Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΠΟΛΙΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΦΘΗΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΜΜΕΝΟς ΗΣΥΧΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΗ διαπραγμάτευση για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τοκογλύφων αποδεικνύει ότι στον καπιταλισμό της εποχής μας δε μπορεί να χαραχθεί σοσιαλδημοκρατικός δρόμος. Οι ταξικές επιλογές είναι δεδομένες και το μόνο που μένει να τακτοποιηθεί είναι οι ρυθμοί προσαρμογής των κρατών, ενώ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανταγωνίζονται σκληρά για να σφραγίσουν τις εξελίξεις.


Στον τομέα Πολέμου-Καταστολής, που για τον καπιταλισμό αποτελεί όχι μόνο διέξοδο από την κρίση του μέσα από τη διαλεκτική σχέση καταστροφή παραγωγικών δομών-μαζικές δολοφονίες λαών και Ανοικοδόμηση, αλλά και ίσως τον τομέα με τα μεγαλύτερα κέρδη, η παραπάνω διαπίστωση αποκαλύπτεται στην ανατροφοδότηση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», όπου με τα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας στρέφεται κατά «ασύμμετρων απειλών», στην ανασυγκρότηση του «στρατιωτικού-οικονομικού πλέγματος» (με έντονη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των τομέων άμυνας-ασφάλειας), στην αναδιοργάνωση των «εθνικών» αστικών στρατών και υπερεθνικών στρατιωτικών μηχανισμών, στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων μέσα από το σύνολο των αντιφάσεων-αντιθέσεων για τον καθορισμό του καταμερισμού του παγκόσμιου πλούτου.
Αποκαλύπτεται επίσης η ουσία της ταξικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που για να υλοποιήσουν τις στρατηγικές ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου στρέφονται κατά των εργαζομένων, εντός και εκτός συνόρων. Αυτή η αστική πολιτική θα εφαρμοστεί είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, εμπεριέχει επεξεργασίες Στρατιωτικών Επιτελείων και Δεξαμενών Σκέψης που για χρόνια ωρίμαζαν. Συμβαδίζοντας με τις διεθνείς εξελίξεις. Οι στρατοί της Δύσης για να γίνουν πιο φθηνοί και πιο αποτελεσματικοί επιστρέφουν στη φιλοσοφία του Πολίτη-Οπλίτη.
Τα μέτρα που σταδιακά ανακοινώνει το Υπουργείο Άμυνας («Αγροτικό» κατά τη διάρκεια της θητείας για γιατρούς, δωρεάν εργασία εκπαιδευτικών φαντάρων έναντι μορίων, βεβαιώσεις σε δικηγόρους-αρχιτέκτονες-μηχανικούς-οικονομολόγους, προσλήψεις 1000 νέων μισθοφόρων στρατιωτών ΟΒΑ, οργάνωση ΜΟΜΑ, επέκταση των πιο απροκάλυπτων μορφών εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-Λέσχες, πολύμηνοι καθαρισμοί ακτών με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κλπ) καθορίζουν τους σύγχρονους όρους της στρατιωτικής θητείας του αναλώσιμου φαντάρου του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, του θύτη και θύματος των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του πολέμου κατά των μεταναστών και της Καταστολής Πλήθους. Αποτελούν τμήμα των νέων όρων εκμετάλλευσης-καταπίεσης των εργαζομένων.
Μπορεί να φαίνονται αποσπασματικά, ότι απαντούν σε επιτακτικές ανάγκες κάλυψης κενών του κρατικού μηχανισμού. Στην πραγματικότητα ικανοποιούν τις ανάγκες ενός διαφοροποιημένου αστικού κράτους ως προς την συγκρότηση και τις αρμοδιότητες, αλλά όχι προς τον ρόλο, δηλαδή του σημαντικότερου μηχανισμού επιβολής-διαιώνισης της αστικής κυριαρχίας. Ο Στρατός έρχεται να τονίσει τα χαρακτηριστικά Ολοκληρωτισμού-Κορπορατισμού του. Ο Στρατός ενισχύει τα ταξικά και μισθοφορικά του χαρακτηριστικά, επιβάλλει νέες εργασιακές σχέσεις εκ περιτροπής εργασίας με ανύπαρκτα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα ως σύγχρονη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη, διασπώντας την νεολαία-εργατική τάξη, κατά τη διάρκεια της θητείας, αλλά και μετά.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «ένα τέτοιο σχέδιο δημιουργεί καθηγητές και γιατρούς δύο ταχυτήτων, ενώ την ίδια ώρα αποκλείουν από την αγορά εργασίας έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων οι οποίοι έχουν λάβει μέχρι και δύο φορές μέρος σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν προσληφθεί. Επιπλέον, αν ισχύσει, νέοι 23-24 ετών οι οποίοι θα έχουν την τύχη να συμμετάσχουν στο σχέδιο ξαφνικά θα είναι… ανώτεροι συναδέλφων τους ακόμα και 30 ετών. Επίσης, καταδικάζει τις γυναίκες, οι οποίες όπως είναι γνωστό δεν υπηρετούν στο στρατό». Η συζήτηση για την αύξηση της θητείας και την στράτευση Ανδρών-γυναικών στα 18 παραμένει ανοικτή!
Ενώ το ΥΠΕΘΑ καλλιεργεί τον μικροαστισμό και συντεχνιασμό των γιατρών, επενδύει στην απελπισία της ανεργίας για να στρατολογήσει επιστήμονες ως Μισθοφόρους Στρατιώτες, νομιμοποιώντας την ακραία αυτή επιλογή σε μια κοινωνία που στενάζει από τα Μνημόνια, επιχειρεί να προβάλλει τον Στρατό ως Πρότυπο και Σωτήρα της κοινωνίας. Το άρθρο «Στρατιώτες και δάσκαλοι», στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ της Κυριακής», του καθηγητή ΑΠΘ Γ. Τσιάκαλο περιγράφει το συνεχές της αστικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας ότι αυτά που επιβάλλουν Καμμένος-Ήσυχος, προτείνει ο ακροδεξιός Χάιντερ στην Αυστρία. 
Γιατί όμως στρατιωτικοί προγραμματισμένα και συστηματικά διοχετεύονται στα σχολεία ως εκπαιδευτικοί, σε χώρες (ΗΠΑ, Μ.Βρετανία) όπου δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και έλλειψη εξειδικευμένων πτυχιούχων; 
Το Βρετανικό Centre for PolicyStudies, απαντά: «Οι επιδόσεις των στρατιωτών μας στο Αφγανιστάν και αλλού βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές του όχλου που πρόσφατα αλήτευε στους δρόμους μας. Πριν αναγκαστούμε να κατεβάσουμε τους στρατιώτες στους δρόμους θα πρέπει να σκεφτούμε να τους στείλουμε στα σχολεία. Εκεί μπορούν να προλάβουν τα χειρότερα». Η περιγραφή αφορούσε στα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν το 2011 σε φτωχές συνοικίες πολλών πόλεων της Μεγάλης Βρετανίας»!

Αυτός είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός. Μόνη απάντηση το Κίνημα μέσα και Έξω από τον Στρατό, με ταξικούς ανατρεπτικούς στόχους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. Συνοπτικά

    1ον. Το Δημοψήφισμα ΕΧΕΙ συγκεκριμένη Ερώτηση ! Δεν μιλά για Ευρώ ή Δραχμή ! Όποιο το αναγάγουν σαυτό είναι λείαν επιεικός εκ του άτιμου και πονηρού ! Εδώ θα δούμε και τον βρώμικο και Ανθελληνικό ρόλο ΟΛΩΝ των ΜουΜουΕ !!

    2ον. Την Εξουσία στην Χώρα την ΕΧΕΙ ο Ελληνικός Λαός, και για το μέλλον του ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΠΟΤΕ με τεχνοκρατικές μη Κοινωνικοπολιτικές κατοχυρωμένες στην ίδια την Κοινωνία των τουλάχιστον Ευρωπαϊκών Λαών βδέλες !!

    3ον. Το μεγαλύτερο Λάθος που έχει κάνει η Σημερινή Κυβέρνηση είναι ότι μπήκε σε Διαδικασία "Συζήτηση" με της λιγδόβδελες της Τεχνοκρατικές, οι οποίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ !! Να Διερωτηθούν ΟΛΟΙ τους γιατί το Κεφάλαιο στην Παγκοσμιοποίηση χρησιμοποιούν τέτοιες ... Βιτρίνες ;;

    4ον. Το άλλο Λάθος της σημερινής Κυνέρνηση είναι ότι μπλέχτηκε πέρα με τους λιγδιάριδες, αλλά και με τα ... Νούμερα τους, τα .... Δισεκατομμύρια τους ! Εδώ και ΣΑΥΤΟ όποιος μπλέκεται απλά ... ΧΑΝΕΙ !!

    5ον. Καλό το Δημοψήφισμα, τους ξεγυμνώνει ΟΛΟΥΣ, εντός και εκτός ! Μην τολμήσετε και το ακυρώσετε, πιστεύοντας για νέες και τίμιες και ειλικρινείς διαπραγματεύσεις με δαύτα τα γλοιώδεις Νούμερα !

    6ον. Και στο Φινάλε δεν πρόκειται μόνο για την Χώρα μας, αλλά τουλάχιστον για όλη την Ευρώπη ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την ΑΡΧΗ ! Θα μας Έχουν Ευγνωμοσύνη ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ της ΓΗΣ !!!
    Ξεκινάμε ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή