Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ένα Φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: της γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής

«Γιατί οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ ενισχύουν τον στρατό τους στην Ευρώπη;»
Μια νέα διάσταση στην συζήτηση που άνοιξε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο εκδήλωσης Πραξικοπήματος ήρθε να προσθέσει το άρθρο του Finian Cunningham που δημοσιεύθηκε στο Sputnik.
Θεωρούμε ότι έχει εξαιρετική σημασία να μελετήσουμε αυτό το κείμενο ιδιαίτερα σήμερα, που έχουμε νωπή στη μνήμη μας την επίδειξη ακραίας κρατικής καταστολής από τις στρατιωτικοποιημένες Ομάδες Εφόδου του υπουργού ΠΡΟΠΟ Πανούση, τα ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΕΚΑΜ. Όταν ήρθαν ξανά να διατρανώσουν ότι και το νέο Μνημόνιo μαζί με το σύνολο της βάρβαρης αστικής ταξικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρηθεί να επιβληθεί με την κρατική τρομοκρατία, την χειραγώγηση-προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και την πάντα πρόθυμη αστική δικαιοσύνη.
Αυτός είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός: ένα Μνημόνιο-ένα Άρθρο για το κοινωνικό/εργασιακό μακελειό των εργαζομένων-μια Προπαγάνδα-ένας Στρατός Πραιτοριανών, ενωμένα σαν «εθνική» γροθιά όλα τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ  εναντίον του κοινού εχθρού, του εργαζόμενου αγωνιζόμενου λαού.
Απέναντι όμως σε αυτή την προσπάθεια δουλοποίησης του κόσμου της εργασίας και ξεπουλήματος της κοινωνικής ιδιοκτησίας ελλοχεύει ο κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης, που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Για αυτό πλέον μπαίνουν σε ημερήσια διάταξη τα δόγματα άμυνας ασφάλειας εθνικών στρατών-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, έτοιμα να υποστηρίξουν τα Αντεργατικά Πραξικοπήματα!
Ο αρθρογράφος Finian Cunningham υποστηρίζει ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες με την επιβολή μιας συμφωνίας, αλλά και επί της ουσίας αλλαγής κυβέρνησης και του εγκεκριμένου από την λαϊκή βούληση της 25ης Ιανουαρίου 2015 κυβερνητικού προγράμματος, είναι η “πρόβα τζενεράλε” για όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη. Προβλέπει ότι όλα αυτά θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Και εξηγεί ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της ενίσχυσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη! Να θυμίσουμε εξάλλου ότι το υπερήφανο ΟΧΙ του 61,3% του λαού μας προκάλεσε την ανησυχία του Αμερικανικού Πενταγώνου. Ενώ, εδώ και καιρό, εκτιμάται ότι  ελλοχεύει ο κίνδυνος πολιτικής-κοινωνικής αστάθειας σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη με την σημαντική γεωστρατηγική σημασία, εντείνοντας τους  προβληματισμούς του Προέδρου Ομπάμα, ήρθε να προστεθεί το ερώτημα «αν το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα» στρέφεται ενάντια σε Ε.Ε-ΕΥΡΩ», και κυρίως, κάτι που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς, «αν στρέφεται εναντίον του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ»! 
Βλέπουμε δηλαδή ότι οι βαθιές κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που συνταράσσουν τον εργαζόμενο λαό μας, υπερβαίνουν το δίλημμα ΕΥΡΩ ή Δραχμή, την επιλογή στρατηγικών συμμάχων μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας και το πρότυπο καπιταλιστικής ανάπτυξης, ωθώντας τα ανήσυχα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών κέντρων να τοποθετηθούν απέναντι στο ενδεχόμενο κοινωνικής εξέγερσης. Σε περιβάλλον  καπιταλιστικής κρίσης, με παρανομαστή τους σύγχρονους όρους οργής-αγανάκτησης-απελπισίας ευρύτερων εργατικών-νεολαιίστικων στρωμάτων που δεν έχουν να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους,  καταγράφεται ο αστικός φόβος ότι θα βρουν διέξοδο σε κοινωνικούς αγώνες με πολύ πιο μαχητικά και βαθιά ανατρεπτικά χαρακτηριστικά.   
Ο συντάκτης του γράφει ότι “η συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στο Βερολίνο σηματοδοτεί την "πειθάρχηση" του ευρύτερου ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος… Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ο προάγγελος για άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται γενικευμένη κοινωνική αναταραχή”.
Και συνεχίζει:
“Η ταχεία επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη κατά το παρελθόν έτος έγινε με το πρόσχημα της «υπεράσπισης» των συμμάχων του ΝΑΤΟ από την υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα. Αλλά μια εντελώς διαφορετική έκτακτης ανάγκη για την οποία η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται είναι ακόμη και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ευρώπη - στον απόηχο της οικονομικής κατάρρευσης που απορρέει από την ελληνική κρίση χρέους”.
Επισημαίνει ότι “η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν από 25 χρόνια. Υποστηρίζει ότι στην Ουάσινγκτον έχουν στο μυαλό τους την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή την περίπτωση, η αμερικανική στρατιωτική μηχανή θα αναπτυχθεί για να καλύψει εύθραυστες και αναξιόπιστες κυβερνήσεις εν μέσω εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής. Θα πρόκειται για κυβερνήσεις οι οποίες θα έχουν επιβληθεί χωρίς λαϊκή εντολή, όπως γίνεται στην Ελλάδα», γράφει.
Επικαλείται τον Αμερικανό πολιτικό αναλυτή Ράντι Μάρτιν, ο οποίος γράφει στο crookedbough.com, ότι οι Αμερικανοί είχαν προβλέψει την τρέχουσα αναταραχή στην Ευρώπη, την Ελλάδα. «Η ελληνική κρίση έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια», λέει ο Μάρτιν. "Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταρτίσει σχέδια για το πώς να διαχειριστεί την Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, αν η κατάσταση απαιτεί την παρέμβαση αυτή".
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δικαιολογία της ρωσικής απειλής δεν είναι πια τόσο αξιόπιστη για την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Αυτό που ονομάζεται η «ελληνική κρίση χρέους" είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα μιας συστημικής κατάρρευση δυτικού καπιταλισμού υποστηρίζει το άρθρο του Sputnik και καταλήγει:
“Όταν οι στρατηγοί μιλούν για "διασφάλιση της Ευρώπης" δεν εννοούν την Ρωσία, αλλά τον θυμό των ανθρώπων της”.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου