Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους της σειράς Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ,
ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!
Συνάδελφοι,
θα περάσετε τις πύλες των στρατοπέδων για να υπηρετήσετε τη «Μαμά Πατρίδα», να «γίνετε άνδρες». Καλείστε δηλαδή να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους.
Λίγο πριν βγούμε στην αγορά της ανεργίας και της ελαστικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, μας υποχρεώνουν να γίνουμε οι αναλώσιμοι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, άμισθοι Δούλοι κράτους και Στρατού. Να ζήσουμε ένα 9μηνο με καψόνια, μισαλλόδοξα κηρύγματα και εθνικιστικά τραγούδια. Γεμάτο έξοδα και αγγαρεία στο όνομα της υποχρεωτικής στράτευσης από την οποία λούφαραν όλοι οι αστοί πολιτικοί: Καραμανλής, Σαμαράς, Βενιζέλος, Καμμένος, Τσίπρας και λοιποί. Να δίνουμε το λιγοστό χαρτζιλίκι στα ιδιωτικά ΚΨΜΝα συμμετέχουμε σε διεθνείς επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε αποστολές καταστολής του εσωτερικού εχθρού. Να στηρίξουμε το Κράτος Τρομοκράτη-Ισραήλ, τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις στους φαντάρους (ελεύθερο συνδικαλισμό, κατάργηση ιδιωτικών ΚΨΜ, επαναφορά των καταστάσεων επιβίβασης για όσους υπηρετούν στη παραμεθόριο κλπ), αλλά μας στέλνει στα σύνορα για ένα 7μηνο για να απολυόμαστε από εκεί.  Λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά κάνει πολυεθνικές ασκήσεις, δίνει αυξήσεις κι επιδόματα ΜΟΝΟ σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ! 

Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, διεκδικούμε:
·  Κάλυψη από κυβέρνηση και στρατό όλου του κόστους της θητείας (εισιτήρια, ρούχα, είδη κλπ).
·  Να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων που καλύπτουν τρύπες του κρατικού μηχανισμού και των δήμων με μαύρη, απλήρωτη εργασία. Δεν είμαστε Υπηρέτες στρατιωτικών.
·  Υπολογισμό του χρόνου στράτευσης ως προϋπηρεσία, αναγνώριση αντίστοιχων ενσήμων κι εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με επίδομα αμέσως μετά την απόλυση από το Στρατό.
·  Καμία αύξηση στη θητεία, καμία σκέψη για στράτευση των γυναικών. Απαιτούμε η θητεία να μειωθεί και να εξαφανιστεί το τρομακτικό πρόστιμο των 6.000€ για ανυποταξία.
·  Να κλείσουν τώρα τα ιδιωτικά ΚΨΜ. Ακύρωση της διαδικασίας πρόσληψης μισθοφόρων και κάθε σχεδίου επέκτασης της εφεδρείας και της συνεχούς πολεμικής προετοιμασίας του εργαζόμενου λαού. Διάλυση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων. Άμεση κατάργηση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όχι άλλοι Θάνατοι, ατυχήματα και τραυματισμοί στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις. Δεν ξεχνούμε τους δολοφονημένους συναδέλφους!
·  Αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής, θέρμανσης, πρόσβασης σε γιατρούς και φάρμακα.
·  Ελεύθερο συνδικαλισμό στο στρατό. Αύξηση του μισθού των φαντάρων. Δωρεάν μετακίνηση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ:
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΑΡΝΗΣΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ-ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΥΠΡΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν κοινό εργατικό αγώνα μέσα κι έξω από το στρατό, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εκμετάλλευσής μας που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό

Συνάδελφοι,
Οι φαντάροι που υπηρετούν στα στρατόπεδα της χώρας, που βιώνουν μέσα στο στρατό την αθλιότητα, την εκμετάλλευση, τα βάρβαρα διλήμματα της επέλασης της καταστροφής που μας έχουν επιβάλει το παλιό και νέο οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο των ντόπιων και πολυεθνικών γερακιών - αυτά που βιώνετε κι εσείς κάθε μέρα έξω από τον στρατό - σας καλούν να δώσουμε όλοι μαζί κοινό αγώνα.

Είναι ο αγώνας που δίνουμε κάθε μέρα, ο αγώνας που υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να οξύνουμε. Είναι ο αγώνας που υπόσχονται, με κοινό γράμμα-επιστολή ελπίδας, να δώσουν εκατοντάδες φαντάροι με τους συναδέλφους τους από τουλάχιστον 50 στρατόπεδα στη χώρα, ο αγώνας που δίνουν κάθε μέρα. Είναι ο αγώνας που φέρνει νίκες δικαιώματα και χειραφέτηση.

Αυτός ο Αγώνας δε θα μείνει στη μέση
Θα νικήσουμε!



Μπήκαμε στον στρατό σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και θα βγούμε σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού. Με αυτή την σκέψη υποδεχόμαστε τις διαβουλεύσεις για νέα συμφωνία-νέο μνημόνιο και ό,τι την συνοδεύει.Εκβιασμοί, απειλές, τρομοκρατία, καλλιέργεια ανασφάλειας, προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Για να πληρώσουμε εμείς τα Χρέη που προκάλεσε η Χούντα του 1967, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι τράπεζες, ο κόσμος του πλούτου, η τρομερή ανάπτυξη των κερδών τους.
Από τη μια μεριά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακυρώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, προτείνει νέα μνημονιακά μέτρα. Νέοι φόροι, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης εισφοράς, καμία σκέψη για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού. Μας περιγράφουν μέσα από νούμερα πως η ζωή μας από εδώ και πέρα θα είναι ένας συνεχής αγώνας για επιβίωση, διαρκές κυνήγι για το μεροκάματο χωρίς δικαιώματα, αγώνας για ψωμί, για να μη βρεθείς στο δρόμο, αγώνας που ο διπλανός μοιάζει ανταγωνιστής. Μας εξοργίζουν οι προτάσεις αύξησης του ΦΠΑ, του πιο άδικου και ταξικού φόρου, σε βασικά προϊόντα. Σε μια ημέρα θα ακριβύνουν τα πάντα, λες και τώρα μας περισσεύουν. Ακολουθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Από την άλλη μεριά, οι διεθνείς τοκογλύφοι, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ απαιτούν επιπλέον μέτρα-φόρους, συντάξεις και μισθούς 300 ευρώ, νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δίπλα τους ο αστικός κόσμος της Διαπλοκής και Διαφθοράς, της Μίζας, του Πελατειακού κράτους και των Σκανδάλων. Οι Σαμαροβενιζέλοι, αυτοί που προκάλεσαν την Χρεωκοπία, μαζί με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, που μας τα πήραν όλα. Με την συνδρομή των ΜΜΕ των εργολάβων επέβαλαν ένα άγριο αστυνομικό κράτος, συνεργάστηκαν με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής για να κάνουν πράξη τα σκληρά ταξικά-αντεργατικά τους μέτρα. Οδήγησαν σε αυτοκτονία 10000 συμπολίτες μας, άρπαξαν κόπους μιας ζωής, μας πέταξαν στη φτώχεια, την ανεργία και τη μετανάστευση. Αυτοί, μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο, κατέβασαν τον Στρατό στο δρόμο (2012) εναντίον διαδηλωτών και κάλυψαν με τα Πορίσματα των λευκών σελίδων των Επιτελείων και του Αβραμόπουλου, τη δράση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το πώς βιώσαμε και βιώνουμε όλα αυτά. Δουλειές πουθενά, γονείς απολυμένοι και χρεωμένοι, περικοπές στον οικονομικό προϋπολογισμό, ακύρωση των σχεδίων  για το μέλλον. Παράλληλα, καμιά προεκλογική υπόσχεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους φαντάρους δεν έγινε πράξη: Ούτε αύξηση στο μισθό του φαντάρου, ούτε καταστάσεις επιβίβασης, ούτε συνδικαλισμός, ούτε κατάργηση του Ιδιωτικού ΚΨΜ της πιο άγριας κερδοσκοπίας στο ΚΕΝ Θήβας…. Ούτε σταμάτημα της εργασιακής μας εκμετάλλευσης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο νυν Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης.
Αντίθετα, όχι μόνο μας φορτώνουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, οδηγώντας ακόμη και στην αναβολή φτωχά παιδιά που δε μπορούν να αντεπεξέλθουν, αλλά μας μετατρέπουν σε άμισθους δούλους του Στρατού και του Κράτους με πρόσχημα «τον κοινωνικό ρόλο» του. Ο Π. Καμμένος σε πρόσφατη συνέντευξή του έστειλε το μήνυμα: «υπάρχουν ταμπού  και θα τα σπάσουμε»Βέβαια ταμπού γι' αυτόν είναι η άρνηση της απλήρωτης εργασίας. Αυτό που θέλουν είναι να στέλνουν παντού φαντάρους για να καλύψουν την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους μέσω του κοινωνικού ρόλου του στρατού. Για να καλύψουν θέσεις προσωπικού και να φτιάξουν το τσακισμένο φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης, εμείς θα πρέπει να γίνουμε οι δωρεάν εργαζόμενοι δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, να καθαρίσουμε παραλίες, να μαζέψουμε σκουπίδια, να κάνουμε τους υπηρέτες σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Όλοι εμείς, με τη ΜΟΜΑ και τους νέους ΟΒΑ-Μισθοφόρους Στρατιώτες αλά καρτ του Καμμένου δουλεύουμε για τον Μπόμπολα: μετατρέπουν τον Στρατό -την πιο μεγάλη επιχείρηση- σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) με αναλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Αντί για μισθό θα δίνουν μόρια, ενώ στους δασκάλους επιβάλλουν μέτρα της Χούντας! Με το Αγροτικό των έφεδρων φαντάρων καλύπτουν φθηνά τα κενά, αφήνοντας μονάδες χωρίς γιατρούς.  
Ανησυχούμε βέβαια και για τις άμεσες αλλαγές στη θητεία. Είμαστε σίγουροι ότι οι νέες προμήθειες που θα γίνουν με ακριβότερες τιμές θα φέρουν απότομα περικοπές στις μερίδες του φαγητού, στα αναλώσιμα, στη θέρμανση και την συντήρηση μέσων-εγκαταστάσεων. Ήδη σήμερα σε πολλές μονάδες πληρώνουμε και το νερό που πίνουμε! Οι περικοπές όμως γίνονται πάντα εις βάρος μας.  Εντείνουν τις ασκήσεις με ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικές προετοιμασίες εναντίον της Ρωσίας και των λαών Β. Αφρικής-Μ. Ανατολής. Είναι κανόνας τα θανατηφόρα ατυχήματα που δολοφονούν Πεζοναύτες και πιλότους, φαντάρους και μόνιμο προσωπικό. Εντείνουν τις συμμαχίες με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και τη Χούντα των στρατηγών της Αιγύπτου. Προχωρούν σε άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 500 εκατ. ευρώ, τα αμερικανικά ORION που κανένα δεν πείθουν ότι αποτελούν προτεραιότητα για Άμυνα. Απειλούν με χρεωκοπία αλλά πληρώνουν κανονικά το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ για να πάρουν τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ.
Όλα αυτά είναι για εμάς η συμφωνία-μνημόνιο κάθε μορφής. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι το τέλος της ελπίδας που μας σερβίρανε, η απόλυτη διάψευση ότι μπορούν με κάποιο τρόπο να συναντηθούν φιλολαϊκές πολιτικές με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο πιστέψαμε ότι ήταν πιθανό να μπει ένα φρένο στην κατρακύλα της φτώχειας και της λιτότητας. Ας κάνουν έστω πέντε πράγματα απ' όσα υπόσχονται, λέγανε αρκετοί. Τελικά κάνανε πέντε από αυτά που δεν είχαν πει συνεχίζοντας το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Πάνω απ' όλα επιβεβαιώνεται πως η νέα κυβέρνηση έχει και αυτή ως απόλυτο οδηγό την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δεν είναι υποχωρητικοί και ανίκανοι. Εμπνέονται από τα σύγχρονα αστικά στρατηγικά οράματα για πολυεπίπεδες συμμαχίες που θα εξυπηρετούν τις νέες business του ελληνικού κεφαλαίου. Συνεχίζουν την επιθετική πολιτική στην χάραξη των ΑΟΖ, στο μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων και πάνω απ' όλα θα αναπαράγουν τα δόγματα της «εθνικής ενότητας», βγάζοντας έξω από αυτή κάθε φωνή αμφισβήτησης. Έχει τελικά και η «αριστερά» και η ακροδεξιά των ΑΝΕΛ τους εσωτερικούς της εχθρούς. Δεν το έχουν σε τίποτα να μας βάλουν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης είτε με τη μορφή δυνάμεων καταστολής είτε ως θύματα στα επόμενα θερμά επεισόδια. Για αυτό υπάρχουν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η στρατευμένη νεολαία να μην αξιοποιήσει την εμπειρία από τους ανυποχώρητους αγώνες που δε σταμάτησε στιγμή να δίνει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη βγάλει τα συμπεράσματά της στη νέα κατάσταση. Η μάχη για την επιβίωσή μας περνάει μόνο μέσα από το σύγχρονο αγωνιστικό ρεαλισμό που δε μπορεί παρά να έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα Μνημόνια, την ΕΕ και την ταξική πολιτική που εξυπηρετεί: τα συμφέροντα εφοπλιστών, τραπεζιτών, εργολάβων, βιομηχάνων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία
290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β”, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου