Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι μετανάστες πνίγονται και Ελλάδα-Τουρκία δίνουν αερομαχία

Image
Άλλη μια γελοία και εξίσου επικίνδυνη παράσταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού δόθηκε στο Αιγαίο, καθώς σημειώνονταν “Αερομαχία” ελληνικών και τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από νησί, με τους απελπισμένους μετανάστες να περιμένουν να διασωθούν! 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με επικεφαλής ακροδεξιούς εθνικιστές που θεωρούν το Αιγαίο ελληνική λίμνη. Αιγαίο με διαφορετικά θαλάσσια-εναέρια σύνορα. Με την Τουρκία του Ερντογάν να αναζητά εξωτερική διέξοδο στη βαθιά εσωτερική κρίση.

Έτσι λοιπόν ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, δεν πραγματοποίησε απλές υπερπτήσεις,αλλά επιχείρησε να συμμετάσχει στην περισυλλογή 20 μεταναστών από τη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου. Και συγκεκριμένα από το Κουνελονήσι. Κατάφερε να πάρει τέσσερις μετανάστες. Στην περιοχή έπλεαν και  πέντε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι Τούρκοι αμφισβήτησαν μ΄ αυτό το τρόπο την κυριαρχία μας στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.


Ήδη έχει ανασυρθεί ένας νεκρός ενώ έχουν διασωθεί 21 άνθρωποι. Το σκάφος μετέφερε, σύμφωνα με μαρτυρίες, συνολικά 33 έως 37 άτομα. Από αυτά, 13 διασώθηκαν από τουρκική ακταιωρό και άλλα 6 από ελληνικό ελικόπτερο Σούπερ Πούμα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν και ναυαγοσωστικό, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλωτά του Λιμενικού, κι ένα Super Puma. 
Το πλήρωμα του ελληνικού Super Puma ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία έξι μεταναστών εκ των οποίων ένα (1) παιδί και μία (1) έγκυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου