Καταγγελίες για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο στρατόπεδο Περισσάκη (αεροδρόμιο Αεροπορίας Στρατού) Στεφανοβικείου και την ίδια ώρα δίνονται τιμητικές άδειες σε όσους έχουν τη δυνατότητα και κάνουν «δωράκια» κλιματιστικά, υπολογιστές ή φωτοτυπικά μηχανήματα, κάνουν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένωνhttp://magnesianews.gr

Σύμφωνα με την καταγγελία φαντάροι καταγγέλλουν ότι μένουν στο στρατόπεδο για μια ολόκληρη εβδομάδα «την ίδια ώρα που τα «βύσματα» παίρνουν τιμητικές άδειες είτε διότι «προσφέρουν» στη μονάδα είτε διότι κάνουν δωρεές κλιματιστικών, υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων ή και χορτοκοπτικών μηχανημάτων. Όσο πιο ακριβό το δώρο τόσο πιο πολλές μέρες τιμητική άδεια, φτάνοντας έως και τον επικό αριθμό των 5 μηνών τιμητικής άδειας»!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες στρατιωτών η κατάσταση στη μονάδα είναι τραγική και, λόγω ελλείψεων δεν υπάρχουν άτομα για να καλυφθούν οι υπηρεσίες. «Σε περίοδο όπου οι θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι επικίνδυνες για την υγεία των φαντάρων από 35 και άνω, αν όχι σταθερά 40άρια, αντί οι σκοπιές να μειωθούν ή να συγχωνευθούν, το πρωί σε χρόνο που το στρατόπεδο είναι ζωντανό και με μεγαλύτερη παρουσία όλων των κατηγοριών προσωπικού, παραμένουν σταθερές», αναφέρεται στην καταγγελία.
Τέλος, τονίζεται ότι η μονάδα έχει ελλιπές δυναμικό στρατιωτών εξαιτίας των «τιμημένων» ή των αδειούχων απόλυσης με αποτέλεσμα τα ίδια και τα ίδια άτομα να κάνουν συνεχώς και επί σειρά ημερών το σύνολο των υπηρεσιών και εργασιών του στρατοπέδου, ενώ οι ΕΠ.ΟΠ. είναι ουσιαστικά απόντες από οποιοδήποτε καθήκον, αφού δεν κάνουν υπηρεσίες, επιβαρύνοντας μια ήδη άδικη και βεβαρημένη κατάσταση.