Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η Αδικία κυριαρχεί στον Στρατό του Πάνου Καμμένου: κόβουν τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις σε φαντάρους πάμφτωχους-με προβλήματα υγείας, παντρεμένους με παιδί!

Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι οι όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ψέματα.
Ποια ισότητα; Ποιο δίκαιο σύστημα μεταθέσεων; Ποια αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια για τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις;  
Απάτη.
Στην Σειρά Κατάταξης Ιουλίου, οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας –ΔΟΘ, η αρμόδια υπηρεσία στο ΓΕΣ απέρριψε με τον πλέον αδιάφορο και προκλητικό τρόπο τα δίκαια αιτήματα τους.
Γύρισαν την πλάτη λοιπόν σε παντρεμένο συνάδελφο με παιδί ο οποίος αντιμετωπίζει συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα.
Επίσης από το ΚΕΝ Θήβας δεχτήκαμε χαρακτηριστική καταγγελία που αναφέρονταν σε συνάδελφο που είχε πάρει μια φορά αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και είχε μαζί του βεβαιώσεις από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ότι «παρακολουθείται και ότι απαιτείται η παρακολούθηση του».

Επίσης, πρόκειται για παιδί πολύτεχνης οικογένειας, με τεράστια οικονομικά προβλήματα –η οικογένεια έχει υπαχθεί το νόμο Κατσέλη, ο πατέρας είναι άνεργος και ζουν με το επίδομα ανεργίας των 400 ευρώ-, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας –έχει εδώ και χρόνια γνωματεύσεις από σχετικές επιτροπές για 67% αναπηρία!
Στο παλικάρι αυτό που ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις, του Αρνήθηκαν την κατ’ εξαίρεση μετάθεση.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που το ΓΕΣ απέρριψε τις αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετάθεση δεν ενημέρωσαν για τον λόγο της απόρριψης.
Έτσι λοιπόν ούτε κανείς αναλαμβάνει την ευθύνη, ούτε εκθέτει τους λόγους της απόφασης του, ούτε φυσικά θα ελεγχθεί, αφού όλοι θα κρυφτούν πίσω από την απρόσωπη γραφειοκρατία!
Μιλώντας για τους συναδέλφους που διεκδικούν κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα υγείας.
Είναι παιδιά από τις πιο φτωχιές περιοχές, από τις γειτονιές που μαστίζει η φτώχεια και η ανεργία, όπου η ανάγκη συχνά ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια.
Δε μπορεί επομένως κανείς να ανεχτεί την απίστευτη αυτή αδικία, την ταλαιπωρία της στρατιωτικής γραφειοκρατίας και το βάσανο της υποχρεωτικής στράτευσης.
Το φαινόμενο που εντοπίζεται τους τελευταίους μήνες με τα Στρατολογικά Γραφεία στα ΚΕΝ και το Ά Γραφείο στις μονάδες να αποπροσανατολίζουν και να μπλοκάρουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, δεν είναι τυχαίο.  Με πρόσχημα ότι ο νόμος για τη θητεία θα αλλάξει ή ότι τα στελέχη στα αρμόδια γραφεία είναι κουρασμένα, ουσιαστικά εμποδίζεται η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, που στη βάση ιατρικών-κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων επιτρέπει τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις.
Πρώτο μέλημα του ΓΕΣ είναι να στείλει με κάθε τρόπο και όσο το δυνατόν περισσότερους φαντάρους στα σύνορα, στις εκατοντάδες άχρηστες μονάδες που υπάρχουν για να ικανοποιούν μόνο τις ανάγκες του πελατειακού κράτους  και να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες σε δωρεάν εργατικό υπηρετικό προσωπικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Με αυτό τον τρόπο οι στρατιώτες και οι οικογένειες τους αδικούνται, επιβαρύνονται οικονομικά ενώ αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, βιώνοντας για μια ακόμη φορά την Αδιαφορία για την υγεία των συναδέλφων.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ζητήσουν εξηγήσεις από τους αρμόδιους αξιωματικούς και τους διοικητές στα ΚΕΝ, υποβάλλοντας άμεσα εκ νέου τα χαρτιά τους και απαιτώντας την επανεξέταση των δίκαιων αιτημάτων τους.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
 Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου