Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Απαιτήσεις των Δανειστών για Περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις


ImageΣ΄ ένα τρισέλιδο έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times,οι εταίροι ζητούν μείωση πολεμικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.
Οι δανειστές επαναφέρουν την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια που σήμερα δαπανώνται για τη διατροφή και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών!!! 
Επισημαίνουν την δομή του ελληνικού στρατεύματος η οποία είναι γεγονός ότι μπορεί να διορθωθεί και να προκύψουν σημαντικά οφέλη. Όμως οι δανειστές στο έγγραφό τους συνεχίζουν προτείνοντάς μας να αγοράσουμε drones με τα οποία λένε θα “φυλάμε τα σύνορά μας”! Που επιπλέον θα προέρχονται από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία και θα χρησιμοποιηθούν στο πόλεμο κατά των μεταναστών για την υπεράσπιση της Ευρώπης Φρούριο και την καταστολή τπυ εσωτερικού εχθρού!  

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παραλείπουν να “παίξουν” υπέρ των συμφερόντων τους και ζητούν επανεξέταση …προγραμματισμένων νέων προμηθειών! Αναφέρονται προφανώς στο P 3 . Επιπλέον στόχος είναι να κλείσει η ΕΑΒ και τα ΕΑΣ.
 
Οι δανειστές μας…προτρέπουν για “μεταρρύθμιση του μισθολογίου των ένστολων, έτσι ώστε αυτό να εναρμονιστεί με τα όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο”. Χρησιμοποιούν το κριτήριο της ισότητας για να τραβήξουν όλους τους μισθούς προς τα κάτω.
Απάντηση δε μπορεί να είναι ο συντεχνιασμός και η προβολή των "εθνικών αναγκών", ο καιροσκοπισμός καθώς είχε διατυπωθεί η απαίτηση των στρατιωτικών παλιότερα,  σε εποχές ανθηρές, που τώρα ούτε να ακούσουν θέλουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πρέπει να προβάλλουμε τώρα την ανάγκη για αξιοπρεπή σταθερή εργασία για όλους.
Ότι δε θα πληρώσουμε τα χρέη των τραπεζών και της ελληνικής αστικής τάξης,δεν αναγνωρίζουμε τις απαιτήσεις των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων. 
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το κείμενο, “ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος έχει υποσχεθεί πως θα καταθέσει προσχέδιο με τις αλλαγές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου”.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου