Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η Υποκρισία και ο Καιροσκοπισμός της Δύσης και του Ερντογάν για την Τρομοκρατία

Φωτογραφία του χρήστη Revolution News.Στη Γαλλία, η τρομοκρατική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό ήταν η αφορμή, το απαραίτητο πρόσχημα για να βγουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων στους δρόμους των καπιταλιστικών μητροπόλεων σε Γαλλία-Βέλγιο-Ιταλία-Βρετανία κλπ.
Αφού μαζεύτηκε στο Παρίσι για να τιμήσει τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης, πήραν την σκυτάλη από το ISIS για να ενισχύσουν τους όρους και τις κατασταλτικές πολιτικές του νέου γύρου του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". Τρομοκρατώντας τα κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη και σχεδιάζοντας τον νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Ποιος ξεχνά την παρουσία και του Ερντογάν στο Παρίσι;
Στην Τουρκία όμως, όταν οι σύμμαχοι του Ερντογάν στην προσπάθεια του να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ στην Συρία και να απαντήσει στον υπέροχο αγώνα του Κουρδικού λαού, η τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε τον όλεθρο καταδικάστηκε στα λόγια...
Γιατί στην πράξη, την σκυτάλη της τρομοκρατίας από το ISIS πήραν οι επίσημοι φορείς της κρατικής τρομοκρατίας, οι κατασταλτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την Αριστερά και τις ευρύτερες κοινωνικές - πολιτικές αντιδράσεις στο τεράστιο έγκλημα των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών.     
Πάνω εικόνα: Ο Τούρκος πρωθυπουργός στην αλληλεγγύη με charlie hebdo θύματα στη Γαλλία.

Κάτω εικόνα: Η τουρκική αστυνομία επιτίθενται σε ανθρώπους σε αλληλεγγύη με suruç θύματα.

Από χθες, η αστυνομία επιτέθηκε σε ανθρώπους που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν για επίθεση και δολοφονία 32 αθώων ζωών. Πολλοί ήταν υπό κράτηση. 
Ο 7 χρονος μουστάφα gökalp (κάτω δεξιά) χτυπήθηκε από ένα ντεπόζιτο στο κεφάλι και είναι τώρα κάτω από την εντατική.

Η οργή βράζει

Το PKK πίσω από τη δολοφονία των αστυνομικών ως αντίποινα για το Σουρούτς

Το PKK πίσω από τη δολοφονία των αστυνομικών ως αντίποινα για το Σουρούτς
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Οι αυτονομιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική Τουρκία, κάνοντας λόγο για αντίποινα στην πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας με «σφραγίδα» της ISIS που συγκλόνισε το Σουρούτς. 


Το μακελειό στην τουρκική μεθόριο γιγάντωσε την οργή των Κούρδων της Τουρκίας κατά της κυβέρνησης και του Ταγίπ Ερντογάν, τους οποίους επί μακρόν κατηγορούν ότι «κάνουν τα στραβά μάτια» ή ακόμη και στηρίζουν συγκεκαλυμμένα τη μάχη των τζιχαντιστών κατά των Κούρδων της Συρίας.



Σε ανακοίνωση του PKK αναφέρεται ότι δύο αστυνομικοί δολοφονηθηκαν στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Τσεϊλάνπιναρ, στα σύνορα με τη Συρία, «γιατί συνεργάζονταν με τις συμμορίες του Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους».



Οι αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν.



Η επίθεση ήλθε δύο ημέρες μετά το αιματοκύλισμα στο Σουρούτς με απολογισμό 32 νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες. 



Στόχος ήταν ομάδα νεαρών ακτιβιστών της αριστεράς, υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης, που ήθελαν να διασχίσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της συριακής πόλης Κομπάνι, η οποία καταστράφηκε έπειτα από τέσσερις μήνες σφοδρών μαχών που κατέληξαν στη νίκη των Κούρδων της Συρίας επί των τζιχαντιστών.



Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα το βράδυ της Τρίτης σε αρκετές πόλεις υπό το σύνθημα «Ισλαμικό Κράτος δολοφόνος, συνεργός Ερντογάν και AKP».



Η τουρκική κυβέρνηση δεσμεύτηκε το φθινόπωρο του 2012 για ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK, που διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα στο τουρκικό έδαφος στη διάρκεια του οποίου 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η εκεχειρία που κήρυξε το PKK ισχύει από τότε, ωστόσο οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε μία συμφωνία.

1 σχόλιο: