Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι Φαντάροι Αγωνίζονται και λένε ΟΧΙ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

View in full sizeΤο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν με την παρουσία τους όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους  και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Με Κίνημα Μαζικό Ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ
Μπήκαμε στον στρατό σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και θα βγούμε σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού. Με αυτή την σκέψη υποδεχόμαστε τις διαβουλεύσεις για νέα συμφωνία-νέο μνημόνιο και ό,τι την συνοδεύει.Εκβιασμοί, απειλές, τρομοκρατία, καλλιέργεια ανασφάλειας, προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Για να πληρώσουμε εμείς τα Χρέη που προκάλεσε η Χούντα του 1967, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι τράπεζες, ο κόσμος του πλούτου, η τρομερή ανάπτυξη των κερδών τους.
Από τη μια μεριά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακυρώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, προτείνει νέα μνημονιακά μέτρα. Νέοι φόροι, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης εισφοράς, καμία σκέψη για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού. Μας περιγράφουν μέσα από νούμερα πως η ζωή μας από εδώ και πέρα θα είναι ένας συνεχής αγώνας για επιβίωση, ένα διαρκές κυνήγι για το μεροκάματο, χωρίς δικαιώματα, ένας αγώνας για ψωμί, για να μη βρεθείς στο δρόμο, ένας αγώνας που ο διπλανός μοιάζει ανταγωνιστής. Μας εξοργίζουν οι προτάσεις αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, του πιο άδικου και ταξικού φόρου. Σε μια ημέρα θα ακριβύνουν τα πάντα, λες και τώρα μας περισσεύουν. Ακολουθούν οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων-λιμανιών κλπ.
Από την άλλη μεριά, οι διεθνείς τοκογλύφοι, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ απαιτούν επιπλέον μέτρα-φόρους, συντάξεις και μισθούς 300 ευρώ, νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, νέο ξεπούλημα-ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας. Δίπλα τους ο αστικός κόσμος της Διαπλοκής και Διαφθοράς, της Μίζας, του Πελατειακού κράτους και των Σκανδάλων. Οι Σαμαροβενιζέλοι, αυτοί που προκάλεσαν την Χρεωκοπία, μαζί με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, που μας τα πήραν όλα. Με την συνδρομή των ΜΜΕ των εργολάβων επέβαλαν ένα άγριο αστυνομικό κράτος, συνεργάστηκαν και με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής για να κάνουν πράξη τα σκληρά ταξικά-αντεργατικά τους μέτρα. Αυτοί οδήγησαν σε αυτοκτονία 10000 συμπολίτες μας, άρπαξαν κόπους μιας ζωής, μας πέταξαν στη φτώχεια, την ανεργία και τη μετανάστευση. Αυτοί μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο κατέβασαν τον Στρατό στο δρόμο (2012) εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών και κάλυψαν με τα Πορίσματα των λευκών σελίδων των Επιτελείων και του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, τη δράση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το πώς βιώσαμε και βιώνουμε όλα αυτά. Δουλειές πουθενά, γονείς απολυμένοι και χρεωμένοι, περικοπές στον οικονομικό προϋπολογισμό, ακύρωση των όποιων σχεδίων  για το μέλλον. Παράλληλα, καμιά προεκλογική υπόσχεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους φαντάρους δεν έγινε πράξη: Ούτε αύξηση στο μισθό του φαντάρου, ούτε καταστάσεις επιβίβασης, ούτε συνδικαλισμός, ούτε κατάργηση του Ιδιωτικού ΚΨΜ της πιο άγριας κερδοσκοπίας στο ΚΕΝ Θήβας….
Ούτε σταμάτημα της εργασιακής μας εκμετάλλευσης, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο νυν Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης. Αντίθετα, όχι μόνο μας φορτώνουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, οδηγώντας ακόμη και στην Αναβολή φτωχά παιδιά που δε μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αλλά μας μετατρέπουν σε άμισθους δούλους του Στρατού και του Κράτους με πρόσχημα «τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού». Ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος σε πρόσφατη συνέντευξή του έστειλε το μήνυμα: υπάρχουν ταμπού  και θα τα σπάσουμε. Βέβαια ταμπού γι' αυτόν είναι η άρνηση της απλήρωτης εργασίας. Αυτό που θέλουν είναι να στέλνουν παντού φαντάρους για να καλύψουν την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους μέσω του κοινωνικού ρόλου του στρατού. Για να καλύψουν θέσεις Πολιτικού Προσωπικού και να φτιάξουν το τσακισμένο φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης, εμείς θα πρέπει να γίνουμε οι δωρεάν εργαζόμενοι δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, να καθαρίσουμε παραλίες, να μαζέψουμε σκουπίδια, να κάνουμε τους υπηρέτες σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Όλοι εμείς, μαζί με τη ΜΟΜΑ και τους νέους Μισθοφόρους Στρατιώτες-ΟΒΑ αλά καρτ του Π.Καμμένου δεν κάνουμε πόλεμο στο Μπόμπολα: μετατρέπουν τον Στρατό –τη πιο μεγάλη επιχείρηση- σε μια τεράστια Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) με αναλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που θα πιέζουν συνολικά την εργατική τάξη και την νεολαία να Δουλοποιηθεί! Αντί για μισθό θα δίνουν μόρια, ενώ στους δασκάλους επιβάλλουν μέτρα της Χούντας! Με το Αγροτικό των έφεδρων φαντάρων καλύπτουν φθηνά τα κενά, αφήνοντας μονάδες χωρίς γιατρό.  
Ανησυχούμε βέβαια και για τις άμεσες αλλαγές στη θητεία. Είμαστε σίγουροι ότι οι νέες προμήθειες που θα γίνουν με ακριβότερες τιμές θα μειώσουν απότομα τις μερίδες του φαγητού.  Περικοπές θα γίνουν στα αναλώσιμα, στη θέρμανση και την συντήρηση μέσων-εγκαταστάσεων. Ήδη σήμερα σε πολλές μονάδες πληρώνουμε και το νερό που πίνουμε! Οι περικοπές όμως γίνονται πάντα εις βάρος μας.  Εντείνουν τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικές προετοιμασίες εναντίον της Ρωσίας και των λαών Αφρικής-Μ.Ανατολής. Αυξάνοντας τα αναμενόμενα θανατηφόρα ατυχήματα που δολοφονούν Πεζοναύτες και πιλότους, φαντάρους και μόνιμο προσωπικό. Εντείνουν τις συμμαχίες με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ και τη Χούντα των στρατηγών της Αιγύπτου. Προχωρούν σε άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 500 εκατ. ευρώ, τα αμερικανικά ORION που κανέναν δε πείθουν ότι αποτελούν προτεραιότητα για Άμυνα. Ενώ απειλούν με χρεωκοπία πληρώνουν κανονικά το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ για να πάρουν τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ.
Όλα αυτά είναι για εμάς η συμφωνία-μνημόνιο κάθε μορφής. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι το τέλος της ελπίδας που μας σερβίρανε, η απόλυτη διάψευση ότι μπορούν με κάποιο τρόπο να συναντηθούν φιλολαϊκές πολιτικές με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο πιστέψαμε ότι ήταν πιθανό να μπει ένα φρένο στην κατρακύλα της φτώχειας και της λιτότητας. Ας κάνουν έστω πέντε πράγματα απ' όσα υπόσχονται, λέγανε αρκετοί. Τελικά κάνανε πέντε από αυτά που δεν είχαν πει συνεχίζοντας το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Πάνω απ' όλα επιβεβαιώνεται πως η νέα κυβέρνηση έχει και αυτή ως απόλυτο οδηγό την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δεν είναι υποχωρητικοί και ανίκανοι. Εμπνέονται από τα σύγχρονα αστικά στρατηγικά οράματα για πολυεπίπεδες συμμαχίες που θα εξυπηρετούν τις νέες business του ελληνικού κεφαλαίου. Συνεχίζουν την επιθετική πολιτική στην χάραξη των ΑΟΖ, στο μοίρασμα των ενεργειακών κοιτασμάτων και πάνω απ' όλα θα αναπαράγουν τα δόγματα της «εθνικής ενότητας», βγάζοντας έξω από αυτή κάθε φωνή αμφισβήτησης. Έχει τελικά και η “αριστερά” και η ακροδεξιά των ΑΝΕΛ τους εσωτερικούς της εχθρούς. Δεν το έχουν σε τίποτα να μας βάλουν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης είτε με τη μορφή δυνάμεων καταστολής είτε ως θύματα στα επόμενα θερμά επεισόδια. Για αυτό υπάρχουν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας και εκπαιδεύεται η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η στρατευμένη νεολαία να μην αξιοποιήσει την εμπειρία από τους ανυποχώρητους αγώνες που δε σταμάτησε στιγμή να δίνει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη βγάλει τα συμπεράσματά της στη νέα κατάσταση. Η μάχη για την επιβίωσή μας περνάει μόνο μέσα από το σύγχρονο αγωνιστικό ρεαλισμό που δε μπορεί παρά να έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα Μνημόνια, την ΕΕ και την ταξική πολιτική που εξυπηρετεί συμφέροντα εφοπλιστών, τραπεζιτών, εργολάβων, βιομηχάνων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία
290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β”, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.
Σχόλια (1)
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com     
diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου