Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η προκήρυξη θέσεων για το "ευρωπαϊκό" επιτελείο Κωσταράκου προκαλεί σχόλια και κόντρα με το ΓΕΣ

ImageΟι αντιδράσεις για την προσπάθεια να στελεχωθεί το “ευρωπαϊκό” επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑΜιχαήλ Κωσταράκου χωρίς την προκήρυξη των θέσεων είχε εν μέρει αποτέλεσμα ,αλλά προκάλεσε και “χάσμα” στις σχέσεις του με τον Α/ΓΕΣ.
Σε ΓΕΣ,ΓΕΝ και ΓΕΑ κυκλοφόρησε σήμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από στελέχη για την κάλυψη των θέσεων του επιτελείου Κωσταράκου. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι όπως είναι γραμμένο το σήμα βοηθά στην “φωτογραφική” επιλογή στελεχών. Αλλά αυτό είναι μια κριτική που κανείς στο ΓΕΕΘΑ δεν αποδέχεται.
Μεταξύ άλλων αναζητούνται αξιωματικοί για τη θέση του “βοηθού διευθυντού επιτελείου”, για θέση “συμβούλου στρατηγικής”, κατώτερος αξιωματικός για τη θέση βοηθού τμηματάρχη τμήματος υποστήριξης και υπαξιωματικός για τη θέση γραμματέα -εθιμοτυπίας .

Η προκήρυξη των θέσεων είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αντιδράσεων που υπήρξαν από πάρα πολλά στελέχη,ειδικά του ΣΞ. Αντιδράσεις τις οποίες “άκουσε” ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης και γι΄ αυτό επέμεινε να τηρηθεί έστω και στοιχειωδώς η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή του η επιμονή -λογική αλλά όχι βολική- προκάλεσε κλίμα δυσαρέσκειας εναντίον του από το οποίο προήλθαν και οι πληροφορίες για πιθανή αποστρατεία του στις κρίσεις που θα γίνουν προς το τέλος του καλοκαιριού.

Η υπόθεση της τοποθέτησης του Α/ΓΕΕΘΑ στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ με την απόλυτη υποστήριξη και βοήθεια της προηγούμενης κυβέρνησης, παρουσιάστηκε ως τεράστια εθνική επιτυχία. Ασφαλώς και είναι έτσι αν και όλοι γνωρίζουν ότιη θέση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη βαρύτητα που έχει η θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του NATO ,την οποία ανεπιτυχώς είχε διεκδικήσει ο κ.Κωσταράκος.

Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό και παραμένει …μυστήριο είναι το κόστος που θα έχει για τη χώρα η τουλάχιστον τριετής ελληνική προεδρία. Κόστος που καλύπτεται από την Ελλάδα και γι΄ αυτό θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ενημέρωση για το ακριβές κόστος . Πολλά ακούγονται ,αλλά το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση,γιατί οι αριθμοί που κυκλοφορούν προβληματίζουν.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου