Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

«Απόσυρση των κατηγοριών και κατάργηση των ΜΑΤ»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια, αλλά και κάποιοι και μετά τη σύλληψή τους και βρέθηκαν να κατηγορούνται με πλαστές κατηγορίες. | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
Tην απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των διαδηλωτών που συνελήφθησαν μέσα σε όργιο αστυνομικής βίας και δακρυγόνων στις 15 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων που παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στα Εξάρχεια.
Με το ίδιο αίτημα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και περίπου 900 υπογραφές από συνδικαλιστές, πανεπιστημιακούς και διεθνείς προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο σε μια καμπάνια συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

«Χτυπηθήκαμε πάνω στην πλατεία με εφόδους των ΜΑΤ και πολλή χρήση δακρυγόνων. Οταν πήγαμε να μαζέψουμε το πανό μας και να φύγουμε, είδαμε άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ να πετούν τα μηχανάκια τους πάνω στον κόσμο και να χτυπούν αυτούς που κρατούσαν το πανό, αλλά και χύμα τον κόσμο», ανέφερε ο Δημήτρης Ζερδεβάς από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, της οποίας το μπλοκ δέχτηκε βίαιη αστυνομική επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Ο κόσμος του αγώνα είδε τα κλομπ από αριστερό χέρι και τις ευρωκομμουνιστικές κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα», πρόσθεσε.
Πλαστές κατηγορίες

Η Ζέττα Μελαμπιανάκη, πρόεδρος του συλλόγου Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης της Ν. Σμύρνης και μέλος της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, επισήμανε ότι οι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια, αλλά και κάποιοι και μετά τη σύλληψή τους και βρέθηκαν να κατηγορούνται με πλαστές κατηγορίες.

«Καταγγείλαμε τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μας πτοήσουν», είπε ο Νίκος Αδαμόπουλος από την ΑΔΕΔΥ, ενώ ο Παύλος Αντωνόπουλος, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανέφερε ότι μέσω της χώρας μας επιχειρείται πανευρωπαϊκά να δοθεί «το στίγμα της νέας εποχής, της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δομών που έχουμε χτίσει εδώ και 100 χρόνια», συμπληρώνοντας ότι «η καταστολή αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού».

Οι ομιλητές ζήτησαν την άμεση διάλυση των μονάδων καταστολής όπως τα ΜΑΤ, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και κάλεσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες που δικάζονται αύριο Τετάρτη στο κτίριο 7 της Ευελπίδων.http://www.efsyn.gr/arthro/aposyrsi-ton-katigorion-kai-katargisi-ton-mat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου