Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οργή της Χαμάς για τις μαζικές συλλήψεις των στελεχών της…

Αποτέλεσμα εικόνας για χαμασΗ Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) συνέλαβε 108 μέλη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, σε σειρά «καταδρομικών» επιχειρήσεων. Η επιδρομή εξαπολύθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί της Πέμπτης και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα το πρωί. Συνελήφθησαν και υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης, σύμφωνα με αναφορές.

Οι επιδρομές έγιναν στη Νάμπλους, τη Βηθλεέμ και τη Βάλα. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς χαρακτήρισε την κίνηση της ΠΑ ως τρέλα και την κατηγόρησε πως «δουλεύει για το Ισραήλ», καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς για το κλίμα «διώξεων και τρόμου». Προειδοποίησε, παράλληλα, πως η Χαμάς θα αντιδράσει με κάθε μέσο έναντι των διώξεων.
Απαντώντας, το εκπρόσωπος της ΠΑ, δήλωσε πως «δεν θα αφήσουμε τη Χαμάς να υπονομεύσει την ασφάλειά μας και να σύρει την πατρίδα μας σε αιματοχυσία, πραγματοποιώντας επιθέσεις στη Δυτική Όχθη».
Η ένταση μεταξύ των Παλαιστινίων έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση αυξάνει και πάλι, επίσης, μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. Τουλάχιστον δύο Ισραηλινοί πολίτες δολοφονήθηκαν από μέλη της Χαμάς, τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου