Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στο πλαίσιο του διαλόγου με τα υπόλοιπα ρεύματα του αντιμιλιταριστικού κινήματος δέχτηκε και αναδημοσιεύει το συγκεκριμένο κείμενο.  
Μία από τις πολλές κωλοτούμπες του ανίκανου πολιτικάντη- γελωτοποιού κυρίου Τσίπρα είναι το θέμα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, αφού όταν εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει ολοκληρωτική κατάργηση της.

Απεναντίας αφότου οι συνθήκες τον έφεραν το 2012 στο κατώφλι της πρωθυπουργίας ξεκίνησε να λαϊκίζει μιλώντας για αδικημένους μισθολογικά καραβανάδες καθώς επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας και υπηρεσιών των Επαγγελματιών Οπλιτών. - Εδώ γελάμε -.
Και φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2015 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και δίνει το προνόμιο στον Πάνο τον Καμμένο να θεωρεί πως είναι κάθε μέρα απόκριες και να ντύνεται εναλλακτικά Βατραχάνθρωπος/Λιμενικός/Κομάντο αποδεικνύοντας ότι η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» δεν έχει κανένα πλάνο να καταργήσει έναν θεσμό που παραβιάζει καταφανέστατα τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τις ατομικές ελευθερίες.

Θα ήθελα να θέσω λοιπόν αυτό το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. έχει καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Ένας θεσμός, ο οποίος δεν αφήνει τους νέους Έλληνες να δημιουργήσουν και να εργαστούν αφού στην πλειοψηφία τους οι εργοδότες οι οποίοι θέλουν να κάνουν μία πρόσληψη ζητούν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Βέβαια υπό τις σημερινές συνθήκες είναι πολύ απίθανο να σου προσφέρει εργοδότης δουλειά με ασφάλιση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σίγουρα η Ελλάδα είναι μια βαθιά συντηρητική χώρα όπου ένα τέτοιο θέμα αποτελεί ταμπού και πολλοί νεανίες φιλικά προσκείμενοι στον ακροδεξιό χώρο θα σπεύσουν να αντιδράσουν ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο κατάργησης της Στρατιωτικής Θητείας θα τους εμποδίσει να πραγματοποιήσουν την ονείρωξη τους να χαϊδέψουν ένα φονικό όπλο. 
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν πρέπει να είναι στην επιλογή των νέων το αν θα υπηρετήσουν ή όχι στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Είναι προσωπική επιλογή το αν θέλω να συμμετέχω σε μιλιταριστικού τύπου εκπαίδευση και το αν θέλω να πιάσω όπλο. 
Η ίδια η Τρόικα, στην έκθεσή της για τις περικοπές του Δημοσίου Τομέα είχε προτείνει κατάργηση της στρατιωτικής θητείας με μετάβαση σε επαγγελματικό στρατό. Βέβαια η πρόταση αυτή έγινε «γαργάρα» από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφού τα ρουσφέτια με τις μεταθέσεις των φαντάρων αποτελούσαν τον τελευταίο άσο στο μανίκι των κομμάτων για να διατηρούν τις πελατειακές τους σχέσεις με τους ψηφοφόρους. 
Επίσης η «καραμέλα» με τους Τούρκους οι οποίοι παρεμπιπτόντως υπάγονται και αυτοί στο ΝΑΤΟ πρέπει επιτέλους να λειώσει. «Και αν γίνει πόλεμος ποιος θα πολεμήσει;» και άλλα πολλά...Ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ και επίτιμος Ναύαρχος Αντωνιάδης δήλωσε πως οι νέοι δεν προσφέρουν τίποτα με τη θητεία τους παρά μόνο να σηκώνουν κανένα τηλέφωνο, να κάνουν καμία σκοπιά και βάρδια και ότι ειδικά στο ναυτικό και στην αεροπορία όλα γίνονται με επιτυχία από τους επαγγελματίες. Επίσης ο πρώην αρχηγός εξοπλισμών του ΓΕΕΘΑ κύριος Βασιλάκος δήλωσε πως είναι υπέρ της κατάργησης της στρατιωτικής θητείας και ότι μόνο έτσι θα φανεί το πραγματικό κόστος των ενόπλων δυνάμεων. 
Φτάνει πια με την εκμετάλλευση των νέων που «εργάζονται» στον Ελληνικό στρατό και κάνουν αγγαρείες με 8€ το μήνα. 
1 στους 3 φαντάρους δηλώνει απογοητευμένος από τη ζωή του κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Δεκάδες αυτοκτονίες και «ατυχήματα» αποκρύπτονται στους φακέλους του ΓΕΕΘΑ.
Ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς στην Ελλάδα διαχρονικά αποδεικνύει πόσο «λίγος» είναι καθώς ποτέ δεν κατόρθωσε να προβεί σε μια οργανωμένη μαζική ανυποταξία που θα ταράξει συθέμελα τον κρατικό μηχανισμό.
ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ, ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ 60% ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΔΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΕΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
ΣΤΗΝ ΕΣΣΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
https://www.facebook.com/events/486556341507809/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου