Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το ουκρανικό καθεστώς θέλει πόλεμο (πληθαίνουν οι βομβαρδισμοί πόλεων και χωριών του Ντονμπάς)

sm51
Ανησυχητική όξυνση της κατάστασης παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Αν. Ουκρανία καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις βάλλουν κατά πόλεων και χωριών του Ντονμπάς κουρελιάζοντας στην πράξη τη Συμφωνία Ειρήνης Μινσκ-2. Το ουκρανικό καθεστώς έχει ως τώρα παραβιάσει κάθε συμφωνία εκεχειρίας που σπεύδει να υπογράψει όποτε βρίσκεται αντιμέτωπο με στρατιωτική πανωλεθρία. Ως Καμπάνια έχουμε τονίσει πολλές φορές την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου καθεστώτος για την ειρήνη στην Ευρώπη. 

Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα:
60 κάτοικοι της ΛΔ Ντονιέτσκ, άμαχος πληθυσμός,  μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία της πόλης, μόνο το τελευταίο 24ωρο ενώ σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της ΛΔ Ντονιέτσκ υπάρχουν και νεκροί(http://dnrespublika.info/v-rezultate-obstrela-kirovskogo-rajona-donecka-est-pogibshie/).
Οι βόμβες του ουκρανικού στρατού εναντίον κατοικημένων περιοχών προκάλεσαν και διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 375 ανθρακωρύχοι κάτω απ’ τη γη στο ορυχείο Skochinskiy του Ντονιέτσκ και άλλοι 750 στο ορυχείο Zasyadko. Στο τελευταίο οι μεταλλωρύχοι απεγκλωβίστηκαν επιτυχώς ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες στο πρώτο.
Στο χωριό Λούκοβο του Ντονμπάς, χτυπήθηκε νηπιαγωγείο και δύο οικείες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα (πηγή: http://dnrespublika.info/vsu-obstrelyali-detskij-sad-i-2-zhilyx-doma-v-poselke-lukovo-ranena-zhenshhina/)
Σε μεγάλη δοκιμασία βρίσκεται κι η πόλη Γκορλόβκα του Ντονιέτσκ, όπου πριν μερικές μέρες μια οικογένεια ξεκληρίστηκε χάνοντας δύο μέλη της ανάμεσά τους και ένα ανήλικο κορίτσι. Οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γκορλόβκα επαναλαμβάνονται τακτικά με αρκετές καταστροφές και θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό (δείτε εδώ βίντεο)
Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ διεξάγονται στην τοποθεσία Μαρίινκα, την οποία προσπάθησε να καταλάβει με ξαφνική επίθεση ο ουκρανικός στρατός αλλά τελικά παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Δημοκρατίας. Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί και σε γύρω χωριά και οικισμούς, ακόμα και στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ.
Την ίδια στιγμή το ουκρανικό καθεστώς προχωράει σε συγκέντρωση στρατευμάτων στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας με την Υπερδνειστερία ενώ διορίζει κυβερνήτη της Οδησσού τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας και καταζητούμενο, Μιχαήλ Σαακασβίλι!!! Διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το διορισμό Σαακασβίλι (στα αγγλικά: http://newcoldwar.org/saakashvili-attempts-a-napoleon-in-odessa/)
Ένα χρόνο μετά το έγκλημα του ουκρανικού καθεστώτος στο Λουγκάνσκ
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ χθες, 2 Ιούνη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη φονική επιδρομή της ουκρανικής αεροπορίας που βομβάρδισε την πόλη του Λουγκάνσκ me 150 αεροπορικούς πυραύλους αφήνοντας πίσω της οχτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Οι κάτοικοι του Λουγκάνσκ χθες τίμησαν τους νεκρούς της 2ας Ιούνη, η οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως «δεύτερη Οδησσός».

sm51
Δείτε εδώ περσινό βίντεο από το έγκλημα της 2ας Ιούνη (περιέχει πολύ σκληρές σκηνές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου