Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ειδικές Δυνάμεις της Σ. Αραβίας και των ΗΑΕ αναπτύχθηκαν στην Υεμένη

Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας έφτασε στο Άντεν με αποστολή την φύλαξη αξιωματούχων της τοπικής κυβέρνησης, που επέστρεψε από το Ριάντ (καθώς βρισκόταν εκεί εξόριστη), έπειτα από σειρά νικηφόρων επιχειρήσεων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, εναντίον δυνάμεων που μάχονται την νόμιμη και αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε η σαουδαραβική εφημερίδα Al-Watan επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε, οι οποίες κάνουν λόγο για δύναμη αποτελούμενη τουλάχιστον από 50 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας που αναπτύχθηκε στην Υεμένη.
Η είδηση συνοδεύτηκε από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα και έδειχναν εξοπλισμένουςκαταδρομείς ξένης χώρας, να συνοδεύουν αξιωματούχους της Υεμένης πίσω στο Άντεν.
Ο εξοπλισμός των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων περιλάμβανε τυφέκια εφόδου  ΑK-103 Kalashnikov που χρησιμοποιούνται από τις Ειδικές Δυνάμεις και τους Αλεξιπτωτιστές της Σ. Αραβίας (Royal Saudi Land Forces – RSLF Paratroopers and Special Forces).
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται ενδεχομένως για άνδρες της 64ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (RSLF's 64th Airborne Brigade) του Στρατού της Σ. Αραβίας.

Επιπλέον είναι επιβεβαιωμένη η ύπαρξη Ειδικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Υεμένη, καθώς το Γενικό Επιτελείο των ΕΔ των ΗΑΕ, ανακοίνωσε στις 16 και 21 Ιουλίου, την απώλεια ενός υπολοχαγού και ενός υπαξιωματικού αντίστοιχα (δεν κατονομάζεται βαθμός).
Και οι δύο φέρεται ότι συμμετείχαν στην επιχείρηση «Αποκατάσταση Ελπίδας» (Operation 'Restoring Hope), που είναι η ονομασία της επιχείρησης επέμβασης της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Στόχος των Σαουδαραβικών δυνάμεων είναι η ισλαμική οργάνωση Ανσάρ Αλάχ ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα ΗΑΕ, οι Ειδικές Δυνάμεις του εμιράτου αναφέρεται ότι έχουν ως κύρια αποστολή τη διασφάλιση του αεροδρομίου στο Άντεν, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής επαναλειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν, είχε καταληφθεί από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΑΕ, σε ευρεία επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου με χρήση τεθωρακισμένων Oshkosh M-ATV. Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ο δρόμος για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και εφοδίων κυρίως από αεροσκάφη C-130 Hercules της Σαουδικής Αραβίας.http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου