Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Έρχονται μειώσεις μισθών για όλους! Πως και πόσα χρήματα χάνουν οι εργαζόμενοι

Έρχονται μειώσεις μισθών για όλους! Πως και πόσα χρήματα χάνουν οι εργαζόμενοιΗ μείωση αφορά στους μισθωτούς και αφορά όλους, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση, είτε έχουν μισθό 700 ευρώ, είτε 1.000, είτε 1.500 ευρώ το μήνα. Η μείωση στους μισθούς θα υπάρχει μέσα στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και θα γίνει για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η μείωση στον μηνιαίο μισθό έρχεται μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Η κρατήσεις υπέρ των Ταμείων θα αυξηθούν κατά 1% και έτσι αντίστοιχη θα είναι η μείωση στον μισθό κάθε εργαζόμενου.

Η μικρή αύξηση που μπήκε τον περασμένο χρόνο σταδιακά λόγω της αντίστοιχης μείωσης θα εξανεμιστεί για χάρη των συντάξεων.
Έτσι για έναν μισθωτό με μισθό 700 ευρώ η μείωση θα είναι περί τα 80 ευρώ το χρόνο, κοντά στα 120 ευρώ η μείωση στις ετήσιες αποδοχές ενός μισθωτού με μισθό στα 1.000 ευρώ και περίπου 180 ευρώ το χρόνο η μείωση που θα υποστεί ένας μισθωτός των 1.500 ευρώ.

Πέρυσι τον Ιούλιο είχαν πέσει στο 2,9% οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων ενώ είχαν μειωθεί και κατά 1% οι εισφορές των εργαζόμενων. Αυτή η μείωση λοιπόν πάει ... περίπατο και έρχεται μικρή, ωστόσο νέα μείωση των μισθών.http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου