Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση για το Σουρούτς στις 6.30μμ στο Σύνταγμα


Καλούν Συλλογικότητες Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων
Συλλογικότητες Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων καλούν σε συγκέντρωση για την αιματηρή επίθεση στο Σουρούτς που στοίχε την ζωή 30 νέων Αριστερών, στις 6.30 στο Σύνταγμα.

ΕΚΤΑΚΤΟ/VIDEO ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/TOΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 31 ΝΕΚΡΟΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ/XΤΥΠΗΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ






Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο στην Sanliurfa Suruç στο νότο της Τουρκίας. Η έκρηξη προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες. Πολλά ασθενοφόρα κατευθύνθηκαν προς το σημείο της επίθεσης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κήπο τεϊοποτείο υ δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο Amara.Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας με εκρηκτικά.Σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο του DBP (φιλοκουρδικού) η επίθεση είχε περί τα 50 θύματα ενώ τα τοπικά μέσα μιλούν για 20 νεκρούς..rfi


O κυβερνήτης της πόλης στο τελευταίο του ανακοινωθέν μιλάει για 31 νεκρούς και 100 τραυματίες εκ των οποίων οι 20 σε κρίσιμη κατάσταση.



Το Suruç βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ανατολία στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Σανλιούρφα κοντά στα σύνορα με Συρία (20/07/2015 cnnturk .hurriyet)

Δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Κομπάνι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή του στοχεύθηκαν σε αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας στην συνοριακή πόλη της Τουρκίας.Έδιναν συνέντευξη τύπου στο χώρο.Πάντως ούτε η Τουρκία δεδηλωμένα δεν βλέπει με καλό μάτι την ανάπτυξη αυτόνομου κουρδικού θήλακα στη Β Συρία.

Οι αρχικές εκθέσεις υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν.Τα σώματα κυρίως γυναικόπαιδων είναι διάσπαρτα στο έδαφος.Πιθανολογείται ότι ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας της ISIS.

Υπήρξαν αναφορές ότι 300 άτομα, κυρίως νέοι, οι οποίοι ήταν μέλη της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας (SGDF) που θα λάμβανα μέρος σε θερινή εθελοντική δράση για το Κομπάνι είχαν συγκεντρωθεί στο πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με την τουρκική πηγή ειδήσεων ΑΝΡ, η έκρηξη σημειώθηκε στο Amara Πολιτιστικό Κέντρο στην περιοχή Surudj της Urfa, όπου πολλά μέλη της Σοσιαλιστικής Νεολαίας (SGDF) είχαν συγκεντρωθεί το πρωί για το τσάι. ibtimes




dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου