Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων για την υπουργοποίηση του Δ.Βίτσα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – σχετίζεται άμεσα με τους πολεμικούς εξοπλισμούς και το μέλλον των πολεμικών βιομηχανιών

ImageΜε συνέντευξη στο Mega άρχισε την πρώτη του εβδομάδα ως ΑΝΥΕΘΑ ο Δημήτρης Βίτσας και η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε είχε να κάνει με το P 3 Orion και το πρόγραμμα ανακατασκευής του.
Ο νέος ΑΝΥΕΘΑ απάντησε ότι υπάρχει απόφαση και συνεπώς το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει.
Άφησε όμως ανοιχτή την πιθανότητα αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του. Η οποία έχει να κάνει και με τις νέες περικοπές που επιβάλλουν οι δανειστές στην χώρα. 
Και όλοι κατανοούν τι σημαίνει η αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος μιας πολεμικής προμήθειας….
Πως το έλεγαν παλιότερα; «Στρίβειν δια του αρραβώνος…»  
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εκτιμούσε για τα βαθύτερα αίτια της υπουργοποίησης του Δ.Βρούτση:
Στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ο ανασχηματισμός λειτούργησε ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών από την σκοπιά της εφαρμογής μιας σκληρής μνημονιακής πολιτικής και με ευδιάκριτη τη διάθεση να κρατηθούν οι ισορροπίες μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο ΥΠΕΘΑ ήταν  γνωστό ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος ήταν γνωστό ότι θα αποχωρούσε λόγω της αρνητικής του ψήφου στην Βουλή. Το ερώτημα ήταν ποιος θα τον αντικαθιστούσε.
Πολλά τα σενάρια.
Αρχικά υπήρχαν  σκέψεις για κατάργηση της θέσης του ΑΝΥΕΘΑ. Αυτό είναι το ένα σενάριο που βόλευε τον ηγέτη των ΑΝΕΛ και φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να ευοδώσει.
Το δεύτερο σενάριο ήθελε την τοποθέτηση του Γιώργου Βαρεμένου στην θέση του ΑΝΥΕΘΑ. Δημοσιογράφος για πολλά χρόνια,  είχε ασχοληθεί με τα θέματα της άμυνας ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το τρίτο σενάριο θέλει αναβάθμιση του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε ΑΝΥΕΘΑ.
Τέλος υπήρχε η σκέψη  να γίνονταν ΥΦΕΘΑ ο σημερινός γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης.
Και τελικά ήρθε ως ΑΝΥΕΘΑ ο Δημήτρης Βίτσας.
Άσχετο…..
Καρα-άσχετο…
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ
Βίτσας Δημήτρης
«Ο Δημήτρης Βίτσας γεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι και από το 1960 ζει στο Χαϊδάρι.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρακολούθησε σεμινάρια marketing και management.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος στο χώρο της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών και από τον Φεβρουάριο είναι διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και της LEFT MEDIA A.E.
Το 1974 εντάχθηκε στη ΚΝΕ και το 1977 στο ΚΚΕ του οποίου υπήρξε μέλος της ΚΕ που εκλέχθηκε στο 13ο Συνέδριο. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυση του, μέλος της ΚΠΕ σε διάφορες περιόδους, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας ως τον Απρίλιο 2009.
Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχθηκε Γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ, θέση στην οποία παρέμεινε έως την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ τον Ιούλιο του 2013. Τον Ιούλιο 2013 εκλέχθηκε στην θέση του Γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ;
Κανένας από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαντάρος και μόνιμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Άλλοι έχουν να περιμένουν πολλά και αυτοί είναι η Ε.Ε. η Γερμανία και η ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία.
Ο Κώστας Ήσυχος ήταν ταυτισμένος με μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, που μπορούσε να συνυπάρχει με την αμερικανική προσέγγιση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αλλά προκαλούσε τριβές με την Ε.Ε. και κυρίως τη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνει ένα μήνυμα αναθεώρησης και εκ νέου προσέγγισης των κεντρικών ευρωπαϊκών πολεμικών προσεγγίσεων, όπως φάνηκε και από την σύγκρουση του με τον ηγέτη των ΑΝΕΛ για το ζήτημα των περικοπών των πολεμικών δαπανών.
Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα προβλέπεται φλογερό Μέσα και έξω από τον Στρατό.   

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου