Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΑΣΔΥΣ: 20 μέρες χωρίς έξοδο και με παράνομες υπηρεσίες, ενώ επίσης οι φαντάροι κάνουν τους υπηρέτες στα ΚΑΑΥ

Η κατάσταση πλέον έχει παραγίνει. Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των συναδέλφων που κάνουν λόγο για την τεράστια έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στις μονάδες των αστικών κέντρων. Παράλληλα, κανείς δεν νοιάζεται να δώσει λύση, ενώ τα πράγματα διαρκώς δυσκολεύουν καθώς οι υπηρεσίες αυξάνονται. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η χρήση αποσπώμενων συναδέλφων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, ώστε με τη δωρεάν εργασία τους να εξασφαλίσουν φθηνές διακοπές στους στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με την καταγγελία των συναδέλφων από τον Λόχο Στρατηγείου της ΑΣΔΥΣ, κάνουν 20 μέρες να πάρουν έξοδο, χωρίς αυτό να θεωρείται και δεδομένο.
Ο λόγος; Μα το δυναμικό των 40 στρατιωτών που πρέπει να καλύψει 43 υπηρεσίες. Μάλιστα, πολλοί από τους συναδέλφους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και η Σωματική τους Ικανότητα  έχει χαρακτηριστεί Ι4.
Αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία. Ακόμη και στρατιώτες Ι4 εκτελούν υπηρεσίες όπως βοηθοί αξιωματικού υπηρεσίας-περίπολα κλπ. άοπλοι, ενώ ουσιαστικά είναι ένοπλες υπηρεσίες. Είναι ένα τέχνασμα της διοίκησης της μονάδας μήπως και καταφέρει να αντεπεξέλθει στις τρομερές απαιτήσεις του στρατοπεδάρχη.
Οι συνάδελφοι περιγράφουν ότι στο ίδιο στρατόπεδο υπάρχουν δύο μονάδες, που αποτελούν όμως δύο διαφορετικούς κόσμους: ενώ ο διοικητής του Λόχου Διοίκησης παρουσιάζεται να μεταφέρει τα αιτήματα των φαντάρων του Λόχου Στρατηγείου που στενάζουν στον Στρατοπεδάρχη και διοικητή της αντίστοιχης μονάδας των διαβιβάσεων, ο στρατοπεδάρχης αφενός αδιαφορεί, αφετέρου εξασφαλίζει πολύ καλύτερες συνθήκες για το προσωπικό που προίσταται (στις διαβιβάσεις η υπηρεσία τους πάει 4-1).
Για να δούμε όμως τι σημαίνουν όλα αυτά. Ένας συνάδελφος λοιπόν από τον Λόχο Στρατηγείου είναι υποχρεωμένος από τις 6.00 το πρωί έως τις 20.00 μ.μ. να είναι στο πόστο του και μετά να δώσει και 5 ώρες σκοπιά. Πρακτικά, οι συνάδελφοι έχουν υπηρεσία 19-20 ώρες τη μέρα. Ο μάγειρας θα ασχοληθεί όλη τη μέρα στα μαγειρεία και το βράδυ θα δώσει υπηρεσία θαλαμοφύλακα. Ο αρχιφύλακας θα είναι υπηρεσία όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα θα δώσει υπηρεσίες: άγημα σημαίας, σκοπιά, καλύπτοντας συχνά κάθε κωλυόμενο νούμερο.
Συνάδελφοι δίνουν 14-15 ώρες ένοπλη υπηρεσία: από τις 6.00 π.μ. -14.00 μ.μ., μετά φρουρά, σκοπιά κλπ. Αυτό γίνεται γιατί πρέπει να καλύπτουν και όλα τα κωλυόμενα νούμερα.
Η έλλειψη φαντάρων είναι μεγάλη και την κατάσταση δυσκολεύει η πρακτική του να μην κλείνουν υπηρεσίες. Τα προβλήματα αυτά που τα υφίστανται οι συνάδελφοι από το Μάιο δε προβλέπεται να αντιμετωπιστούν πριν από το Φθινόπωρο!

Επίσης, οι συνάδελφοι καταγγέλλουν και την απόσπαση φαντάρων στα ΚΑΑΥ: η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται καθώς πέντε (5) στρατιώτες πηγαίνουν στα ΚΑΑΥ στις Κεχριές Κορίνθου για να εργαστούν ως σερβιτόροι, στο κυλικείο κλπ.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com      

4 σχόλια:

  1. panta kalokairi paizei emploki giati oloi mpainoun fantaroi noemvrio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιδιο ακριβως συμβαινει και στν μοναδα που ειμαι ενω σε αλλη μοναδα τς περιοχης εχουν μαζευτει ολα τα βυσματα και καλοπερνανε. Οι στρατιωτες που δεν εχουν ποστα πχ. ΚΨΜ Η ΚΑΨΑ κανουν τα νουμερα αυτων που εχουν απο το πρωι εως το μεσημερι που κλεινουν. Η μονη κομενη υπηρεσια ειναι τ πειπολου που το κανει στελεχος μονο του και
    στν υπηρεσια καμερες οπου ειναι ενας στρατιωτης και ενα στελεχος οπου συνολικα φτανουν τς 12 ωρες υπηρεσιας κ παραληλα ο στρατιωτης τς πρωινες ωρες κανει και ΚΕΠΙΚ Οι αποσπασεις στρατιωτων κυριος ενοπλων πανε και ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή