Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Απάντηση στις βρισιές του Πέτρου Χατζηστογιάννη του φοιτητικού περιοδικού Chill Out για τη δωρεάν εργασία των φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις

ImageΤην άποψη του αισθάνθηκε την ανάγκη να διατυπώσει ο εν λόγω συνεργάτης του φοιτητικού περιοδικού, διαβάζοντας τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων για την άμισθη εργασία υπηρετικού προσωπικού που προσφέρουν χιλιάδες φαντάροι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ, ώστε να εξασφαλίζονται στους στρατιωτικούς φθηνές διακοπές.
Να τι μας λέει ο Πέτρος Χατζηστογιάννης:
1. Αν επιθυμούν, να αιτηθούν την μετάθεση τους στην παραμεθόριο ή στους καταδρομείς για να είναι πραγματικοί μαχητές
Καταρχήν να συμβουλεύσουμε –αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος μας- τον Πέτρο να μην μιλά για πράγματα που δεν γνωρίζει.
Γιατί πριν τοποθετηθεί δημόσια και εκτεθεί, θα έπρεπε να πληροφορηθεί ότι στα ΚΑΑΥ εργάζονται Δωρεάν ως Υπηρέτες των στρατιωτικών φαντάροι με κατ΄ εξαίρεση μετάθεση (προβλήματα υγείας, για κοινωνικούς λόγους κλπ) ή φαντάροι που έχουν κάνει ένα εξάμηνο στην παραμεθόριο. Φυσικά υπάρχουν και τα πάντα εξαφανισμένα βύσματα!    
Επίσης, η μετάθεση στα ΚΑΑΥ δεν είναι θέμα επιλογής αλλά διαταγής. Και φυσικά, σε καμιά περίπτωση η εξασφάλιση όρων για φθηνές διακοπές των στρατιωτικών δεν θα έπρεπε να εντάσσεται στην υποχρεωτική στράτευση και το υπέρτατο καθήκον, όπως αρέσκονται να δηλώνουν οι αστοί πολιτικοί.
Πες μας τώρα και εσύ Πετράκη ότι ζητάς αύξηση της θητείας γιατί οι μονάδες παραμεθορίου έχουν χαμηλή επάνδρωση!
2. Όσοι θεωρείτε πως κακώς χρησιμοποιούνται στρατιώτες, να βρουν χρήματα για να προσληφθεί πολιτικό προσωπικό (ή να δεχτείτε outsourcing)
Δε μπορούμε να κατανοήσουμε τον συλλογισμό του Πέτρου Χατζηστογιάννη: «γιατί πρέπει οι φαντάροι και οι εργαζόμενοι να αγχωθούν για το πώς θα κάνουν φθηνές διακοπές οι στρατιωτικοί;»
Αντίθετα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να καταργηθεί αυτό το προνόμιο. Εμείς απαιτούμε να σταματήσει κάθε μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν με πολιτικό προσωπικό αποκλειστικά και να ανοίξουν στον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία, παρέχοντας του τη δυνατότητα να απολαύσει και αυτός τις υπηρεσίες τους.
3. Όσοι θεωρείτε πως κακώς υπάρχουν αυτές οι υποδομές, σας καλώ να δείτε ανάλογες εγκαταστάσεις στο εξωτερικό και αν ακόμα δεν έχετε πεισθεί δείτε κατασκηνώσεις Δήμων Αθηναίων, Αστυνομίας, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΔΕΗ κτλ.
Η σύγκριση που κάνεις είναι άστοχη. Πουθενά σε αυτές τις δομές –που συχνά λειτουργούν από τις εισφορές των εργαζομένων-, δεν εργάζεται κανείς δωρεάν.
Επειδή τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα, να θυμίσουμε ότι στον Στρατό δεν υπάρχει ζήτημα εθελοντισμού, αλλά μόνο Διαταγής.
ΥΓ. Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα από την τοποθέτηση σου είναι η τάση σου να απολογείσαι για τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς θυμίζουμε κάτι στο οποίο δεν απαντάς, πονηρούλη:
“Διαβάζουμε στο left.gr «Ένοπλες Δυνάμεις νέου τύπου: η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα» (12.2.2014), το απόσπασμα της παρουσίασης των θέσεων του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την Άμυνα και το ριζικό μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα την τοποθέτηση του Γιάννη Ταφύλλη, υπεύθυνου της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ: «Η στρατιωτική θητεία θα αναβαθμιστεί και θα περιοριστεί σε καθαρά επιχειρησιακά καθήκοντα με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας». Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Υπουργοί Άμυνας είναι ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος, ενώ Γενικός Γραμματέας στο ΥΠΕΘΑ είναι ο Γιάννης Ταφύλλης. Βλέπουμε επομένως πως γίνονται πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Ταφύλλη μέσα από την επιστολή-καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολης και Νέας Φώκαιας Χαλκιδικής”.
Μάλιστα, αν και νέος άνθρωπος, υπερασπίζεσαι τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές –βλέπε outsourcing- και να εχθρεύεσαι την νεολαία, υπερασπιζόμενος τα κέρδη των επιχειρηματιών!
Και έχει το θράσος να αποκαλείς τους αγωνιζόμενους φαντάρους και όσους τους υπερασπίζονται «Λαϊκιστές της οκάς»!
Ντροπή σου, Πετράκη…
Μήπως θυμάσαι το ποσοστό της Ανεργίας στην νεολαία;
Απαντάμε: Χωθήκαμε στον Έβρο και στα νησιά, δε θα τους κάνουμε ατελείωτες ώρες και τον σερβιτόρο.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου