Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ψυχραίνουν οι σχέσεις Κίνας Τουρκίας

Η ηγεσία του Πεκίνου μετά από τις αντικινεζικές εκδηλώσεις στην Τουρκία λόγω των γεγονότων στην αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων στο Σιντζάν, προειδοποίησε του Κινέζους που ταξιδεύουν στην Τουρκία.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας μετά από την αύξηση των αντικινεζικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, δημοσίευσε μια ανακοίνωση-προειδοποίηση για τους πολίτες της που βρίσκονται στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού ΥΠ.ΕΞ, αναφέρεται πως το τελευταίο διάστημα Κινέζοι τουρίστες στην Τουρκία έχουν δεχτεί επιθέσεις και έχουν ενοχληθεί από ακραίους κύκλους ενώ συνεχίζει λέγοντας:

"Σίγουρα μην βιντεοσκοπείτε και μην πλησιάζετε τις διαδηλώσεις. Και αν είναι δυνατόν μην βγαίνετε έξω μόνοι σας".
Μετά από τις ειδήσεις που ανέφεραν πως η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε την νηστεία και την εκτέλεση άλλων λατρευτικών καθηκόντων στην αυτόνομη περιοχή Σιντζάν των Ουιγούρων, σε πολλές πόλεις της Τουρκίας οργανώνονται διαδηλώσεις. Σε κάποιες από αυτές καταστράφηκαν κινεζικά εστιατόρια που τα λειτουργούσαν όμως Τούρκοι, ενώ τελευταία Κορεάτες τουρίστες υπέστησαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, όταν κάποιοι τους πέρασαν για Κινέζους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου