν είναι το ελληνικό ή τουρκικό κράτος που θα ενταχθεί με αναβαθμισμένους όρους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αλλά στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», στην αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών» και στον πόλεμο κατά των μεταναστών το Ελληνικό Λιμενικό και η Τουρκική Ακτοφυλακή είναι στενοί, αρμονικοί συνεργάτες.
Κοινός τους εχθρός, στην κοινή τους προσπάθεια να θωρακίσουν τα αισχρά τείχη της Ευρώπης Φρούριο είναι οι μετανάστες. Εναντίον αυτών θα στρέψουν από κοινού τα πλωτά τους μέσα και θα εκτοξεύσουν τις απειλές τους. 
Έτσι έγινε και πρόσφατα, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, όταν 80 μετανάστες από την Συρία που επέβαιναν μέσα σε (2) πλαστικές λέμβους αντιμετώπισαν σε ναυμαχία τα σκάφη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, τα οποία δημιούργησαν διπλό κλοιό!
Οι ηρωικοί και εξίσου απελπισμένοι μετανάστες δεν έκαναν πίσω και προέβαλαν απέναντι στις απειλές των πάνοπλων Μισθοφόρων το μόνο που τους είχε απομείνει:
«εάν μας εμποδίσετε θα βυθίσουμε τα σκάφη, προτιμούμε να πεθάνουμε παρά να επιστρέψουμε»
Και κατόρθωσαν να βγουν στις ακτές της Κω.   
Η απανθρωπιά όμως των δύο κρατών και των αστικών τους κυβερνήσεων, πάει χέρι χέρι με την εξυπηρέτηση των βρώμικων εθνικών-αστικών συμφερόντων και των βλέψεων των σύμμαχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Γιατί είναι το Τουρκικό κράτος και οι σύμμαχοι του ελληνικού κράτους Ε.Ε.-ΗΠΑ-Κατάρ-Σαουδική Αραβία που ολοένα συχνότερα αποκαλύπτεται ότι ενίσχυσαν οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά τους ακραίους μουσουλμάνους, έκαναν το κάθετι για να βουτήξουν τον λαό στον εμφύλιο ώστε να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ με αιχμή του δόρατος την Αλ Κάϊντα, για να ικανοποιήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.
Ποιος ξεχνά ότι και οι ελληνικές κυβερνήσεις απαίτησαν την ανατροπή του Άσαντ ακόμη και με ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση;
Ποιος ξεχνά ότι στο έγκλημα εις βάρος του λαού της Λιβύης, όπου η ιμπεριαλιστική επέμβαση  προκάλεσε τη διάλυση της χώρας και την επέκταση του εμφυλίου, συνέβαλε αποφασιστικά η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις;  
Τώρα όλοι αυτοί, που συνεχίζουν να αναμοχλεύουν τον εμφύλιο στην Συρία, στρέφονται κατά των μεταναστών, τους αντιμετωπίζουν ως τρομοκράτες και τους στοχοποιούν με τα πολεμικά τους μέσα, διεκδικώντας να νομιμοποιήσουν τις νέες ιμπεριαλιστικές τους εκστρατείες με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δουλεμπόρων.
Όμως αυτοί είναι οι μόνοι τρομοκράτες: ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, τα αστικά κράτη και τα αστικά συμφέροντα που εκπροσωπούν. Εναντίον αυτών πρέπει να στραφούμε για να ηττηθούν στον άγριο ταξικό πόλεμο που κήρυξαν στον κόσμο της εργασίας. Απαιτώντας το κλείσιμο των βάσεων, μπλοκάροντας την ελληνική πολεμική συμμετοχή. Για να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Κοινός είναι ο εχθρός τους –δηλαδή ο κόσμος της εργασίας ανεξάρτητα την εθνικότητα, το θρήσκευμα, τη φυλή- κοινός πρέπει αν είναι και ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας μας για τη διάλυση Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, την ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και της Νέας Τάξης του αίματος μας και των κερδών τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου