Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ωμή φιλο-μνημονιακή προπαγάνδα από το διοικητή της 199 ΜΠΕΠ στο Στρατόπεδο Ιωάννου (Αλεξανδρούπολη)

Το Δημοψήφισμα ήταν μια τεράστια πολιτική αναμέτρηση με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά που απέδειξε τις βαθιές διαφοροποιήσεις-αντιθέσεις-ανισότητες που διαπερνούν την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό. Η αναμέτρηση αυτή ανάμεσα στο ΟΧΙ ή στο ΝΑΙ στο νέο Μνημόνιο δεν άφησε, όπως ήταν επόμενο, ανεπηρέαστο και τον Στρατό. Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι φαντάροι και η πλειοψηφία του χαμηλόβαθμου μόνιμου προσωπικού, αγκάλιασαν την καμπάνια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ψήφισαν «ΟΧΙ»!
Η αναμέτρηση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα στα στρατόπεδα. Μάλιστα ήταν ανάγκη να οξυνθεί η προπαγάνδα του Νεοφιλελεύθερου-Μνημονιακού μπλοκ καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχάραξε το Υπερήφανο  «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού μας και μαζί με τα διεφθαρμένα-διαπλεκόμενα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ προχώρησε σε ένα στυγνό Αντεργατικό Μνημονιακό Πραξικόπημα υπογράφοντας το νέο βάρβαρο Μνημόνιο.
Η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων από την 199 ΜΒΠ Αλεξανδρούπολης είναι μια ακόμη απόδειξη της χυδαίας καθεστωτικής αστικής προπαγάνδας που γίνεται στα στρατόπεδα. Με σκοπό την υποταγή μας στα σχέδια δουλοποίησης του εργαζόμενου λαού μας, στην εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς, στο άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος ικανοποίησης των τοκογλύφων, της νέας κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου και της ενίσχυσης της διαδικασίας πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε. με την γερμανική σφραγίδα, ώστε εντείνοντας τον κοινωνικό πόλεμο στο εσωτερικό της Ευρώπης και τις πολεμικές της επεμβάσεις στο εξωτερικό  να διεκδικήσει καλύτερο μερίδιο από το νέο ξαναμοίρασμα του κόσμου.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ:
Την Παρασκευή 17/7/2015, το μεσημέρι, ο διοικητής της 199 ΑΚ ΜΒΠ, Αντισυνταγματάρχης Αλεξίου Ευάγγελος, κατά τη διάρκεια  της μεσημεριανής αναφοράς προχώρησε σε απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ του νέου Μνημονίου και της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, καταπατώντας την αντίθετη άποψη του λαού μας, όπως αυτή αποκαλύφθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στο Δημοψήφισμα που είχε προηγηθεί.
Αφού εκτίμησε ότι λόγω του στρατωνισμού μας δεν έχουμε ενημερωθεί για τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, ανέλαβε να μας ενημερώσει, προβάλλοντας την υποκειμενική του άποψη, που ήταν φορτισμένη έντονα από την πίστη του στα Μνημόνια και το κλίμα υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα! Στην ομιλία του τόνισε ότι «επιτέλους φτάσαμε στο σημείο να ψηφίζουν 251 βουλευτές σε ένα αρραγές "εθνικό μέτωπο" τις προτάσεις της κυβέρνησης, να γίνεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπου υπογράφει Κοινό Ανακοινωθέν!
Βεβαίως ο διοικητής επίτηδες δεν ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη μέρα το 61,3% του λαού μας είχε πει ΟΧΙ στις μνημονιακές προτάσεις. Αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος που δεν σεβάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ανέτρεψε το κυβερνητικό Πραξικόπημα με την συμφωνία των κομμάτων της διαπλοκής-διαφθοράς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Επίσης, ο διοικητής και εξαιτίας της ανάγκης του να προπαγανδίσει το αρραγές «εθνικό μέτωπο» ξέχασε επίτηδες ότι στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών καταγράφηκε η σαφής διαφωνία του ΚΚΕ, ο Γ. Γραμματέας του οποίου δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν!    
Ο διοικητής όμως συνέχισε να μας λέει ότι «όταν οι Έλληνες Συμφωνούν, όταν Παλεύουν Μαζί Ενωμένοι καταφέρνουν και Νικούν τους Έξω και όλους τους Εχθρούς τους»!
Ξεχνά όμως ότι οι όροι του νέου Μνημονίου είναι χειρότεροι από το κείμενο συμφωνία των Πολιτικών Αρχηγών..
Για ποια Νίκη μιλά;
Δυστυχώς τα αντιδραστικά και συντηρητικά αυτά στερεότυπα ανατρέπει η επιστήμη της Ιστορίας αποδεικνύοντας την καφρίλα και την αμορφωσιά των εθνικιστών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κυρίως όμως καταρρίπτουν οι πρόσφατες εμπειρίες μας, όταν ο λαός γέμισε ξανά τις πλατείες και τους δρόμους, αδιαφόρησε για την τρομοκρατία των ΜΜΕ και των νεοφιλελεύθερων οπαδών του ΝΑΙ, έκανε πέρα το φόβο και τις απειλές των πλουσίων Ελλήνων, που είχαν κοινή γραμμή με τους εκβιαστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Είναι αυτό το υπέροχο ΟΧΙ του 61,3% που έκανε ρόμπα τους απατεώνες των εταιρειών δημοσκοπήσεων και έδειξε ότι ο εργαζόμενος λαός δεν υποτάσσεται, δεν σκύβει το κεφάλι, ξέρει να αγωνίζεται.
Κυρίως όμως  απέδειξε ότι τον χωρίζει μεγάλη απόσταση από τα αστικά κόμματα εξουσίας, την κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που για μια ακόμη φορά υποτάχθηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή. Κάτι που φυσικά έχει ξανασυμβεί, για να δράσει ξανά ο λαϊκός παράγοντας δημιουργώντας το Έπος της Λαϊκής Αντίστασης στο Φασίστα Κατακτητή όταν το αστικό κατεστημένο της εποχής μαζί με ανώτατους στρατιωτικούς συνεργάστηκαν. Την Εξέγερση του Πολυτεχνείου όταν και πάλι Ωνάσης-Νιάρχος και όλα τα μεγάλα ονόματα του κατεστημένου έκαναν "δουλειές" με τη Χούντα των Συνταγματαρχών!      
Ο διοικητής μας όμως για πρώτη φορά ήταν χαρούμενος και χαμογελαστός. Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας  ότι «επιτέλους θα έρθει η συμφωνία και μαζί θα παλέψουμε για να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Πάντα τα καταφέρνουμε οι Έλληνες όταν έχουμε «εθνική ομοψυχία»…
Όλη την ώρα της απροκάλυπτης πολιτικής του παρέμβασης, της στυγνής μνημονιακής του προπαγάνδας,  μέσα μας κυριαρχούσε το συναίσθημα της οργής, η αίσθηση της αηδίας και ένα ερώτημα:
Αυτός ο άνθρωπος έχει διαβάσει το Μνημόνιο; Έχει μελετήσει την συμφωνία που διαδίδει τόσο αστόχαστα;
Έχει διαβάσει για τους φόρους, τη μείωση μισθών-συντάξεων, την καταστροφή των αγροτών,  τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων κατοικιών;
Έχει αναλογιστεί τι Ανεργία, Φτώχεια, Απελπισία, Μετανάστευση και τελικά Αυτοκτονίες θα προκαλέσουν τα μέτρα που χειροκροτεί;  
Ακόμη και από την στρατιωτική σκοπιά να το  εξετάσεις το ζήτημα, έχει αναλογιστεί τι σημαίνουν οι περικοπές των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ  στην λειτουργία και συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων;   
Γιατί δεν είναι δυνατόν ο διοικητής μας να ξεχνά ότι τον χειμώνα δεν είχαμε ζεστό νερό στα ντους, δεν είχαμε θέρμανση, παρά μόνο μια (1) ώρα το μεσημέρι και το βράδυ!
Ήταν τότε που μας έλεγαν ότι δεν φταίει η διοίκηση της μονάδας, αλλά οι περικοπές και τα Μνημόνια, που τώρα προπαγανδίζει!
Εμείς όμως θυμόμαστε καλύτερα από όλους ότι η κατάσταση αυτή άλλαξε μόνο μετά τις διαμαρτυρίες μας, μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Γιατί εδώ  συνάδελφοι τελικά βρίσκεται και όλη η ουσία: απέναντι στην "εθνική ενότητα" των Πάνω, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε τη μεγάλη ενότητα των Κάτω, των μαθητών-φοιτητών-εργαζόμενων-άνεργων-αποκλεισμένων-συνταξιούχων-μεταναστών για να παλέψουμε για την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.
Εμείς δε θα διαπραγματευτούμε και δε θα υποταχθούμε στη βία της κοινωνικών λεηλασίας που υπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δανειστές. Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε τις αγωνιστές πρωτοβουλίες μας, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για να Μπλοκάρουμε-Ανατρέψουμε την ταξική πολιτική και τα Μνημόνια, κάθε διαχειριστή της αστικής πολιτικής που μας ληστεύει τους κόπους και τον ιδρώτα, τον δικό μας και των γονιών μας, που μας αφαιρεί το όνειρο και την ελπίδα, καθώς με τον Μονόδρομο του Ολοκληρωτισμού του απειλεί τον παρόν μας και χαντακώνει το μέλλον μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. Ο διοικητης αποκλειεται να ανεφερε τα οσα γραφονται παραπανω. Τον γνωριζω προσωπικα και διαβεβαιωνω οτι προκειται για πολυ μετρημενο και νουνεχη ανθρωπο. Αναζητηστε λοιπον αλλου αφορμες και αιτιες για να εκφρασετε τις πολιτικες σας αποψεις και σταματηστε να σπιλωνετε το ονομα ενος αριστου αξιωματικου. Κωστακης σωτηριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ,ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΗΘΟΣ...ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΕΠ.ΟΠ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,"Μη φθονείτε τους πρωτεύουσιν αλλ’ αμιλλάσθαι...ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΝΣΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή